“DUO AURA” Αγάπη Τριανταφυλλίδη – Nil Kocamangil – Βέροια

ΒΕΡΟΙΑ – ΕΥΗΧΗ ΠΟΛΗ 2019

 DUO AURA

Αγάπη Τριανταφυλλίδη – Nil Kocamangil

 «Classic without frontiers …»

 Παλιά Εβραϊκή Συνοικία (Μπαρμπούτα)

 

Παρασκευή 21 Ιουνίου

Μία συνεργασία που τονίζει ότι η Μουσική δεν έχει σύνορα

και μπορεί να ενώσει τους λαούς σε ένα κοινό ταξίδι!

Οι δύο διεθνείς και καταξιωμένες σολίστ, η Eλληνίδα πιανίστα Αγάπη Τριανταφυλλίδη και η Tουρκάλα βιολοντσελίστα Nil Kocamangil, που αποτελούν ένα από τα δημοφιλέστερα μουσικά δίδυμα της Ευρώπης, το DUO AURA, θα εμφανιστούν στο Φεστιβάλ Βέροιας ΕΥΗΧΗ ΠΟΛΗ, την Παρασκευή 21 Ιουνίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής!

 

Η Αγάπη Τριανταφυλλίδη και η Nil Kocamangil, δύο ισχυρές προσωπικότητες μοναδικής ακτινοβολίας με διεθνείς διακρίσεις στο ενεργητικό τους η κάθε μία, ενωμένες από την Αύρα των προσόντων τους, τη σπουδαία ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση, το ήθος και τις πεποιθήσεις τους έχουν κερδίσει το ευρωπαικό κοινό και έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, ερμηνεύοντας κλασικά έργα αξιώσεων.

 

Το 2016 εμφανίστηκαν σε μια μοναδική συναυλία στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης και τον Αύγουστο του 2017 στο διεθνές φεστιβάλ του Bodrum, παράλληλα με τις εμφανίσεις τους σε γερμανικά και ολλανδικά φεστιβάλ.

 

Το DUO AURA πραγματοποίησε το 2018 σημαντικές εμφανίσεις στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στην Τουρκία, αλλά και στην Ελλάδα και συμμετείχε στο  επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, σε μια συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, από όπου θα κυκλοφορήσει και το πρώτο τους cd.

 

Στη συναυλία θα ερμηνεύσουν έργα των Schumann, Rachmaninoff και Piazzolla, αλλά και των νεότερων συνθετών, του Νίκου Ξυδάκη και του Hasan Uçarsu.

 

Λίγα λόγια για το Duo Aura

 

Nil Kocamangil

 Η Nil Kocamangil γεννήθηκε το 1989 στην Κωνσταντινούπολη. Ανήκει στους κορυφαίους βιολοντσελίστες της γενιάς της, κερδίζοντας το κοινό και τον Τύπο με το δυναμικό, περιπαθές και αριστοτεχνικό παίξιμό της.

 

Άρχισε να παίζει βιολοντσέλο από εννέα ετών και έκτοτε συνέχισε τις μουσικές της σπουδές σε διάφορες πόλεις (Κωνσταντινούπολη, Κολωνία, Παρίσι, Λειψία). Από την παρθενική της συναυλία σε ηλικία 15 ετών, έχει εμφανιστεί ως σολίστ με πολλές εθνικές και διεθνείς συμφωνικές ορχήστρες. Στις πολυάριθμες διακρίσεις της σε διαγωνισμούς συμπεριλαμβάνεται το 3ο Βραβείο και το Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στον Διεθνή Διαγωνισμό Βιολοντσέλου «Antonio Janigro».

 

Το 2015 επελέγη για το πρόγραμμα «New Masters on Tour» (The International Holland Music Sessions, TIHMS) και πραγματοποίησε περιοδεία στην Ολλανδία για ρεσιτάλ, μεταξύ άλλων στο περίφημο Concertgebouw στο Άμστερνταμ. Επίσης ηχογράφησε τον «Κύκνο» του Camille Saint-Saëns με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μάνχαϊμ για το άλμπουμ Träumereien, το οποίο κυκλοφόρησε το 2015.

 

Πέρα από τις εμφανίσεις της σε διεθνούς φήμης χώρους συναυλιών, έχει παίξει επίσης σε κορυφαία φεστιβάλ, όπως το Μουσικό Φεστιβάλ Κωνσταντινούπολης και το Φεστιβάλ του Βερμπιέ. Η Nil Kocamangil είναι η σολίστ βιολοντσέλου της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Tefken (Κωνσταντινούπολη) και παίζει με ένα όργανο του 19ου αιώνα, προσφορά ενός ιδιώτη χορηγού.

 

Αγάπη Τριανταφυλλίδη 

 

H Αγάπη Τριανταφυλλίδη ανήκει στις δυναμικότερες ελληνικές παρουσίες στη διεθνή λόγια μουσική σκηνή. Κατάγεται από την Πρέβεζα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει χαρίσει παγκοσμίως αριστοτεχνικές ερμηνείες σε έργα μεγάλων συνθετών και έχει κερδίσει σημαντικές διακρίσεις, γοητεύοντας με την ποιητική της έκφραση, τη μοναδική διαύγεια, λάμψη και ευγένεια των ήχων της.

 

Οι ακαδημαϊκές της σπουδές — Diplom, Master of Music Solo, Konzertexamen και Master of Music μουσικής δωματίου — με τους Prof. Pavel Gililov, Jacοb Leuschner και Harald Schoneweg ολοκληρώθηκαν με άριστα, αφήνοντας στην ακαδημαϊκή κοινότητα τα ανεξίτηλα δείγματα γραφής μιας πολύτιμης καλλιτεχνικής δύναμης. Στήριγμα των σπουδών της υπήρξαν οι υποτροφίες των Ιδρυμάτων V. Spivakov, V. Krainev, Ωνάση και ΙΚΥ.

 

Η Αγάπη Τριανταφυλλίδη κατέχει εξέχουσα θέση ως concert pianist στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ρωσία. Οι εμφανίσεις της σε έγκριτες αίθουσες και οι συμπράξεις της με μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες κερδίζουν εγκωμιαστικές κριτικές.

 

Είναι ιδρύτρια του Eros Ensemble, στενή συνεργάτις της χορωδίας του WDR (Δυτική Γερμανική Ραδιοφωνία) και καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου Πρωτοπορία, από το 2018.

 

Σχετικά links: www.agapiano.com / www.nilkocamangil.com

 

Βέροια, Παλιά Εβραική Συνοικία (Μπαρμπούτα)

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, ώρα 20:30

Είσοδος ελεύθερη.

Παραγωγή – οργάνωση: ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΟΝ – Artway

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού»

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού» Τρίτη 23 Απριλίου στις 21.00 στο Θέατρο Άλσος Η προπώληση άνοιξε: https://www.more.com/music/anastasia-zanni-rantebou/   Ραντεβού στο Θέατρο Άλσος με την Αναστασία Ζαννή. Ένα μουσικό

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN)

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN) 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ FEELGOOD Όταν μια νεαρή Αμερικανίδα φτάνει στη Ρώμη για να αφιερώσει τη ζωή της

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ LIVE STREAMING ΓΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ

Το livestreaming στις παραστατικές τέχνες Streater project Στο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ-ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ Τέσσερεις Ευρωπαϊκοί καλλιτεχνικοί οργανισμοί στους δαιδαλώδεις και πάντα ενδιαφέροντες δρόμους της τεχνολογίας Συνεργάζονται, ερευνούν και