Katerine Duska &  Leon of Athens /ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Katerine Duska &  Leon of Athens

Πέμπτη 30 IOYΛΙΟΥ

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Opening act: SneakyBlack

 

Πληροφορίες και προπώληση εισιτήριων εδώ: https://www.viva.gr/tickets/music/texnopoli/katerinaduskaleonofathens/

 

Οι δύο καλλιτέχνες έχουν ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια για το ταλέντο τους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η συνεργασία τους ξεκίνησε με το τραγούδι “Better Love”, που οδήγησε την Katerine Duska στον περσινό διαγωνισμό της Eurovision.

Ακολούθησε το ντουέτο «Άνεμος», το πρώτο τους τραγούδι με ελληνικό στίχο, που κατέκτησε σταθερή θέση στα playlists των ραδιοφώνων, φτάνοντας στο Top 3 του ελληνικού Spotify, ενώ παράλληλα κυκλοφόρησαν τα προσωπικά τους αγγλόφωνα singles “Sanctuary” και “Communication”.

Η Katerine και ο Leon, δυο ταλαντούχοι τραγουδοποιοί της σύγχρονης ποπ, θα συναντηθούν και θα ανέβουν μαζί για πρώτη φορά στη σκηνή της ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ στο κέντρο της πόλης και του καλοκαιριού,  για μια βραδιά με τραγούδια που έχουμε αγαπήσει  από την προσωπική τους δισκογραφία, αλλά και μουσική που τους έχει εμπνεύσει.

Τη συναυλία θα ανοίξει ο SneakyBlack.

ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΙ:

ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΤΟΥΣΚΑΣ – drums, πλήκτρα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ – κιθάρα, πλήκτρα

ΤΖΙΜ ΣΤΑΡΙΔΑΣ – τρομπόνι

Στον ήχο ο Νίκος Γκουντινάκης

Στα φώτα ο Μενέλαος Ορφανός

 ΒΙΟ

Η τραγουδοποιός και τραγουδίστρια Katerine Duska πρωτοσυστήθηκε στο ελληνικό κοινό το 2013 μέσα από την επιτυχία του “One In A Million” και τη διασκευή του “Do I Wanna Know” των Arctic Monkeys, η οποία σημείωσε εκατομμύρια προβολές στο YouTube. To 2015 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της Embodiment στο οποίο υπογράφει τη μουσική και τους στίχους ενώ μόλις ολοκλήρωσε τις ηχογραφήσεις του νέου της EP στο Λονδίνο με την ίδια ομάδα που βρίσκεται πίσω από τις παραγωγές των Lana Del Rey και  Lewis Capaldi, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2020.

H Katerine Duska είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες φωνές της εγχώριας αγγλόφωνης μουσικής σκηνής. H χαρακτηριστική χροιά της μας ταξιδεύει σε φωνές περασμένων δεκαετιών. Μέσα από τoυς στίχους και τη μουσική της αποκαλύπτει το μουσικό της υπόβαθρο, ακολουθώντας indie-pop, neo-soul και soulful pop μονοπάτια, ενώ η σκηνική της παρουσία είναι, αναμφισβήτητα, μαγευτική. Έχει συνεργαστεί με πολλούς διεθνείς καλλιτέχνες όπως οι LP, Albin Lee Meldau, Tom Baxter, Yasmine Hamdan, Oddisee, Kadebostany και έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε μεγάλες σκηνές και φεστιβάλ στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο Leon of Athens μας σύστησε τον ιδιαίτερο ήχο του με τον πρώτο προσωπικό του δίσκο Future (2011), ενώ το ταλέντο του στην τέχνη της τραγουδοποιίας αναδύθηκε από την πρώτη στιγμή. Δύο χρόνια μετά, με το δίσκο Global και έχοντας διανύσει μια περίοδο ωρίμανσης και επαναπροσδιορισμού του ήχου του, ο Leon απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από μεγάλα διεθνή μέσα, όπως ο Guardian, οι New York Times και το BBC, και πραγματοποίησε περιοδείες σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις. Ακολούθησαν και άλλες δημιουργίες, ανάμεσα στις οποίες ο δίσκος Xenos, σε παραγωγή του David Kosten (Bat for Lashes). Έχει στο ενεργητικό του σημαντικές συνεργασίες, ανάμεσα στις οποίες και ο Γιώργος Λάνθιμος που σκηνοθέτησε το video clip του Baby Asteroid, ενώ, παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε μερικά από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ (South by Southwest, Firefly Music Festival, Okeechobee και Summerfest). Η πολυχρωμία του ήχου του, η εικονοπλαστική στιχουργική του, η γνησιότητα της έμπνευσής του έχουν αναδείξει τον Leon ως ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα που έχει εξάγει μουσικά η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30 μ.μ.

Ώρα έναρξης: 21.15 μ.μ.

Πληροφορίες εισιτηρίων:

Διάζωμα Α: 12€

Διαζώματα Β, Γ1, Γ2, Δ: 10€

Τραπέζια: 8€

Η προπώληση εισιτηρίων θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω www.viva.grhttps://www.viva.gr/tickets/music/texnopoli/katerina-duska-leon-of-athens/

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο