Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος προτείνουν

Εκδοτικό Πρόγραμμα

Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2019

 

Μετά από ένα καλοκαίρι δυνατών συγκινήσεων παρέα με το best seller Η τελευταία μπλόφα: Το παρασκήνιο του 2015 – Οι συγκρούσεις – Το Plan B των δημοσιογράφων Ελένης Βαρβιτσιώτη και Βικτώριας Δενδρινού, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος συνεχίζουν μ’ ένα πολύ δυναμικό εκδοτικό πρόγραμμα για το τελευταίο τετράμηνο του 2019.

 

Στη λογοτεχνία, μετά τα μυθιστορήματα Γυρισμός και Jazz, κυκλοφορεί το εμβληματικό έργο της Τόνι Μόρισον, Αγαπημένη (Βραβείο Πούλιτζερ, 1988) σε νέα μετάφραση της Κατερίνας Σχινά. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τυγχάνει να τιμήσουμε τη μνήμη της πρόσφατα θανούσης, βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας και Πούλιτζερ συγγραφέως, με την έκδοση αυτού ακριβώς του βιβλίου. Είναι, εξάλλου, ο τρόπος μας να βοηθήσουμε στη διατήρηση του δυναμικού πνεύματός της και της σαρωτικής της γλώσσας: τα έργα της θα διατίθενται εφεξής κατ’ αποκλειστικότητα από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος πάντα πίστευαν –και τα βιβλία τους το αποδεικνύουν– ότι ένας και μόνο άνθρωπος μπορεί να φέρει ολόκληρη αλλαγή στη ζωή εκατομμυρίων συνανθρώπων του. Είμαστε, λοιπόν, εξαιρετικά περήφανοι που το φθινόπωρο του 2019 θα εκδοθούν από τις εκδόσεις μας δύο βιβλία της 16χρονης Σουηδής ακτιβίστριας και συμβόλου του αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής Γκρέτας Τούνμπεργκ, μιας φωνής στην οποία πιστεύουμε και την οποία υποστηρίζουμε θερμά.

Εξίσου χαρούμενοι είμαστε που θα κυκλοφορήσει συντόμως και η πολυαναμενόμενη έκδοση του δεύτερου τόμου του βι

ογραφικού βιβλίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος, διευθυντής της εφημερίδας Η Καθημερινή Αλέξης Παπαχελάς με τίτλο Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια, Τόμος Β: 1974-2016.

Μια πρωτιά: φέτος κυκλοφορούμε το πρώτο μας graphic novel ενηλίκων. Πρόκειται για το βιβλίο Γυναίκες στη μάχη της Νορβηγίδας Marta Breen, το οποίο εξιστορεί την ιστορία του φεμινιστικού κινήματος, σε εικονογράφηση της βραβευμένης Jenny Jordahl.

Φυσικά, οι επιτυχημένες σειρές μας ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ και ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ θα εμπλουτιστούν με νέους τίτλους, όπως το Αναζητώντας ρόλο στον κόσμο, των Ειρήνης Καραμούζη και Διονύση Χουρχούλη, που αναλύει σε βάθος την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας τη δεκαετία του 1980 κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων Α. Παπανδρέου.

Στα παιδικά βιβλία ένα δυναμικό new entry κάνει την εμφάνισή του: η νέα σειρά παιδικής λογοτεχνίας ΟΙ 12 ΘΕΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ, που υπογράφει το επιτυχημένο δίδυμο Φίλιππος Μανδηλαράς και Ναταλία Καπατσούλια. Το πρώτο βιβλίο της σειράς έχει τίτλο Ένα ψάρι που το έλεγαν Ορφώ (προσωρινός τίτλος).

 

Και, φυσικά, μετά την επιτυχία της σειράς μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ, ήρθε η ώρα και των αγοριών! Τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς μικρά αγόρια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ παρουσιάζουν τις ζωές των Στίβεν Χόκινς και Ντέιβιντ Μπάουι!

 

Από την παρέα δεν θα μπορούσε να λείπει ο πολυμήχανος ΜΙΚΡΟ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ, η καινούργια μας σειρά παιδικών βιβλίων γνώσεων, που θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε τον φανταστικό κόσμο των επιστημών.

 

Και η χρονιά θα ολοκληρωθεί πανηγυρικά με την εικονογραφημένη έκδοση –για πρώτη φορά στα ελληνικά– του κλασικού, ακαταμάχητου και διαχρονικού βιβλίου του Ted Hughes, Ο σιδερένιος γίγαντας.

 

Τέλος, νέοι τίτλοι θα κυκλοφορήσουν σε όλες τις επιτυχημένες σειρές μας, που υπογράφουν βραβευμένοι συγγραφείς και εικονογράφοι όπως ο Αντώνης Παπαθεοδούλου και η Ίρις Σαμαρτζή, ο Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη, η Λήδα Βαρβαρούση κ.ά.

 

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Δοκίμιο – Ιστορία

Μετά το βραβείο βιβλίων Public στην κατηγορία Ελληνικό Non Fiction –βραβείο που απονέμεται βάσει ψηφοφορίας του κοινού– και την 15η χιλιάδα κυκλοφορίας του Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια, Τόμος Α: 1942-1974, κυκλοφορεί τον Οκτώβριο  ο πολυαναμενόμενος δεύτερος τόμος της πολιτικής βιογραφίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, από τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά. Το Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια, Τόμος Β: 1974-2016 βασίζεται σε προσωπικές συνεντεύξεις τις οποίες τού παραχωρούσε επί μία δεκαετία (2007-2016) ο εμβληματικός πολιτικός ηγέτης. Ο δεύτερος τόμος καλύπτει τη χρονική περίοδο από τη μεταπολίτευση ώς και το 2016. Στον νέο, αυτόν, δεύτερο τόμο υπάρχουν αναφορές σε γεγονότα που είναι ακόμα νωπά στη μνήμη των αναγνωστών αλλά και σε πρόσωπα που κυριάρχησαν ή εξακολουθούν να κυριαρχούν στη μεταπολιτευτική πολιτική σκηνή της χώρας – πάντα μέσα από το καυστικό και οξυδερκή σχολιασμό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

 

Μετά την επιτυχημένη έκδοση του Η μεταμόρφωση της Ελλάδας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα ακόμα βιβλίο του σπουδαίου ιστορικού William H. McNeill κυκλοφορεί τον Νοέμβριο. Πρόκειται για την πρωτότυπη πραγματεία The Pursuit of Power (προσωρινός τίτλος: Η αναζήτηση της ισχύος: Πόλεμοι και κοινωνίες από την αρχαιότητα ώς σήμερα). Στο βιβλίο αυτό ο McNeill διερευνά την εξέλιξη των όπλων για να εξηγήσει τα διλήμματα που απασχολούν την ανθρωπότητα μέχρι σήμερα. Από το τόξο –που απαγορεύτηκε από την Εκκλησία το 1139– ώς την πυρηνική βόμβα του 20ού αιώνα, ο συγγραφέας αποκαλύπτει μέσα από ποιες οδούς ο εμπορικός ανασχηματισμός της κοινωνίας του 11ου αιώνα ώθησε τη στρατιωτική δραστηριότητα να υποταχθεί στους κανόνες της αγοράς και στις διαθέσεις των ηγετών, προσφέροντας στον αναγνώστη «τη βάση για σοφότερη δράση», όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο McNeill. Τη μετάφραση υπογράφει ο Νίκος Ρούσσος.

 

Η σειρά ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ εμπλουτίζεται με δύο τίτλους:

(α) το βιβλίο Αναζητώντας ρόλο στον κόσμο των ακαδημαϊκών Ειρήνης Καραμούζη και Διονύση Χουρχούλη. Οι συγγραφείς αναλύουν την εξωτερική πολιτική που ασκούσε η Ελλάδα τη δεκαετία του 1980: πώς διαμορφώθηκαν οι σχέσεις της χώρας με την Τουρκία, τις ΗΠΑ, την ΕΣΣΔ, τη Μέση Ανατολή και τον Τρίτο Κόσμο, αλλά και με την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ κατά την ιστορική περίοδο που σημαδεύτηκε από τη διακυβέρνηση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ) με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου. Μια ενδιαφέρουσα μελέτη για μια καθοριστική περίοδο της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας η οποία δεν έχει διερευνηθεί εκτενώς.

(β) το βιβλίο Η αντίσταση του μικροφώνου: Ο Παύλος Μπακογιάννης απέναντι στη δικτατορία του ιστορικού Νίκου Παπαναστασίου, όπου εξιστορείται η αντιστασιακή δράση του Έλληνα πολιτικού την περίοδο που ήταν διευθυντής του ελληνικού προγράμματος της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας. Πρόκειται για την ιστορία και την καταγραφή των ραδιοφωνικών εκπομπών του Παύλου Μπακογιάννη που αναμεταδίδονταν από την Deutsche Welle και έγιναν σημείο αναφοράς του αντιδικτατορικού αγώνα της Ελλάδας.

Με το βιβλίο Γυναίκες στη μάχη, μια εικονογραφημένη ιστορία του γυναικείου κινήματος από τους αγώνες για το δικαίωμα ψήφου μέχρι το δικαίωμα στην έκτρωση, στη μάθηση και στον γάμο των ομοφυλόφιλων, και από την Αμερική του 19ου αιώνα μέχρι το Πακιστάν του 21ου, η συγγραφέας Marta Breen και η εικονογράφος Jenny Jordahl μάς καλούν να ανακαλύψουμε τους αγώνες που έκαναν οι γυναίκες τα τελευταία 150 χρόνια για να κατακτήσουν αυτά που εμείς θεωρούμε στις μέρες μας αυτονόητα. Οι δύο βραβευμένες Νορβηγίδες μάς χαρίζουν ένα graphic novel που θα εμπνεύσει κάθε αγόρι και κορίτσι που πιστεύει στην ισότητα και την αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων. Τη μετάφραση υπογράφει η Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη.

Λογοτεχνία

Μετά την πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος Γυρισμός (Home) και τη νέα κυκλοφορία του Τζαζ (Jazz), η Κατερίνα Σχινά μεταφράζει την Αγαπημένη (Beloved), το μυθιστόρημα που χάρισε στην Toni Morrison το Πούλιτζερ Λογοτεχνίας το 1988. Το έργο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από την Oprah Winfrey το 1998 και σύμφωνα με τους New York Times θεωρείται το καλύτερο αμερικανικό μυθιστόρημα από το 1981 έως το 2006. Μια συγκλονιστική ιστορία για τη σκλαβιά στη μετεμφυλιακή Αμερική, για τον ρατσισμό, για τις σύγχρονες Μήδειες, για την εξουσία της ζωής και του θανάτου, για τα εγκόσμια και τα απόκοσμα, ειπωμένη μέσα από τους μοναδικούς χαρακτήρες που έχει πλάσει η σπουδαία Αμερικανίδα συγγραφέας.

 

Εκλαϊκευμένη φιλοσοφία/ψυχολογία

 

Στις Εκδόσεις Παπαδόπουλος έχουμε ένα μυστικό: είναι αδύνατον να σταματήσουμε να διαβάζουμε με τρανταχτά γέλια το μοναδικό βιβλίο με τον προκλητικό και χιουμοριστικό τίτλο Η ψυχολογία του μ@λ@κ@, μια πρωτότυπη πραγματεία για το πώς, πού και γιατί ακόμα και ο εξυπνότερος άνθρωπος μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος μαλάκας. Ψυχολόγοι από όλο τον κόσμο, αλλά και φιλόσοφοι, κοινωνιολόγοι, συγγραφείς, επιστήμονες, νομικοί, μας προσφέρουν με γενναιοδωρία τη δική τους άποψη περί ανθρώπινης μαλακίας. Το βιβλίο περιλαμβάνει άρθρα των Antonio Damasio, Edgar Morin, Daniel Kahneman, Tobie Nathan, Jean-Claude Carrière, Alison Gopnik και πολλών άλλων – σε επιμέλεια του JeanFrançois Marmion, αρχισυντάκτη του γαλλικού επιστημονικού περιοδικού Le Circle Psy. Στοιχηματίζουμε ότι στις σελίδες του θα αναγνωρίσετε πολλούς, μα πάρα πολλούς, γνωστούς σας (ίσως περισσότερους απ’ ό,τι πιστεύατε!).

ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

Από τον Αύγουστο του 2018 οπότε και ξεκίνησε τη διαμαρτυρία της έξω από το Σουηδικό Κοινοβούλιο με αίτημα την άμεση εφαρμογή μέτρων για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, το όνομα της 16χρονης Γκρέτα Τούνμπεργκ έχει συνδεθεί με εντυπωσιακά επιτεύγματα: υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης 2019, συγκαταλέγεται στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον πλανήτη σύμφωνα με το περιοδικό Time, ενώ η ατομική διαμαρτυρία τις μετατράπηκε στο κίνημα «Απεργία των Νέων για το Κλίμα» στο οποίο υπολογίζεται πως συμμετέχουν ενάμιση εκατομμύριο μαθητές σε 112 χώρες. Εκείνο ωστόσο που εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο είναι ο δυναμικός της λόγος, τα ξεκάθαρα επιχειρήματα με τα οποία παρακινεί κυβερνήσεις, φορείς και πολίτες να ανατρέψουν την κλιματική αλλαγή. Επιχειρήματα που η Τούνμπεργκ παρουσίασε σε ομιλίες της στο Συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP24), στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Ντάβος, σε συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής και Κοινωνικής Επιτροπής για το Κλίμα, στο TEDxStockholm και σε άλλες σημαντικές συνελεύσεις και φόρουμ. Οι ομιλίες αυτές συγκεντρώθηκαν στο βιβλίο με τον χαρακτηριστικό τίτλο Η ζωή μας είναι στα χέρια σας το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Ένα βιβλίο που φανερώνει πόσο επείγουσα είναι η δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή και γιατί η Γκρέτα Τούνμπεργκ αποτελεί το σημερινό σύμβολο οικολογικής συνείδησης σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Ακολούθως θα κυκλοφορήσει η ελληνική έκδοση του βιβλίου Scenes from the heart, με τίτλο Το σπίτι μας κινδυνεύει: Σκηνές από μια οικογένεια κι έναν πλανήτη σε κρίση, το οποίο έγραψε η Γκρέτα Τούνμπεργκ μαζί με τους γονείς της. Με κεντρική αφηγήτρια τη μητέρα της Γκρέτα, τη διάσημη τραγουδίστρια της όπερας Μαλένα Έρνμαν, το έργο αυτό ρίχνει φως στον τρόπο με τον οποίο μια σύγχρονη οικογένεια αντιμετωπίζει μια προσωπική κρίση καταπολεμώντας παράλληλα μια άλλη μεγαλύτερη κρίση, αυτή της διάσωσης του πλανήτη Γη. Από τα πρώτα σημάδια της αλλαγής στη συμπεριφορά της 8χρονης Γκρέτα ώς τη διάγνωσή της με το σύνδρομο Άσπεργκερ και την απόφασή της να απέχει από το σχολείο εκκινώντας μια διαμαρτυρία για τη δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή, η αφηγηματική δύναμη του βιβλίου θα συνεπάρει τον αναγνώστη, καθώς μέσα από τις σελίδες του θα συνειδητοποιήσει πως η Γκρέτα Τούνμπεργκ εκτός από σημαντική ακτιβίστρια είναι η κόρη δύο αφοσιωμένων γονέων και πως η αλλαγή που επιδιώκει για τη Γη ξεκίνησε πρώτα από το ίδιο της το σπίτι.

 

Σειρές

Μια νέα σειρά ξεκινά από τον μετρ των βιβλίων μυθολογίας Φίλιππο Μανδηλαρά, ο οποίος επιστρέφει δυναμικά σε συνεργασία με την εικονογράφο Ναταλία Καπατσούλια. Στη νέα αυτή σειρά για παιδιά (6+ ετών) με τίτλο ΟΙ 12 ΘΕΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ θα συναντήσουμε τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου να προσπαθούν να διαλευκάνουν ιδιαίτερα μυστήρια. Στο πρώτο βιβλίο με προσωρινό τίτλο Ένα ψάρι που το έλεγαν Ορφώ –και με το χαρακτηριστικό χιούμορ του συγγραφέα– παρακολουθούμε την εξαφάνιση ενός ψαριού, της Ορφώς, επίσημης συνοδού της βασίλισσας Αμφιτρίτης που χάθηκε χωρίς να δώσει σημεία ζωής. Θα καταφέρουν άραγε οι θεοί να λύσουν το θαλάσσιο μυστήριο; Και τι σχέση άραγε έχει η Ορφώ με το γνωστό σε όλους ψάρι ροφό; Μια πρωτότυπη ιστορία που αναμένεται να ταράξει τα νερά της παιδικής λογοτεχνίας.

 

Η σειρά ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΥ έχουν ήδη αγαπηθεί από τους μικρούς αναγνώστες (5+ ετών). Μέσα από τις ιστορίες που εμπνεύστηκαν οι συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη και την όμορφη εικονογράφηση της Λίλας Καλογερή ζωντανεύουν οι περιπέτειες του Κοπέρνικου και των φίλων του, που πάντα βρίσκουν ανακατεμένους στα πόδια τους, έτοιμους να τους δημιουργήσουν προβλήματα, τους τρομερούς Πιλάφηδες. Η αρχή έγινε με τα Ο μικρός Κοπέρνικος και ο Πόλεμος των Άσπρων και Ο μικρός Κοπέρνικος και το Πάρκο των δεινοσαύρων κι αυτή τη φορά παρακολουθούμε τους αγαπημένους μας ήρωες που προσπαθούν να μάθουν τι κρύβει ένας πύργος στο νέο βιβλίο της σειράς Ο μικρός Κοπέρνικος και ο Πύργος με τα μυστικά.

 

Το συναρπαστικό ταξίδι στην κλασική λογοτεχνία με τη σειρά ΜΙΚΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΛΑΣΙΚΑ συνεχίζεται. Μετά την έκδοση του εικονογραφημένου βιβλίου Τομ Σόγερ ή το μεγαλύτερο παιδικό δωμάτιο του κόσμου, και το Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων ή η παραξενοπεριεργοτερότερη ιστορία, το επιτυχημένο δίδυμο Αντώνης Παπαθεοδούλου και Ίρις Σαμαρτζή καταπιάνεται με τις Μικρές Κυρίες της Λουίζα Μέι Άλκοτ, και τη δύσκολη ζωή τεσσάρων αδελφών που αναγκάζονται να μείνουν μόνες για λίγο. Άλλη μια ευφάνταστη απόδοση, με τη μαγική εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή, κατάλληλη για αναγνώστες πρωτοσχολικής ηλικίας (6+ ετών).

 

Η Λήδα Βαρβαρούση εμπνεύστηκε από το σκυλάκι της και δημιούργησε τη σειρά βιβλίων ΛΟΥΝΑ, την οποία συνέγραψε με την Agnes Verboven. Στην πρώτη ιστορία της σειράς η Λούνα δήλωσε: Μου αρέσει να παίζω μπάλα! ενώ στη δεύτερη ιστορία Μου αρέσει πολύ το ποδήλατο! η Λούνα θέλει οπωσδήποτε να κάνει βόλτα με το ποδήλατο του φίλου της Λίο. Η Λούνα μέσα από τα καμώματά της διασκεδάζει τους μικρούς φίλους της και παράλληλα επιχειρεί να τους βοηθήσει να αναπτύξουν τις κοινωνικές δεξιότητές τους. Σε εικονογράφηση της Λήδας Βαρβαρούση, με ζωηρά χρώματα και απλά σχέδια που τονίζουν την προσεγμένη γλώσσα σώματος των χαρακτήρων, ενισχύοντας το ύφος και τον σκοπό της αφήγησης (2+ ετών).

 

Εκτός από τη Λούνα υπάρχει άλλος ένας γνώριμος σκύλος που επιστρέφει εις διπλούν, μαζί με την αδερφή του, στην εκδοτική λίστα των Εκδόσεων Παπαδόπουλος. Τους έχουμε μάθει μέσα από παιδικά διηγήματα, αυτή η ιστορία όμως αφορά πιο μικρά παιδιά (4+ ετών). Πρόκειται φυσικά για τους ΑΡΣΕΝ ΚΑΙ ΦΑΝΤΟΜΑ και το βιβλίο Τα 4 χαμένα κυκνάκια του Κυριάκου Αθανασιάδη και της Κίκας Τσιλιγγερίδου σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια. Ποιος πήρε τα χαμένα κυκνάκια και τι λόγο είχε να το κάνει; Πώς μπλέκεται στην υπόθεση ο Μιχαήλ Στρογκόφ; Γιατί ο ποντικός δεν μπορεί να σταματήσει να γελάει και ποιος θα φάει όλα αυτά τα χάμπουργκερ; Μια περιπέτεια που θα κάνει τους μικρούς μας φίλους να ξεκαρδιστούν στα γέλια.

