ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ- ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΤΕΟ

ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ- ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΤΕΟ

Το Ίδρυμα “Το Σπίτι του Ηθοποιού” σε συνεργασία με το θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών παρουσιάζουν το έργο ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ- ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΤΕΟ, ένα καλλιτεχνικό μανιφέστο, που απευθύνεται σε όλους τους καλλιτέχνες και σε όλο το κόσμο.

Παρουσιάζεται στο θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Ημερομηνίες: Δευτέρα 17/02, Τρίτη 18/02  

& Δευτέρα 24/02, Τρίτη 25/02

Ώρα έναρξης: 21:00

Διάρκεια παράστασης 100′ μαζί με διάλειμμα.

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά. Πειραιώς 256

Συντελεστές:

Ηθοποιός: Μπάμπης Λουκόπουλος

Σκηνοθεσία: Παύλος Μελικίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Χρύσα Παπαδοπούλου

Φωτισμοί: Kamel Abdi

Λίγα λόγια για το έργο:

Είναι ένα ντοκουμέντο βασισμένο σε μια ανθρώπινη ιστορία, που αποκαλύπτει ένα γιγάντιο καλλιτεχνικό έργο και ένα πραγματικό φιλολογικό μνημείο.

Πρόκειται για ένα διάλογο, όχι μόνο με τον αδερφό του, αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό, τον Θεό και τον κόσμο. Μια αδιάκοπη συνομιλία, που θα κρατήσει μέχρι το θάνατο του.

Μέσα από τα γράμματα και τη μουσική, η παράσταση έρχεται να αναδείξει τον πλούσιο εσωτερικό κόσμο του Βίνσεντ Βαν Γκογκ και το πνευματικό περιεχόμενο που υπάρχει στους πίνακες του. Ο σπουδαίος ζωγράφος δεν αναγνωρίζεται εν ζωή – ωστόσο περνάει στην αθανασία, αποκαλύπτοντας μας τελικά το θριαμβευτικό κίτρινο χρώμα.

Βασμ, Ιούνιος 1879

«Τέχνη είναι ο άνθρωπος που προστίθεται στη φύση», τη φύση, την πραγματικότητα, την αλήθεια, μα με μια σημασία, με μια σύλληψη, μ’ ενα χαρακτήρα, που φανερώνει ο καλλιτέχνης, και που σ’ αυτά δίνει έκφραση, τα «αποδεσμεύει», τα ξεδιαλύνει, τα λυτρώνει, τα φωτίζει.

Με την υποστήριξη του Τεχνοχώρου Φάμπρικα Athens και της ΕΡΤ.

https://youtu.be/CyoqGrCnNkg

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

«ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ

«ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΛΙΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΝΤΖΑΡΟΥ Α΄ΜΕΛΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΔΡΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ Κυριακή 20 Ιουνίου στις 20:00 Μουσείο Χατζηγιάννη Μέξη Σπέτσες Ο

Paul Weller “Fat Pop” new album

Paul Weller “Fat Pop” Volume 1 Νέο album. Κυκλοφορεί από την Minos EMI, a Universal Music Company Το νέο album του σπουδαίου τραγουδιστή, τραγουδοποιού, band leader, Paul Weller, ηχογραφημένο κατά τη διάρκεια

ÓLAFUR ARNALDS

ÓLAFUR ARNALDS Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 Θέατρο Ηρώδου Αττικού Αθήνα Η προπώληση εισιτηρίων της συναυλίας ξεκινά ΣΗΜΕΡΑ Παρασκευή 14 Μάϊου στις 13:00 (12:00 CET) Online