H Τέχνη της Παρατήρησης- Κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ

H Τέχνη της Παρατήρησης

Προβολή του ντοκιμαντέρ “Στο Κέντρο του Κύκλου” του σκηνοθέτη Ορφέα Περετζή.

Θα ακολουθήσει Q&A με θέμα “Καταγράφοντας την Υπερβατική Εμπειρία

Κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ

Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 20:30

Ο σκηνοθέτης Ορφέας Περετζής, ο κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ και η StudioBauhaus παρουσιάζουν μια ειδική προβολή του ντοκιμαντέρ “Στο Kέντρο του Κύκλου” την οποία θα ακολουθήσει συζήτηση με εισηγητές τον Δρ. Φιλοσοφίας Νίκο Ερηνάκη και τον Ψυχίατρο-Ψυχοθεραπευτή Γιώργο Σπυρούλη.

ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Το ντοκιμαντέρ “Στο Κέντρο του Κύκλου” αποτελεί φόρο τιμής στη δύναμη του θεάτρου και την επιρροή στον άνθρωπο που μέσα από την τέχνη αγωνίζεται να έρθει πιο κοντά σε κάτι ανώτερο. Αποτελεί μια σπάνια καταγραφή των ιδεών του Έλληνα φιλοσόφου Γκουρτζίεφ (Γεώργιος Γεωργιάδης) μέσα από τη θεατρική πρακτική και βιντεοσκοπήθηκε μέσα σε μια περίοδο επτά ετών, από τον Σεπτέμβριο 2007 έως τον Οκτώβριο 2015. Μέσα σε αυτήν την περίοδο της κρίσης ο σκηνοθέτης Ορφέας Περετζής ακολούθησε με την κάμερά του τα 35 μέλη της θεατρικής ομάδας ΡΟΔΑ στα παρασκήνια, κατά τη διάρκεια καλοκαιρινών παραστάσεων σε ανοικτά θέατρα, αλλά και σε προσωπικές στιγμές τους εκτός θεάτρου. Κανένα από τα μέλη της ομάδας δεν είναι επαγγελματίες ηθοποιοί, ενώ για τους περισσότερους το θέατρο αποτελεί τρόπο να φτάσουν τα όριά τους. (Διάρκεια Ταινίας 72᾽,  αγγλικοί υπότιτλοι).

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Νίκος Ερηνάκης

Δρ. Φιλοσοφίας (Παν. Λονδίνου και Οξφόρδης, Διδάσκων στο Ε.Κ.Π.Α. και το Ε.Α.Π.) Έχουν εκδοθεί επίσης δύο βιβλία ποίησής του: Σύντομα όλα θα καίγονται και θα φωτίζουν τα μάτια σου (Ροές, 2009) και Ανάμεσα σε όσα πέφτει η σκιά (Γαβριηλίδης, 2013)

Γιώργος Σπυρούλης

Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Φαινομενολογικής-Υπαρξιακής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας.

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Ορφέας Περετζής έχει σκηνοθετήσει concept videos για την αρχιτεκτονική, τη μουσική, το θέατρο και το design  για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Μουσείο Μπενάκη, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ενώ έργα του έχουν προβληθεί και στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.  Το 2016 ολοκλήρωσε το πρώτο του ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους “Στο Κέντρο του Κύκλου” που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.  Οι ταινίες μικρού μήκους του έχουν βραβευτεί με το πρώτο βραβείο από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου, βραβείο Αthens Film Lab από τις Νύχτες Πρεμιέρας και έχει συμμετάσχει στο Oscar-qualifying φεστιβάλ Zinebi του Μπιλμπάο. Έχει επίσης βραβευτεί με το πρὠτο βραβείο μικρού μήκους ταινίας από το Royal Television Society της Αγγλίας και πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Ταινιών της Δράμας.

Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Stirling της Σκωτίας, Φιλμ και Βίντεο στο UCA και Σεναριογραφία στο London Film School. Είναι επίσης Berlinale Talent 2019.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

H StudioBauhaus είναι εταιρία παραγωγής οπτικοακουστικών έργων για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το διαδίκτυο. Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2014 από τον παραγωγό Κωνσταντίνο Βασίλαρο και τον σκηνοθέτη/σεναριογράφο Ορφέα Περετζή. Η StudioBauhaus συμμετείχε στην παραγωγή της προτεινόμενης για Oscar και Golden Globe ταινίας animation Loving Vincent(2017), σε συνεργασία με τον βραβευμένο με Όσκαρ παραγωγό Hugh Welchman της Breakthru Films, Το 2019 ολοκλήρωσε τη δεύτερη ταινία του Βαρδή Μαρινάκη Zizotek, η οποία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο  ιστορικό φεστιβάλ του Karlovy Vary της Τσεχίας.

 

Links

Trailer: vimeo.com/233195238

Συνέντευξη στην ΕΡΤ: Εκπομπή “Αθήνα – Θεσσαλονίκη”

Facebook event:  H  Τέχνη της Παρατήρησης­­­

Φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση: dropbox link

 

 

 

Σάββατο 19 Οκτωβρίου, 20:30

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 7  ευρώ

Κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ

Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια)

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΠΑΚΑΚΗΣ «ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ»

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΠΑΚΑΚΗΣ «ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ»   Στίχοι – Μουσική: Σώτης Βολάνης   Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες:  https://IliasKampakakis.lnk.to/PosoMouLipi «Πόσο

Τάμτα «Άλλο Τι Λέω»

Τάμτα – Συγκινεί με το νέο της music video «Άλλο Τι Λέω» Ακόμα ένα εντυπωσιακό βίντεο κλιπ μέσα από το album της Τάμτα “Identity Crisis” Η πρωτοπόρος της ποπ σκηνής Τάμτα, μετά