 

Οι μεγαλύτεροί μας φίλοι δεν χρειάζεται να παραπονιούνται. Διότι οι δυο αγαπημένοι ήρωες, αφού έλυσαν Το μυστήριο του εξαφανισμένου παπαγάλου και Το μυστήριο με τα στοιχειωμένα τυράκια, επιστρέφουν με μια νέα ιστορία: Το μυστήριο του αδέσποτου σκυλάκου. Άλλη μια τρομερά δύσκολη περιπέτεια περιμένει τον Αρσέν και την αδελφή του, τη Φαντομά. Η πιο δύσκολη από όλες! Πρέπει να βρουν έναν χαμένο σκυλάκο. Και το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουν τίποτα γι’ αυτόν. Ο αδέσποτος σκύλος μπορεί να είναι οπουδήποτε. Μπορεί ακόμη και να κινδυνεύει… Γι’ αυτό, επιστρατεύουν όλα τα ζωάκια της γειτονιάς. Αυτή τη φορά, όλοι θα γίνουν βοηθοί ντετέκτιβ!

 

Ο ΛΥΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ, η σειρά με τον αγαπημένο ήρωα των μικρών μας φίλων, εμπλουτίζεται με έναν ακόμα τίτλο, το Ο Λύκος Ζαχαρίας μαθαίνει για τα συναισθήματα σε κείμενο της Orianne Lallemand και τη διασκεδαστική εικονογράφηση της Éléonore Thuillier, που καταφέρνει να αποτυπώνει μοναδικά τις εκφράσεις των χαρακτήρων. Ο Ζαχαρίας είναι τη μια χαρούμενος, την άλλη λυπημένος, έπειτα θυμωμένος ή ενθουσιασμένος. Αλλάζει διάθεση κάθε τρεις και λίγο, και οι φίλοι του δεν ξέρουν τι να κάνουν πια μαζί του. Είναι φανερό: ο Ζαχαρίας θα είναι πιο ήρεμος αν καταφέρει να εκφράζει τα συναισθήματά του. Πρώτα όμως πρέπει να μάθει να τα αναγνωρίζει!

 

Μια νέα σειρά έρχεται να συμπληρώσει τη σειρά μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ, η οποία ξεκίνησε με τις ιστορίες των Μαρί Κιουρί, Αγκάθα Κρίστι, Κοκό Σανέλ, Τζέιν Γκούντολ, Σιμόν ντε Μποβουάρ και Άννα Φρανκ, που έχει πουλήσει περισσότερα από 1.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως και έχει μεταφραστεί σε 17 γλώσσες. Τη σειρά μικρά αγόρια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ εγκαινιάζουν τα βιβλία για τον αγαπημένο μουσικό Ντέιβιντ Μπάουι και τον ξεχωριστό επιστήμονα Στίβεν Χόκινς, σε κείμενο της Ιζαμπέλ Σάντζεζ Βεγκάρα. Μέσα από τη ζωή και το έργο ξεχωριστών ανθρώπων, τα παιδιά μπορούν να εμπνευστούν και να ονειρευτούν έναν καλύτερο κόσμο. Η ιδιαίτερη εικονογράφηση, από διαφορετικούς εικονογράφους, ζωντανεύει με τον πιο απλό και εντυπωσιακό τρόπο τον κόσμο και την εποχή των σημαντικών αυτών προσώπων (4+ ετών).

 

Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά (εκτός σειρών)

Ένα βιβλίο που εκ πρώτης όψεως μοιάζει να αφορά τα Χριστούγεννα και την περίοδο των γιορτών μα κρύβει μέσα του ίσως το πιο σημαντικό μήνυμα της εποχής μας, τον σεβασμό και την αγάπη για τη Γη που μας φιλοξενεί. Ο παππούς μου ο Αϊ-Βασιλής είναι μια όμορφη και συγκινητική ιστορία του πολυβραβευμένου και παγκοσμίως διάσημου Michael Morpurgo για την ομορφιά της φύσης, τον κύκλο των εποχών, τους κινδύνους εξαιτίας της καταστροφής του περιβάλλοντος, αλλά και το σπουδαιότερο, για την αγάπη, την οποία απογειώνει η ξεχωριστή εικονογράφηση του Jim Field.

