Η Καλοσύνη των Ξένων The Kindness of Strangers

Η Καλοσύνη των Ξένων
The Kindness of Strangers

 

12 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την ODEON
Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/h1MhM2-PZyU

Λίγα λόγια για την ταινία

Στη Νέα Υόρκη του σήμερα, το ρωσικό εστιατόριο του εκκεντρικού ιδιοκτήτη Τίμοφι (Μπιλ Νάι) αποτελεί κομβικό σημείο για τις ζωές τεσσάρων αγνώστων μεταξύ τους προσώπων. Η Κλάρα (Ζόι Καζάν), μια νεαρή μητέρα που ξεφεύγει μαζί με τα παιδιά της από τον βίαιο σύζυγό της. Ο Μαρκ (Ταχάρ Ραχίμ), ένας πρώην κατάδικος και νυν μάνατζερ του εστιατορίου. Η Άλις (Άντρια Ράισμπορο), μία χαμηλών τόνων νοσοκόμα και ερασιτέχνης θεραπεύτρια. Ο Τζεφ (Κάλεμπ Λάντρι Τζόουνς), ένας νεαρός άνδρας που ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά και αναγνώριση. Σε καιρούς ραγδαίας κοινωνικής ανασφάλειας, ακόμα και οι μικρότερες συμπτώσεις μπορούν να φέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα για τους ήρωες της ιστορίας καθώς οι ίδιοι ανακαλύπτουν σταδιακά πως η ελευθερία και η ελπίδα βρίσκονται ανάμεσά τους.

Για την Παραγωγή

Η ταινία «Η Καλοσύνη των Ξένων» αποτελεί τη νέα σκηνοθετική δουλειά της Λόνε Σέρφιγκ (‘’Μια Κάποια Εκπαίδευση’’, ’’Μία Ημέρα’’, ‘’Η Καλύτερη Στιγμή τους’’), η οποία άνοιξε το 69ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου το 2019. Η ίδια δηλώνει πως η γέννηση της ιδέας για τη δημιουργία της ταινίας πήρε χρόνο να υλοποιηθεί. «Αυτά είναι θέματα και ιστορίες που ήθελα να εξερευνήσω σε βάθος για κάποιο χρονικό διάστημα και μέχρι ένα σημείο κατάφερα να κάνω τις ιστορίες να συνδέονται μεταξύ τους στην ταινία», λέει η ίδια.

Για την τοποθέτηση της ιστορίας στο Μανχάταν, η Σέρφιγκ λέει: «Εξαρχής ήθελα η ιστορία να εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για μία διεθνής πόλη με δραματικό στοιχείο. Είναι, επίσης, μία όμορφη πόλη που αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό πολλών ανθρώπων στον κόσμο. Η ταινία, βέβαια, δεν αναφέρεται μονάχα στο αμερικάνικο κοινό. Είναι μία ταινία που δεν κοιτάει σύνορα».

Η Σέρφιγκ είναι γνωστή κυρίως για την προσέγγισή της ως προς τους χαρακτήρες της. Με αυτή την ταινία, της δόθηκε η ευκαιρία να αναδείξει και την κωμική της πλευρά. «Το γέλιο αρέσει σε όλους, έτσι όποτε μου παρουσιάζεται η ευκαιρία, θέλω το κωμικό στοιχείο να υπάρχει», λέει η ίδια.

Η «Καλοσύνη των Ξένων» είναι η πρώτη ταινία της Σέρφιγκ μετά το «Ιταλικά για Αρχάριους» που σκηνοθέτησε και έγραψε εξ ολοκλήρου μόνη της. Η ίδια προσθέτει: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη από όλο το καστ της ταινίας επειδή κατάλαβαν τους χαρακτήρες που υποδύονται δίνοντάς τους το απαραίτητο βάθος για να τους ερμηνεύσουν, μέσα σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει».

Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία & Σενάριο Λόνε Σέρφιγκ
Παραγωγή Μαλίν Μπλένκοφ, Σάντρα Κάνινγκχαμ
Ηθοποιοί Ζόι Καζάν, Άντρια Ράισμπορο, Ταχάρ Ραχίμ, Κάλεμπ Λάντρι Τζόουνς, Τζέι Μπαρουσέλ, Μπιλ Νάι
Φωτογραφία Σεμπάστιαν Μπλένκοφ
Μοντάζ Καμ ΜακΛάφλιν
Σχεδιασμός Παραγωγής Κάρολ Σπίερ

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων