MR.BRAINWASH SOLO SHOW KAPOPOULOS FINE ARTS MYKONOS GALLERY

 

MR.BRAINWASH SOLO SHOW

 KAPOPOULOS FINE ARTS MYKONOS GALLERY

27 ΙΟΥΛΙΟΥ

 Συνεχίζεται η παρέλαση των κορυφαίων διεθνών εικαστικών καλλιτεχνών, την παρουσία των οποίων έχει εξασφαλίσει η Kapopoulos Fine Arts Mykonos Gallery στο νησί των ανέμων. Μετά τον Sonke τον Cédric Bouteiller και τον Richard Orlinski τη σκυτάλη παίρνει στις 27 Ιουλίου ο παγκοσμίου φήμης Γάλλος εικαστικός καλλιτέχνης Mr. Brainwash με το δικό του εικαστικό show.

Πολύ γνωστός για την ποπ αισθητική των έργων του, ο Mr. Brainwash, που ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες, αποτελεί μια προκλητική φιγούρα στον κόσμο της τέχνης του δρόμου. Χρησιμοποιεί για τα έργα του εικόνες από τη σύγχρονη ζωή, τη λαϊκή κουλτούρα και την ιστορία της τέχνης. Αστέρες της έβδομης τέχνης, αγαπημένα καρτούν, υπερήρωες, ο Σαρλό, ο Μίκυ, η Μίνι, ο Αϊνστάιν συνυπάρχουν στον ανατρεπτικό, πολύχρωμο κόσμο του Mr. Brainwash. Τα έργα του γεμάτα συνθήματα γραμμένα θαρρείς σε τοίχους, προτρέπουν τον αποδέκτη τους να «Ακολουθήσει τα όνειρα του» (“Follow your dreams»),  «Να κάνει μεγάλα όνειρα» («Make big dreams»),  «Ποτέ, ποτέ, ποτέ να μην τα παρατάει», («Never, never, never give up»), ενώ τον διαβεβαιώνουν ότι «Η ζωή είναι ωραία» («Life is beautiful»)  καθώς και ότι «Η αγάπη είναι η απάντηση» («Love is the answer»).

Οι κόκκινες καρδιές, τα πλατιά χαμόγελα, τα παιδιά, τα παιχνίδια, τα κλικ των φωτογραφικών μηχανών που αιχμαλωτίζουν στιγμιότυπα από τον αισιόδοξο κόσμο, συμπληρώνουν το εικαστικό σύμπαν του Mr. Brainwash.

Who is who

To αληθινό όνομα του Mr. Brainwash (1966) είναι Thierry Guetta. Σκηνοθέτης και ποπ καλλιτέχνης γεννήθηκε στη Γαλλία, αλλά μένει στο Λος Άντζελες. Έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας προσπαθώντας να γυρίσει το απόλυτο ντοκιμαντέρ για την τέχνη του δρόμου. Το έργο του βασίζεται στην ιδέα ότι «όλα μπορούν να συμβούν».  «Η τέχνη δεν έχει τοίχους. Ο καθένας μπορεί να είναι καλλιτέχνης,” λέει. «Η τέχνη δεν έχει κανόνες. Δεν υπάρχει εγχειρίδιο.”

Αναδείχθηκε πολύ γρήγορα σε μια διάσημη φιγούρα στη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή δρόμου. Τον Ιούνιο του 2008, ο Mr. Brainwash έκανε το καλλιτεχνικό του ντεμπούτο με μια από τις πιο αξιομνημόνευτες ατομικές εκθέσεις στο Λος Άντζελες με τίτλο «Η ζωή είναι ωραία», που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό CBS Studios στη Sunset Boulevard. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να ανοίξει μόνο για δύο εβδομάδες, αλλά η έκθεση παρατάθηκε για τρεις μήνες, προσελκύοντας περισσότερους από 30.000 επισκέπτες.

Το έργο του Mr. Brainwash συνέχισε να συγκεντρώσει την αναγνώριση από συλλέκτες τέχνης και τους λάτρεις του street-art. Το 2009, η Μαντόνα τον πλησίασε για να σχεδιάσει το εξώφυλλο της συλλογής με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της με τίτλο, Celebration. Στις 14 Φεβρουαρίου του 2010, ο Mr. Brainwash έκανε στη Νέα Υόρκη τα σόλο ντεμπούτο του με μια έκθεση που παρουσιάστηκε σ’ ένα χώρο 15.000 τετραγωνικών, στην καρδιά της περιοχή Meatpacking του Μανχάταν. Η έκθεση παρουσίαζε έργα ζωγραφικής και μεταξοτυπίες με πορτραίτα θρύλων της μουσικής κατασκευασμένα από σπασμένα αρχεία και γλυπτικές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, όπως ένα γιγάντιο κουτί έκρηξη και ένα ταξί NYC σε μια συσκευασία Σπιρτόκουτο. Η έκθεση παρατάθηκε μέχρι τις αρχές Μαΐου του 2010. Έργα του αγόρασαν μεγάλοι συλλέκτες αλλά και γνωστοί οίκοι δημοπρασίας όπως οι Christie’s και οι Phillips.

Ο Mr. Brainwash θεωρείται ως ένας από τους πιο παραγωγικούς και διάσημους καλλιτέχνες στις μέρες μας και αποτελεί επίσης το αντικείμενο του ντοκιμαντέρ του Banksy “Exit through the Gift Shop”, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance τον Ιανουάριο του 2010. Χρησιμοποιώντας πλάνα από το αρχείο του Mr. Brainwash ο Bansky παρουσιάζει στο κοινό τον μοναδικό άνθρωπο που τον κινηματογράφησε.

Εγκαίνια έκθεσης: 27 Ιουλίου 2019: 21.30 μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης 27 Ιουλίου-2 Αυγούστου 2019

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 11.00 το πρωί -1.30 το βράδυ.

Kapopoulos Fine Arts: Ενόπλων Δυνάμεων 15, κεντρικό Ματογιάννι, Μύκονος, τηλ.  22890 27005.

[email protected]

www.kapopoulosart.gr

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

      ΧΡΗΣΤΟΣ, ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΙΔΙ

                ΧΡΗΣΤΟΣ, ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΙΔΙ                                από την Κυριακή 21 Απριλίου στις αίθουσες   Το ντοκιμαντέρ Χρήστος, το τελευταίο παιδί της Τζούλια Αμάτι, μια συμπαραγωγή Ιταλίας, Γαλλίας

“Στίχος γένους θηλυκού”

  “Στίχος γένους θηλυκού” Ο Γρηγόρης Κονούκλας στο Caja de Μusica την Πέμπτη 25 Απριλίου Ο Γρηγόρης Κονούκλας ανεβαίνει στη σκηνή του Caja de Musica για μία ακόμα παράσταση