 

Το κλασικό βιβλίο του Ted Hughes Ο σιδερένιος γίγαντας (The Iron Man) πρώτη φορά μεταφρασμένο στην ελληνική γλώσσα και με τη σοφιστικέ εικονογράφηση του Tom Gauld. Μια σχεδόν επιστημονικής φαντασίας ιστορία, με έναν μυστήριο γίγαντα φτιαγμένο από μέταλλο να καταφθάνει στην Αγγλία και να καταβροχθίζει όλες τις μηχανές ώσπου συναντά ένα μικρό αγόρι που γίνεται φίλος του. Μια ιστορία για την αγάπη και την ελπίδα που έχει μεταφραστεί σε πάρα πολλές γλώσσες, έγινε ταινία από τη Warner το 1999 και έχει αγαπηθεί πολύ από μικρούς και μεγάλους.

 

Βιβλία Γνώσεων

Η σειρά ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ προσχολικής ηλικίας (3+ ετών), ξεκίνησε με τους τίτλους: Αστροφυσική για μικρά παιδιά, Κβαντική φυσική για μικρά παιδιά και Η επιστήμη των πυραύλων για μικρά παιδιά και αγαπήθηκε από τους μικρούς μας φίλους αλλά και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Επειδή τα παιδιά δεν σταματούν να μας εντυπωσιάζουν με την ευφυΐα και την αντίληψή τους, συνεχίζουμε το ταξίδι στις επιστήμες με τα βιβλία του Chris Ferrie Γενική θεωρία της σχετικότητας για μικρά παιδιά και Η φυσική του Νεύτωνα για μικρά παιδιά.

 

Παραμένουμε στον μαγικό κόσμο των επιστημών αλλά και των τεχνών με τη νέα σειρά ΜΙΚΡΟΣ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ για αναγνώστες πρωτοσχολικής ηλικίας (4+ ετών). Ο μικρός ήρωας ξεκινά τη σύντομη αφήγησή του με απλά παραδείγματα από την καθημερινή ζωή, όπως το ότι ένα αεροπλάνο αλλά και μια γέφυρα έχουν κατασκευαστεί ως αποτέλεσμα της μηχανικής, και εισάγει τους συνομηλίκους του στις έννοιες, τις βασικές θεωρίες και την πρακτική εφαρμογή των επιστημών. Οι απλές, πολύχρωμες και παραστατικές εικονογραφήσεις του Greg Paprocki ενισχύουν την εύκολη κατανόηση του κειμένου και του γλωσσαριού που επιμελείται ο Bob Cooper. Οι τρεις πρώτοι τίτλοι της σειράς μιλούν για τους θαυμαστούς κόσμους των Μαθηματικών, των Επιστημών και της Μηχανικής.

 

Το σχολείο δεν θα έπρεπε να αποτελεί μόνο έναν χώρο όπου το παιδί αποκτά γνώση, αλλά το κατάλληλο μέρος όπου μπορεί κάποιος να αναπτύξει τις δεξιότητες και τα ταλέντα του, έναν χώρο όπου μπορεί να εκφραστεί συναισθηματικά. Το όραμα αυτό προσπαθεί να κάνει πραγματικότητα ο οργανισμός Χαρισμάθεια και κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα για την έκδοση του βιβλίου Out of the Box Challenge: Προκλήσεις κριτικής ικανότητας και φαντασίας. Φέτος έρχεται το δεύτερο βιβλίο της σειράς. Στις σελίδες του βιβλίου αυτού οι μαθητές (ηλικίας 9+ ετών) θα ανακαλύψουν πρωτότυπα τεστ και παιχνίδια τα οποία δημιούργησαν ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί, παιδοψυχολόγοι, ιατροί και αναπτυξιολόγοι της Χαρισμάθειας και έχουν στόχο να εξελίξουν την κριτική σκέψη των παιδιών, να τα βοηθήσουν να αναπτύξουν τη συναισθηματική νοημοσύνη τους και να ανακαλύψουν ή να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Καποδιστρίου 9, 14452 Μεταμόρφωση Αττικής, Τηλ.: 210-2816134, fax: 210-2817127

 

Το εκδοτικό πρόγραμμα των τελευταίων μηνών του 2019 θα συμπληρωθεί με την προσθήκη νέων, συναρπαστικών τίτλων, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για την εκδοτική παραγωγή του 2020 από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων