Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου-Δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους 2019-2020

Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου-Δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους 2019-2020

 

Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου και Δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους Φθινόπωρο του 2019 (και με κινητό, τάμπλετ, mirrorless και gopro κάμερες) από το Σχολείο του Σινεμά (Τσαμαδού 26-28, Εξάρχεια). Έναρξη Τέλος Σεπτεμβρίου 2019. Διάρκεια: 4 Μήνες. Προτεινόμενη Ημέρα διεξαγωγής του σεμιναρίου η  Κυριακή.  Τμήμα μπορεί να υπάρξει και τις καθημερινές. Το Σεμινάριο είναι κυρίως Πρακτικό αλλά και Θεωρητικό αφού περιλαμβάνει εκμάθηση των Βασικών Αρχών της Σκηνοθεσίας του Κινηματογράφου μέσα από περιεκτικές εισηγήσεις και την Προβολή, Σχολιασμό και Ανάλυση Αποσπασμάτων από Αντιπροσωπευτικές Ταινίες Επιλεγμένων Σκηνοθετών.

Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τον τρόπο άρθρωσης της κινηματογραφικής γλώσσας, θα μάθουν να χειρίζονται και συνδυάζουν τα εκφραστικά μέσα του κινηματογράφου. Θα αναλυθεί η μορφή και το ύφος των ταινιών των οποίων θα προβληθούν αποσπάσματα και θα δοθούν τα κατάλληλα εργαλεία στους συμμετέχοντες να καταλάβουν πως χτίζεται αυτό που αποκαλούμε σκηνοθετικό ύφος ή στυλ του κάθε δημιουργού.

Θα διδαχτούν τις βασικές αρχές της οπτικοακουστικής αφήγησης και τον τρόπο που φτιάχνεται μια ιστορία με εικόνες και ήχους.

Θα μάθουν να μετατρέπουν μια ιδέα σε ένα ολοκληρωμένο σενάριο και θα ανακαλύψουν τον τρόπο να το ντεκουπάρουν και προσεγγίζουν σκηνοθετικά.

Θα εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές της σκηνοθεσίας κινηματογράφου, της κινηματογραφικής υποκριτικής, του σεναρίου, της εικονοληψίας, της διεύθυνσης παραγωγής, του μοντάζ και ένα πρόγραμμα, με άξονα το γύρισμα μιας συλλογικής ταινίας μικρού μήκους 5λεπτης, αλλά και την υλοποίηση τρίλεπτων ταινιών μικρού μήκους για κάθε συμμετέχοντα με τη μορφή άσκησης.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ που θα ήθελαν να μάθουν τα μυστικά της σκηνοθεσίας κινηματογράφου ανεξάρτητα αν έχουν εξοπλισμό, αλλά και σε κατόχους dslr, κινητών, τάμπλετ, mirrorless ή gopro καμερών.

 

Το πρώτο ανοιχτό μάθημα – Παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 22.9.2019 στις 16.00 στο Σχολείο του Σινεμά (Τσαμαδού 26-28, Εξάρχεια). Την μέρα αυτή θα ορισθούν οι τελικές μέρες και ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου!!

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναλυτικές ηλεκτρονικές σημειώσεις, ενώ θα έχουν πρόσβαση στην δανειστική Βιβλιοθήκη και Ταινιοθήκη του Σχολείου του Σινεμά.

Δεν απαιτούνται προηγούμενες γνώσεις ή σχετικός εξοπλισμός, μόνο προαιρετικά όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Στους συμμετέχοντες χορηγείται βεβαίωση του Σχολείου του Σινεμά.

Συντονιστής Σεμιναρίου: Γιάννης Καραμπίτσος (Σκηνοθέτης, Μοντέρ, Κριτικός Κινηματογράφου, διευθυντής διαδικτυακού πολιτιστικού περιοδικού Camera Stylo Online, ερασιτέχνης ηθοποιός)

[Πληροφορίες- Δηλώσεις Ενδιαφέροντος και Εγγραφές στα τηλέφωνα 2130 159 816, 6944143564 και στο e-mail [email protected]]. Κόστος 45-50€ το μήνα (δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ), ανάλογα την έκπτωση που παρέχεται σε φοιτητές, γκρουπ μαθητών, συγγενείς ή ζευγάρια, εκπαιδευτικούς, άνεργους, ΑμεΑ, παλιότερους μαθητές).

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο