“Ακόμη δεν …με πούλησα” της Rita Zacharis

Ό,τι αξίζει ο άνθρωπος, είναι ο εαυτός του. Να είναι αληθινός, να στέκεται απέναντι, να προχωρά αξιολογώντας το δώρο της ζωής.
Μικρές καθημερινές διηγήσεις, δοσμένες με χιούμορ και πικρία, ανθρώπων που βίωσαν την κρίση, παρέα με τη θλίψη, με τον ψυχίατρο, με τη φίλη ή ακόμη και τον ηλεκτρονικό φίλο, το Facebook. Όχι σε αμάσητα «πρότυπα», συνταγές που μας καθηλώνουν. Πόσες «διασημότητες» θα αντέξει ακόμη ο οργανισμός, πόσα διλήμματα και «πρέπει»…
Σημεία των καιρών που έρχονται να αναδείξουν την καθημερινότητα όσων βίωσαν την ανεργία, τη μετανάστευση των δικών τους ανθρώπων, τη ματαιοδοξία, τη ματαιότητα της εικόνας που οι ίδιοι επιλέγουν να ακολουθούν. Στερεότυπα που αγχώνουν, καθηλώνουν το άτομο, σε μια εποχή γεμάτη αντιφάσεις.

 

Η Rita Zacharis γεννήθηκε στη Βουδαπέστη και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς (Διοίκηση Επιχειρήσεων) και από τη Γαλλική Ακαδημία Αθηνών. Μιλάει τρεις γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά, ουγγρικά.
Εργάστηκε για λίγο στο Παρίσι, στη Societe Generale. Από το 1989 εργάζεται ως δημοσιογράφος με ειδίκευση στο οικονομικό ρεπορτάζ σε εφημερίδες (Εξπρές, Ναυτεμπορική, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Πρώτο Θέμα, Ισοτιμία κ.ά.) και σε πολλά περιοδικά, καθώς και ως παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στους σταθμούς ΝΕΤ 105.8, Αθήνα 9.84, ΕΡΑσπορ. Επίσης συνεργάστηκε με σημαντικές εταιρίες ως σύμβουλος επικοινωνίας. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Το 2013 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Πέτυχα γιατί», που αφορά τα πορτραίτα των σημαντικότερων Ελλήνων βιομηχάνων μέσα από τις προσωπικές τους διηγήσεις.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ συνεχίζεται

#7 Ο πολιτισμός είναι μια κίνηση. Όχι μια κατάσταση. Είναι ένα ταξίδι. Όχι ένα λιμάνι. Ομαδική Εικαστική Έκθεση   Εγκαίνια: Δευτέρα, 13 Μαΐου και ώρα

Avant – Drag! Radical Performers Re-imagine Athens

Η Filmcenter TRIANON παρουσιάζει Τη νέα ταινία του Φιλ Ιερόπουλου και παραγωγή των ΦΥΤΑ Avant – Drag! Radical Performers Re-imagine Athens Από την Πέμπτη 23