«O Ραφτάκος των λέξεων»

«O Ραφτάκος των λέξεων»

 του Αντώνη Παπαθεοδούλου,

η νέα παραγωγή της θεατρικής ομάδας ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ

 

από 6 Οκτωβρίου 2019

στις 12.00

στην Αίθουσα Προβολών

 

Την εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία τους ανανεώνουν η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για τη θεατρική σεζόν 2019 – 2020, παρουσιάζοντας τη νέα της παραγωγή “Ο Ραφτάκος των λέξεων” του Αντώνη Παπαθεοδούλου.

 

Από την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 και κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος θα ζωντανέψει στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο Ραφτάκος των λέξεων», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, σε μία νέα θεατρική διασκευή της Τίνας Γιωτοπούλου, σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα, πρωτότυπη μουσική του Νίκου Πλατύραχου και καλλιτεχνική επιμέλεια της Χρύσας Διαμαντοπούλου.

«Ο Ραφτάκος των λέξεων», ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος.

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας ένα πολύ αγαπημένο βιβλίο μικρών και μεγάλων. Με αγνά υλικά – ζωντανή μουσική, κίνηση, διάδραση, παντομίμα- η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δημιουργεί μία χειροποίητη παράσταση τόσο ζεστή και τόσο πολύχρωμη, όσο και η κουβέρτα του Ραφτάκου που τύλιξε και ζέστανε τελικά όλους τους κατοίκους της πόλης του.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει.Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά.

Η θεατρική Ομάδα Μικρός Νότος θα παρουσιάζει από τον Οκτώβριο τη νέα της παραγωγή «Ο Ραφτάκος τον λέξεων» για το κοινό και για τα σχολεία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Επιπλέον, η παράσταση θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρεται στις σχολικές αίθουσες, σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις. Επίσης, οι αγαπημένες παραστάσεις του Μικρού Νότου «Γύρω Γύρω Μήνες», «Ο Κουκουμπλής», «Αισώπου Κόμιξ» και το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το πιο γλυκό ψωμί» επαναλαμβάνονται για σχολεία, εκδηλώσειςκαι… όπου υπάρχουν παιδιά.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ για τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δημιουργεί από το 2012 διαδραστικές παραστάσεις με ζωντανή μουσική από γνωστά, παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπα μουσικά όργανα, ενώ αντλεί τα θέματά της από ιστορίες, μύθους, παραδόσεις και παραμύθια από τη λαϊκή παράδοση.

 

«Σχεδιάζουμε από καρδιάς παραστάσεις με ευθύνη και σεβασμό, που έχουν στο κέντρο το παιδί και την ουσιαστική διάδραση και σχέση του με τους ηθοποιούς», τονίζει η Χρύσα Διαμαντοπούλου, ηθοποιός-ειδικευμένη στο Θέατρο στην Εκπαίδευση, καλλιτεχνική διευθύντρια στη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. «Εστιάζουμε σε παραμύθια του παππού και της γιαγιάς και, μαζί με συνεργάτες που διακρίνονται για τον επαγγελματισμό τους, σχεδιάζουμε την κάθε επιμέρους δράση, από τα σκηνικά αντικείμενα και τα κοστούμια μέχρι τις δραστηριότητες, τα παιχνίδια και τα εκπαιδευτικά εργαλεία που προτείνουμε στους δασκάλους, οι οποίοι μας εμπιστεύονται, στο χώρο του θεάτρου ή στο σχολείο».

 

Οι παραστάσεις απευθύνονται σε παιδιά από 3 ετών.

 

Όλες οι παραστάσεις της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα e-yliko του Υπουργείου Παιδείας.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣΣυγγραφέας: Αντώνης ΠαπαθεοδούλουΘεατρική διασκευή-στίχοι τραγουδιών: Τίνα Γιωτοπούλου Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας Καλλιτεχνική επιμέλεια-επιμέλεια κειμένου-βοηθός σκηνοθέτις: Χρύσα Διαμαντοπούλου Πρωτότυπη Μουσική: Νίκος Πλατύραχος Εικαστική επιμέλεια-ενδυματολόγος: Γεωργία Μπούρδα Επιμέλεια κίνησης: Άννα Ανουσάκη Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Γιούλη ΚαρναχωρίτηΖωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος Σχεδιασμός-διδασκαλία ρυθμικού τοπίου: Γιώργος Τζαβάρας Διδασκαλία τραγουδιών: Νίκος Πλατύραχος Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους: Φλώρα ΣπύρουΓραφιστικός σχεδιασμός υλικού: k2design Υπεύθυνη Τύπου: Ευαγγελία Σκρομπόλα Οργάνωση Παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου Παραγωγή: ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ ΑΜΚΕ

 

Οργάνωση σχολικών παραστάσεων: «Τέχνες και Παιδί»

 

ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 

 

Αίθουσα Προβολών

Πρεμιέρα: Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι

Ημερομηνίες: από 6 Οκτωβρίου 2019 έως 12 Απριλίου 2020

Ημέρα & ώρα παράστασης: κάθε Κυριακή στις 12:00 και καθημερινές για σχολεία

Διάρκεια: 70 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (άνω των 10 ατόμων, ομαδικό: 8 ευρώ)

 

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/o-raftakos-ton-lekseon/?lang=el&fbclid=IwAR3FB9sN3DS6fWU1ibNLShkgBYK7zzPE0uXcRE7CGQ3gXVKBaArbhQUYBqE

 

Οργάνωση σχολικών παραστάσεων: 210 3803197& 698 5970285, [email protected]

www.mikrosnotos.gr| www.facebook.com/MikrosNotos | [email protected]

 

 Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:

v  Στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 11:00 – 14:00, καθώς και μία ώρα πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της κάθε παράστασης.

v  Στο εκδοτήριο εισιτηρίων της Ticketservices, στην οδό Πανεπιστημίου 39, Αθήνα, (Δευτέρα & Παρασκευή 09:00 – 20:00, Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη 09:00 – 21:00, Σάββατο 09:00 – 15:00).

v  Στα καταστήματα PUBLIC σε όλη την Ελλάδα (ώρες καταστημάτων).

v  Μέσω τηλεφώνου με χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας:

  • στο τηλεφωνικό κέντρο του Ιδρύματος 2103418579 (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 11.00-14.00)
  • στο τηλεφωνικό κέντρο της Ticketservices 210 7234567 (Δευτέρα & Παρασκευή 09:00 – 20:00, Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη 09:00 – 21:00, Σάββατο 09:00 – 15:00

v  Μέσω διαδικτύου με χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας στις διευθύνσεις:

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΠΑΚΑΚΗΣ «ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ»

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΠΑΚΑΚΗΣ «ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ»   Στίχοι – Μουσική: Σώτης Βολάνης   Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες:  https://IliasKampakakis.lnk.to/PosoMouLipi «Πόσο

Τάμτα «Άλλο Τι Λέω»

Τάμτα – Συγκινεί με το νέο της music video «Άλλο Τι Λέω» Ακόμα ένα εντυπωσιακό βίντεο κλιπ μέσα από το album της Τάμτα “Identity Crisis” Η πρωτοπόρος της ποπ σκηνής Τάμτα, μετά