Χορός Περνέτ (Bal Pernette) Πεδίον του Άρεως – 21/6/19 στις 20:00

Χορός Περνέτ (Bal Pernette)

 

Πεδίον του Άρεως – Πλατεία Πρωτομαγιάς
21 Ιουνίου, 20:00

 

Ημέρα γαλλοφωνίας TV5MONDE

Για ακόμα μία χρονιά, το Φεστιβάλ Αθηνών και το TV5MONDE διοργανώνουν την Ημέρα Γαλλοφωνίας, επιλέγοντας μία γαλλική παραγωγή από το καλοκαιρινό πρόγραμμα, για να γιορτάσουν τη μακροχρόνια συνεργασία τους. Αυτή τη φορά, θα συναντηθούν στην πλατεία Πρωτομαγιάς, στο Πεδίον του Άρεως, σε μία διαφορετική συναυλία με ελεύθερη είσοδο, που καταλήγει σε μία μεγάλη αυτοσχέδια χορογραφία!

 

Στις 21 Ιουνίου, την Ημέρα της Μουσικής, ο γαλλικός Θίασος Περνέτ (Companie Pernette) θα συναντήσει τους Polkar, την ανερχόμενη ελληνική μπάντα, που κερδίζει όλο και περισσότερους φαν. Το TV5MONDE θα βρίσκεται το Πεδίον του Άρεως, αγκαλιάζοντας την εκδήλωση και προσκαλώντας σε αυτήν πρόσφυγες από δομές της πόλης, προκειμένου να συμμετάσχουν στη χαρούμενη αυτή γιορτή.

 

Εδώ και πολλά χρόνια, ο Θίασος Περνέτ (Compagnie Pernette) δημιουργεί παραστάσεις σε θέατρα αλλά και σε εξωτερικούς χώρους, για νέους και όχι μόνο! Ο θίασος έχει καταξιωθεί στη Γαλλία για το σημαντικό καλλιτεχνικό έργο του, τις περιοδείες και την εκπαιδευτική του δράση που στοχεύει στην αλληλεπίδραση με διάφορα είδη κοινού. Η χορογράφος και χορεύτρια Ναταλί Περνέτ έχει επινοήσει μορφές συλλογικού παιχνιδιού για κάθε είδος κοινού, με τη συμμετοχή τόσο επαγγελματιών χορευτών όσο και ερασιτεχνών. Κάθε συναυλία του θιάσου καταλήγει σε μία τεράστια χορογραφία, όπου το κοινό μπορεί να συμμετάσχει και να διασκεδάσει.

Οι Χοροί, που αρχικά σχεδιάστηκαν για να εκτελούνται στην ύπαιθρο, υλοποιήθηκαν εντέλει σε διάφορους χώρους και πήραν ποικίλες κοινωνικές μορφές, από γιορτή μέσα στην πόλη έως παράσταση σε κανονικό θέατρο, με το ίδιο πάντα ευεργετικό αποτέλεσμα: να κάνουν τον σύγχρονο χορό προσβάσιμο σε όλους, ενεργοποιώντας την κίνηση, διώχνοντας την επιφύλαξη, απελευθερώνοντας τη χαρά.

 

Ο Χορός Περνέτ έχει ελεύθερη είσοδο και η γιορτή θα ξεκινήσει στις 21:00!

Συντελεστές:
Σύλληψη: Nathalie Pernette
Χορεύουν: Franck Gervais, πρώτος του χορού, Vincent Simon, Claire Malchrowicz
Τεχνικός: Stéphane Magnin

Με τους Polkar (ζωντανή ορχήστρα): Γιώργος Παπαγεωργίου (φωνητικά, γιουκαλίλι), Γιάννης Κυρατσός (ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά), Μιχάλης Καρανίκος (τρομπόνι), Γιώργος Αβραμίδης (τρομπέτα), Λάζαρος Πλιάμπας (τύμπανα), Χρήστος Γκαΐλας (μπάσο, φωνητικά)

Mε την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, της Περιφέρειας Αττικής και του Fluxum Foundation (Ελβετία).

O θίασος Περνέτ υποστηρίζεται από το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού και Επικοινωνίας (Ministère de la Culture et de la Communication), την Περιφερειακή Διεύθυνση πολιτιστικών της Μπουργκόν Φρανς Κοντέ (Direction régionale des affaires culturelles de Bourgogne-Franche-Comté), ως επιχορηγούμενος θίασος χορού και εργαστήριο καλλιτενικής παραγωγής (au titre de l’aide à la compagnie chorégraphique conventionnée et Atelier de Fabrique Artistique), την πόλη της Μπεζανσόν (la Ville de Besançon), το Περιφερειακό Συμβούλιο της Μποργκόν Φρανς-Κοντέ (le Conseil régional de Bourgogne Franche-Comté) και το Περιφερειακό Συμβούλιο της Ντουμπ (le Conseil départemental du Doubs). Ο θίασος απέκτησε στάτους Εθνικού Θιάσου (CERNI) το 2017.

Η Ναταλί Περνέτ είναι συνεργαζόμενη δημιουργός στο Θέατρο – Εθνική σκηνή του Σαν Ναζαίρ (Théâtre – Scène nationale de Saint-Nazaire), στη Σεν Βοζ – Επιχορηγούμενη σκηνή του Επινάλ (Scènes Vosges – Scène conventionnée à Epinal) και στη Ριβ Γκος – Επιχορηγούμενη σκηνή χορού του Σαν Ετιέν του Ρουβρέ (Rive Gauche – Scène conventionnée danse de Saint- Etienne-du-Rouvray).

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο