Έκθεση ζωγραφικής / Ιωάννα Μιχοπούλου Η ψυχή της ελιάς

Έκθεση ζωγραφικής

Ιωάννα Μιχοπούλου
22 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου 2019
Η ψυχή της ελιάς

Η γκαλερί του Black Duck παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Ιωάννας Μιχοπούλου, με τίτλο «Η ψυχή της ελιάς» από την Τρίτη 22 Οκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου.

Η ελιά, ένα δέντρο υπεραιωνόβιο, με μεγάλη ιστορία, ένταση και δύναμη, αναδεικνύει μέσα από το καθαρό χρώμα, τις ευθείες και τις καμπύλες , το σχήμα του κορμού της καθώς και τις ποικίλες υφές του.

Ξεκάθαρα αλλά και ταυτόχρονα σύνθετα σχήματα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν την κάθε ελιά. Η κάθε μια έχει το δικό της χαρακτήρα και ύφος που όλα μαζί δημιουργούν ένα ενιαίο σύνολο.

Και όλα αυτά φυσικά με τη χρήση ακρυλικού χρώματος και λαδιού, υλικά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την ανάδειξη των παραπάνω στοιχείων.

Οι ελαιώνες της Μεσσηνίας και ειδικά στην περιοχή του Ομηρικού βασιλιά Νέστορα, τροφοδότησαν την έμπνευση για την δημιουργία των έργων. Δέντρο ευλογημένο και αγαπητό στους Μεσσήνιους που γνωρίζουν κάθε πτυχή και ιστορία των δέντρων τους. Ελιές που χρονολογούνται έως και 2.000 χρόνια, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στους κορμούς τους και με περίεργα συμπλέγματα.

Ο κορμός της ελιάς είναι το κυρίαρχο θέμα , γιατί έχει την δυνατότητα να δημιουργεί αναρίθμητες υφές και μορφές. Ελιές νεαρές, γέρικες, λιγνές, χοντρές κάνουν αισθητή την παρουσία τους μέσα στον απέραντο μεσσηνιακό κάμπο.

Λίγα λόγια για την Ιωάννα Μιχοπούλου
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Εργάζεται στο Εικαστικό Έργαστήρι Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ». Σπουδές: Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας 2013-2018. Α’ Εργαστήριο Ζωγραφικής, εργαστήριο Σκηνογραφίας,  Χαρακτικής και Κεραμεικής. Συμμετοχές σε εκθέσεις: Δύο ατομικές εκθέσεις με θέμα  «Χορεύοντας»,  Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας και στο Jazzet café στο Χαϊδάρι. Ομαδικές: 1)Ομαδική εικαστική έκθεση «Ακάλυπτος», Artevisione Σεπτέμβριος 2019, 2) Ομαδική εικαστική έκθεση «Στην Αποβάθρα», Πρίσμα Art Gallery, Ιούλιος 2019 3) Ομαδική εικαστική έκθεση «Αγάπη» ΦΟΥΑΡ, Μάιος 2019 4) Ομαδική Εικαστική Έκθεση «Tango Notturno», Φεβρουάριος-Μάρτιος 2019, Gallery Kaplanon 5) Ομαδική Εικαστική Έκθεση με θέμα «το τσόφλι» στα πλαίσια παρουσίασης βιβλίου, Ιανουάριος 2019, Gallery Black Duck 6) Ξενοδοχείο Caravel , με θέμα το «aids», 2018 7) BLENDER Gallery με θέμα «άνοια», 2018 8) Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας,  Φιλοτέχνηση πίνακα την ώρα της συναυλίας, 2018 9) ΠΡΟΣΘΕΣΗ+ «Ζωγραφίζω την Πόλη της Καλαμάτας» και ομαδική έκθεση στην Πινακοθήκη Καλαμάτας» 2017, 10) «Στάσεις και Διαδρομές» της Art Take Over 2017 του The Mall Athens, 11) Terrains Vagues: Εικαστικό project στο T.A.F.  «Χαρτογράφηση της Αθήνας», 12) «Διερχόμενοι Project» Αθήνα 2017 «προσφυγιά» στη Δημοτική Πινακοθήκη Φλοίσβος-Π.Φάληρο και στο Ίδρυμα Μ.Κακογιάννης, 13) «ΔΕΚΑΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 1999-2015» στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ  2016, 14) CHESSNALE ATHENS 2014 φιλοτέχνηση πιονιού, 15) χαρακτική στα Χανιά «Αόρατες πόλεις», 16) ΄Εκθεση Α’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής, Πινακοθήκη  Γρηγοριάδη 2014. Σκηνογραφία: Δημιουργία σκηνικών και κοστουμιων «Αντιγόνη» Θέατρο Καρέζη, 2015

 

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 22 Οκτωβρίου ώρα 19.00
Διάρκεια έκθεσης: 22 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου 2019
Ώρες λειτουργίας: 13.00  – 21.00 καθημερινά

 

Επιμέλεια έκθεσης /υπεύθυνη επικοινωνίας:
Δήμητρα Αποστόλου/ 210 3234760 / [email protected]

Χορηγοί επικοινωνίας:
www.debop.gr
www.forfree.gr

Black Duck Gallery
Χρήστου Λαδά 9α, Αθήνα, 210 3234760, www.blackduck.gr

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΠΑΚΑΚΗΣ «ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ»

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΠΑΚΑΚΗΣ «ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ»   Στίχοι – Μουσική: Σώτης Βολάνης   Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες:  https://IliasKampakakis.lnk.to/PosoMouLipi «Πόσο

Τάμτα «Άλλο Τι Λέω»

Τάμτα – Συγκινεί με το νέο της music video «Άλλο Τι Λέω» Ακόμα ένα εντυπωσιακό βίντεο κλιπ μέσα από το album της Τάμτα “Identity Crisis” Η πρωτοπόρος της ποπ σκηνής Τάμτα, μετά