12- 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ-DJs-EVENTS ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ FAUST

12- 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ-DJsEVENTS ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ FAUST

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

THE FRIENDLY CO: HOMECOMING

 

Το καλοκαίρι αποτελεί παρελθόν και η ώρα που οι αστακοί της Friendly Co θα αφήσουν τις παραλίες της Ζακύνθου και θα επιστρέψουν στην θαλπωρή της Αθήνας για να ξεχειμωνιάσουν έφτασε. Γιορτάζουμε λοιπόν το ξεκίνημα αυτής της νέας σεζόν με ένα πάρτι #ΠΣΗΛΑ χορεύοντας ανάμεσα σε φίλους, στο ζεστό, σκοτεινό και συνάμα φιλόξενο πολυχώρο του Faust στην καρδιά της Αθήνας.

Η μουσική θα ξεκινήσει λίγο πριν τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

Line up:
Mr.M
Fro

Panoyotee

 

Starts: before midnight

 

Entrance: Free

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ATHENSHIBARI

Η ομάδα της AthenShibari σας προσκαλεί σε μία ακόμα βραδιά αφιερωμένη στην τέχνη του ερωτικού ιαπωνικού δεσίματος. Αυτή την φορά θα φιλοξενήσουμε 2 “σπιτόγατους” του διάσημου Anatomie Studio του Λονδίνου: τον Knot-my-name και την εκπληκτική παρτενέρ του GodessInRopes. Μαζί τους οι εγχώριες καλλιτέχνιδες του σχοινιού -Lefu- & Melissanthe, για άλλη μια φορά μαζί μας.

Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 7€ χωρίς ποτό

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΑΓΚΛΑ

Η Κατερίνα Ζάγκλα ξεκινά τη φετινή σεζόν στην σκηνή του Faust Bar Theater, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου.

Η νεαρή ερμηνεύτρια έχει στο ενεργητικό της πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε γνωστές σκηνές αλλά και συναυλιακούς χώρους της Αθήνας, καθώς και σημαντικές συνεργασίες όπως με τη Μάγδα Βαρούχα,το Γιάννη Ζουγανέλη και το Χρήστο Παπαδόπουλο.

Την άνοιξη του 2018 κυκλοφόρησε, μέσω της δισκογραφικής εταιρίας Ogdoo Music Group, το πρώτο της single με τίτλο «Δεν σε ερωτεύτηκε κανείς», το οποίο επιμελήθηκε σε μουσική και στίχους η Μάγδα Βαρούχα και τον Ιανουάριο του 2019 κυκλοφόρησε το δεύτερο single με τίτλο «Αν η Καρδιά» σε μουσική του Παύλου Ρεμπή και στίχους του Σταύρου Ζαχαρία (στο κομμάτι συμμετέχει κουαρτέτο εγχόρδων από την Athens Recording Orchestra).

Την Τετάρτη 16/10, η Κατερίνα, παρέα με τη νεοσύστατη μπάντα της, θέλει να ξεδιπλώσει μια άλλη πτυχή της προσωπικότητάς της μέσα από ένα πρόγραμμα παιχνιδιάρικο, γεμάτο εύθυμες μελωδίες αλλά ταυτόχρονα συναισθηματικά δεμένο με την ίδια, καθώς συνδέεται άμεσα με τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια, την περίοδο δηλαδή όπου τα όνειρα παρέμεναν όνειρα, πριν ακόμα γίνουν πραγματικότητα.

Συντελεστές:
Κιθάρες: Βαγγέλης Φουντάνας
Βιολί: Τάσος Γουσέτης
Μπάσο: Άλκης Δήμος
Τύμπανα: Σωτήρης Μαυρονάσιος

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 5€ χωρίς ποτό, 7€ με κράτηση χωρίς ποτό

 

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

VANILLA SWING

Οι VaniLa Swing ύστερα από πολλές επιτυχημένες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και Music Bars στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, ανανεωμένοι και ακόμη πιο δυνατοί, επιστρέφουν και μας υπόσχονται μια βραδιά με άκρως χορευτική διάθεση με τραγούδια δικά τους και με ένα ζωντανό και δυναμικό live με επιτυχίες διασκευασμένες μόνο όπως αυτοί ξέρουν.

Κινούνται στο χώρο του Swing και του Rock n Roll με αναφορές στο χθες και το σήμερα! Τι σχέση μπορεί να έχει ο Elvis, ο Chuck Berry και ή Wanda Jackson με τους παραπάνω; Θα το μάθετε σ’ ένα live των VANILA SWING!

ΒΙΟ
Οι VANILA SWING δημιουργήθηκαν το 2011 στην Αθήνα, ύστερα από αρκετές αλλαγές στα μέλη τους και πολλές μουσικές αναζητήσεις, κατέληξαν στην σημερινή τους σύσταση και μουσική κατεύθυνση. Αυτό που κάποιος θ’ακούσει απ τους V.S είναι μια μίξη από rock n roll ,rockabilly του ’50 και swing του ‘40, εμπλουτισμένα από τον σημερινό ήχο, διατηρώντας ταυτόχρονα την vintage αισθητική. Διασκευάζουν με το δικό τους ιδιαίτερο ύφος από Queen μέχρι Animals, από Moby μέχρι Robbie Williams και White Stripes.
Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος ελεύθερη

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

BLUE BALLS

 

Οι Αυτοκράτορες επιτέλους επιστρέφουν.

Μετά από τις διακοπές τους σε άλλα σύμπαντα της επικρατείας τους, αποφάσισαν να επιστρέψουν στον πλανήτη που τους γέννησε, με σκοπό να παρασύρουν και τους Γήινους στο πάρτυ τους.

Επειδή τους άρεσε το κέντρο της Αθήνας, θα κάνουν το Faust «σπίτι» τους με μία σειρά εμφανίσεων κάθε Παρασκευή.

Με ένα πρόγραμμα Rock, Funk, disco, ska  διασκευών, με το δικό τους ξεχωριστό, μη αναμενόμενο ύφος, αλλά και δικά τους τραγούδια από τα δύο άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει, υπόσχονται μία βραδιά γεμάτη wtf στιγμές, γέλιο αλλά και ασταμάτητο χορό.

Οι Blueballs δεν ακολουθούν κανόνες και σε προ(σ)καλούν να κάνεις το ίδιο!

 

Ώρα έναρξης: 21:30

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη προς όλους τους πιστούς ακόλουθους.

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΑΚYLLA DJ AT FAUST

Ο Akylla επιστρέφει τα decks του Faust!

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

PERFUME BAND

Οι Perfume πιο ανανεωμένοι από ποτέ είναι έτοιμοι να στήσουν ένα αξέχαστο πάρτι στο αγαπημένο τους στέκι, αναμιγνύοντας παλιές μελωδίες με φρέσκους ήχους σε reggae και dub ρυθμό. Κυρίως ελληνικός στίχος, τόσο στα δικά τους, όσο και στα παλιά κομμάτια που επιλέγουν να “πειράξουν”. Η Μαίρη, ο Γιώργος, ο Γιάννης, ο Θάνος και ο Άλεξ ξέρουν πολύ καλά πώς να μεταδίδουν το παρεΐστικο κλίμα και να γίνονται ένα με το κοινό.

FB Perfume https://www.facebook.com/perfume.band.official/

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 5€ χωρίς ποτό, 7€ με κράτηση χωρίς ποτό

 

 

 

 

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

SCREENSLAVERS

Οι ScreenSlaverS αποτελούν κατά κύριο λόγο μία κλασσική αλλά ταυτόχρονα και ιδιαίτερη cover band. Κλασσική ως προς την επιλογή και δομή της playlist αλλά Ιδιαίτερη ως προς τις συνδέσεις, τις μίξεις και τις κατάλληλες διασκευές.

Το ταξίδι ξεκινάει από δυνατό κλασσικό ξένο Rock, κάνει μια στάση από Indie, και χωρίς να το έχεις καταλάβει περνάς μέσα από ελληνικό ροκ, καταλήγοντας να χορεύεις στους ρυθμούς του Rock n Roll παρέα με τον Έλβις και τον Little Richard.

Στην επιλογή των κομματιών επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά την ενέργεια. Το κοινό τους έχει να λέει για το πόσο χορεύει και τραγουδάει σε κάθε τους Live.

Μέλη:

Δημήτρης Kομνηνός (Φωνή / Lead Guitar)

Άγγελος Μέλλος (Rhythm Guitar / Vocals)

Αίαντας Αποστόλου (Drums)

Άννα-Μαρία Σκυλά (Μπάσο)

Μιχάλης Πατσάκης (Πλήκτρα)

 

Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 3€ χωρίς ποτό

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

DJ SNATCH

O DJ Snatch (κατά κόσμον Στέλιος Καραβίτης) είναι ραδιοφωνικός παραγωγός του Pepper 96.6, DJ και Remixer. Τα sets του χαρακτηρίζονται ως Freestyle με μουσικές, όπως λέει και ο ίδιος, «For The Mind, Body & Soul». Δουλειές του έχουν κυκλοφορήσει μεταξύ άλλων και στις Sound Of Everything και Beatnik City Rec.

Το Σάββατο θα είναι στα decks του Faust με ελεύθερη είσοδο!

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΣΑΣΑ ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στο Faust, η Σάσα Παπαλάμπρου παρουσιάζει το cd που ετοιμάζει δισκογραφικά τα τελευταία χρόνια. Στο χυτήριο της μουσικής της, η Σάσα δουλεύει ασίγαστα τα βράδια και λιώνει υπομονετικά τα ιερά μέταλλα της τζaζ και της ελληνικής μουσικής παράδοσης για να σφυρηλατήσει ένα νέο κράμα, σύγχρονο, άφθαρτο και δυνατό. Οι υψηλές θερμοκρασίες, το σημείο τήξης της τέχνης της, παράγουν τελικά το άσπαστο ατσάλι της φωνής και της μουσικής της.

Με ρίζες στη Δράμα και διάθεση να φτάσει παντού, σ’ αυτό το πρώτο της δισκογραφικό εγχείρημα καταπιάνεται με ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, τα οποία διασκευάζει ευγενικά, ενορχηστρώνει και ανανεώνει με την παγκόσμια γλώσσα της τζαζ.

Τη βραδιά πλαισιώνουν τραγούδια από το ευρύτερο ρεπερτόριο της τζαζ και όχι μόνο.

Παίζουν

Σάσα Παπαλάμπρου  φωνή και πιάνο

Γιώργος Πολυχρονάκος ντραμς

Χρήστος Κεχρής ηλ. μπάσο

 

Σάσα Παπαλάμπρου  – βιογραφικά στοιχεία

Η Σάσα Παπαλάμπρου είναι τραγουδίστρια και πιανίστα. Έχει πτυχίο από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστήμιου της Κέρκυρας και Μεταπτυχιακό της Εθνομουσικολογίας και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα είναι καθηγήτρια φωνητικής.

Έχει συνεργαστεί με τους Δημήτρη Βασιλάκη, Μάνο Σαριδάκη, Αντώνη Λαδόπουλο, Βασίλη Ρακόπουλο, Τηλέμαχο Μούσα, και πολλούς άλλους μουσικούς της τζαζ αλλά και της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Την άνοιξη του 2017 κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τη Re-define Productions το cd CRAMA όπου υπογράφει την ιδέα, την ενορχήστρωση και βέβαια την ερμηνεία 7 παραδοσιακών τραγουδιών, διατυπωμένα με το ιδίωμα της τζαζ.

Σύνδεσμοι

https://www.youtube.com/watch?v=Uv6L0cFu9Gs

Ώρα έναρξης: 21:30

Τιμή εισόδου: 5€ χωρίς ποτό, 7€ με κράτηση, χωρίς ποτό

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ADEDEJI ADETAYO & THE AFROSESSIONERS

O εξαιρετικός μουσικός περφόρμερ Adedeji Adetayo με τους Afrosessioners έρχονται για δεύτερη φορά στη μουσική σκηνή του Faust για να μας ταξιδέψουν σε διαφορετικούς τόπους της αφρικανικής γης και να µας παρουσιάσουν την µουσική κληρονοµιά τους.

Λίγα λόγια για τον Αdedeji & Afrosessioners

Από τη συνεργασία του µε την συμφωνική ορχήστρα NNO της Ολλανδίας µέχρι τον πρωταγωνιστικό ρόλο τενόρου στην αφρικανική όπερα ο Adedeji αποτελεί µια υπολογίσιµη δύναµη της µουσικής σκηνής.Ένας µοντέρνος τροβαδούρος, ένας πολυπαραγωγικός ερµηνευτής, βιρτουόζος κιθαρίστας και ταλαντούχος µουσικός. Γέννημά θρέµµα της ζωντανής και δραστήριας πόλης Λάγος, έχει µοιράσει το χρόνο του την τελευταία δεκαετία ανάμεσα σε Ευρώπη και Δυτική Αφρική. Το έργο του Adedeji είναι µια µείξη παραδοσιακής αφρικανικής µουσικής (παιγμένης µε ένα σύγχρονο, προοδευτικό τρόπο) και ενός µμοντέρνου ήχου τζαζ, φανκ, afrobeat και soul. Το αποτέλεσμα: ένας πρωτοποριακός προσωπικός ήχος τεχνικά και ρυθμικά εκλεπτυσμένος, αρμονικά πλούσιος και µμελωδικά επιβλητικός. Ο Adedeji ξεκίνησε τον θεσµό των afrosessions το 2014 ως φόρο τιµής σε «ηγέτες» της αφρικανικής μουσικής και προσωπικές του επιρροές, όπως ο Fela Kuti, ο Manu Dibango, οι αστέρες της Highlife μουσικής της Γκάνα και του Κογκό. Με τη συνοδεία Ελλήνων καλλιτεχνών και την µπάντα του, τους Afrosessioners, ανεβάζουν στη σκηνή τους μεταδοτικούς ρυθμούς ενός τεράστιου ρεπερτορίου από original και κλασσικά κοµµάτια, afrobeat, afrojazz, funk, soul κ.λ.π.

Παρακάτω, παραθέτονται σύνδεσµοι για µια καλύτερη γνωριµία µε το έργο του Adedeji.

YouTube Links

https://www.youtube.com/watch?v=4Sbb1Q-BBkM https://www.youtube.com/watch?

v=5Ry-uwWxfko https://www.youtube.com/watch?v=bJ6GmQMIS0s

More Info

www.dejafrique.com

www.adedejiadetayo.com

https://www.facebook.com/adedejiofficialmusicpage/

twit/insta- @adedejinfo

 

Line Up-

Adedeji Adetayo- Guitar/vocals/Percussion and Direction in music

Manos Anagnostopoulos – Bass

Nikos Kanas- Keys/Vocal

Vaggelis Baliousis-Drums

Stefano fratini Attanasio-Percussions

Ώρα έναρξης: 21:30

Τιμή εισόδου: 5€ χωρίς ποτό, 7€ με κράτηση, χωρίς ποτό

 

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΦΟΥΛ ΤΟΥ ΡΗΓΑ

Οι “Φουλ του Ρήγα” η μπάντα που παντρεύει το hip hop, τη reggae, τη funk και τη rock μουσική, επανέρχεται στο Faust. Ο ακροατής θα έχει την ευκαιρία να ακούσει μοναδικά & διαφορετικά κομμάτια.

Οι «Φουλ του Ρήγα» πέραν των δικών τους κομματιών, έχουν διασκευάσει και θα παρουσιάσουν αγαπημένα τραγούδια διαχρονικής αξίας μεγάλων δημιουργών. Ελληνικά, Αγγλικά, ακόμη και Ισπανόφωνα, διασκευασμένα με τρόπο που δεν τα έχουμε ξανά ακούσει και σίγουρα οι διακυμάνσεις και οι δυναμικές τους είναι μερικά από τα στοιχεία που θα κερδίσουν την προσοχή και το χειροκρότημα μας.

 

Ρήγας Σκεπετάρης

Φάνης Τσουγκριάνης – Μπάσο

Ορέστης Γράβαρης – Drums

Νίκος Προμπονάς – Κιθάρα

Νάνσυ Αγγελάκη – Κρουστά
Ερμής Γεωργιάδης – Πλήκτρα

 

Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 5€ χωρίς ποτό

 

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

FAUST

Τ. 210 3234095

Email: [email protected]

Follow us on Facebook & Instagram

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Kacey Musgraves “Deeper Well”

Kacey Musgraves “Deeper Well”   Η Kacey Musgraves που πρόσφατα σάρωσε και στις 4 Grammy κατηγορίες country μουσικής, κυκλοφορεί το νέο της album με τίτλο “Deeper Well”. Συντελεστές του 5ου studio άλμπουμ μαζί με την

ΡΟΥΑ ΜΑΤ- του Γιώργου Κλεάνθους

ΡΟΥΑ ΜΑΤ |Μια διαφορετική (θεατρική) παρτίδα ξεκινά στο ιστορικό μπιλιαρδάδικο της πλατείας Αμερικής ΆΓΙΟΣ: Το ρίσκο δεν είναι για όλες τις ώρες, δεν είναι για όλες

«ARROYO mini concerts»

Διαδρομές σε ποικίλα μουσικά τοπία από 3 έως 28 Απριλίου ’24   Το “ARROYO mini concerts” είναι μια νέα διοργάνωση που έρχεται να φιλοξενήσει μουσικούς