Εντατικά Θερινά Σεμινάρια- Κινηματογράφου

Εντατικά Θερινά Σεμινάρια
1. Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου και για Κινητά και Τάμπλετ, 2. Ιστορίας και ΚριτικήςΚινηματογραφικής Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας,
3. Μοντάζ Adobe Premiere και Avid στο Σχολείο του Σινεμά

 

Τρία καλοκαιρινά σεμινάρια σε τιμές προσφοράς στο Σχολείο του Σινεμά (Τσαμαδού 26-28, Εξάρχεια) με ανοιχτό μάθημα- παρουσίαση το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 στις 16.00.  Είναι εν συντομία τα εξής:

 

  1. Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου για Κινητά και Τάμπλετ και όχι μόνο πρακτικό σεμινάριο που περιλαμβάνει το γύρισμα ταινίας μικρού μήκους συλλογική και ατομικές σκηνοθετικές ασκήσεις. Εκμάθηση των βασικών γνώσεων της σκηνοθεσίας, του σεναρίου, της κινηματογραφικής υποκριτικής και ενός προγράμματος μοντάζ.
  2. Σεμινάριο Ιστορίας και Κριτικής Κινηματογράφου “ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΜΠΕΡΓΚΜΑΝ” (θεωρητικό πρότζεκτ) ή Σεμινάριο Ιστορίας και Κριτικής Κινηματογράφου-Κινηματογραφικής Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας “ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΜΠΕΡΓΚΜΑΝ” (θεωρητικό και πρακτικό πρότζεκτ). Και τα δύο με άξονα και έμπνευση το έργο του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Στην πρώτη περίπτωση μαθαίνεις συνοπτικά την Ιστορία Κινηματογράφου (Κινηματογραφικά Ρεύματα-Σημαντικοί Δημιουργοί) και επικεντρώνεις στην αναλυτική μελέτη και κριτική του έργου του Μπέργκμαν και στη δεύτερη περίπτωση “παίζεις” και σκηνοθετείς ΄μια σκηνή από ταινία του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν επιπλέον. Απευθύνεται σε κινηματογραφόφιλους, εκκολαπτόμενους κριτικούς κινηματογράφου, ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

 

  1. Σεμινάριο Μοντάζ Εκμάθησης Adobe Premiere και Avid . Πρόκειται ουσιαστικά για 2 σεμινάρια. Ο Avid διδάσκεται σε αυτή την τιμή μόνο μέχρι το τέλος Ιουνίου 2019. Τα άλλα 2 σεμινάρια διδάσκονται μέχρι τις 21 Ιουλίου 2019.

 

Πληροφορίες- Δηλώσεις Ενδιαφέροντος και Εγγραφές στα τηλέφωνα 2130 159 816, 6944143564 και στο e-mail [email protected]].  Στους συμμετέχοντες παρέχεται βεβαίωση του Σχολείου του Σινεμά.

 

Εντατικό Θερινό Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου και Δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους με κινητό, τάμπλετ, dslr, mirrorless ή GOPRO κάμερες ||| σε τιμή προσφοράς μόνο για το καλοκαίρι!

 

Εντατικό Θερινό Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου και Δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους με κινητό, τάμπλετ ή dslr, mirrorless και gopro κάμερες τις Κυριακές 23,30/6 και 14, 21/7/ 2019 ή τα Σάββατα 22,29/6 και 13,20/7/2019 από το Σχολείο του Σινεμά (Τσαμαδού 26-28, Εξάρχεια). Τμήμα μπορεί να υπάρξει και τις καθημερινές. Το Σεμινάριο είναι Πρακτικό.

 

Θα διδαχτούν οι βασικές αρχές της σκηνοθεσίας κινηματογράφου, της κινηματογραφικής υποκριτικής, του σεναρίου, ένα πρόγραμμα μοντάζ, με άξονα το γύρισμα μιας συλλογικής ταινίας μικρού μήκους 5λεπτης, αλλά και την υλοποίηση τρίλεπτων ασκήσεων για κάθε συμμετέχοντα. Θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα και στη θάλασσα. Το Σεμινάριο απευθύνεται σε κατόχους κινητών ή τάμπλετ ή dslr ή mirrorless ή gopro καμερών αλλά μπορεί να το παρακολουθήσει και κάποιος που δεν έχει κάτι από αυτά και θα ήθελε να μάθει τα μυστικά της σκηνοθεσίας κινηματογράφου συμμετέχοντας στα γυρίσματα των ταινιών μικρού μήκους.

Το πρώτο ανοιχτό μάθημα στις 22.6.2019 στις 16.00 στο Σχολείο του Σινεμά (Τσαμαδού 26-28, Εξάρχεια). Την μέρα αυτή θα ορισθούν οι τελικές μέρες και ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου!! Στους συμμετέχοντες παρέχεται βεβαίωση του Σχολείου του Σινεμά

 

[Πληροφορίες- Δηλώσεις Ενδιαφέροντος και Εγγραφές στα τηλέφωνα 2130 159 816, 6944143564 και στο e-mail [email protected]].  Κόστος 60€ (δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ). Θα υπάρξει έκπτωση σε φοιτητές, γκρουπ, συγγενείς ή ζευγάρια, εκπαιδευτικούς, άνεργους, ΑμεΑ.

«Κάντο όπως ο Μπέργκμαν»: Εντατικό Θερινό Σεμινάριο Ιστορίας και Κριτικής  Κινηματογράφου, Κινηματογραφικής Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας || σε τιμή προσφοράς μόνο για το καλοκαίρι!!

 

 

Εντατικό Θερινό Σεμινάριο Ιστορίας και Κριτικής  Κινηματογράφου, Κινηματογραφικής Υποκριτικής (μπροστά και πίσω από την κάμερα) και Σκηνοθεσίας  «Κάντο όπως ο Μπέργκμαν» καθημερινές ή Σαββατοκύριακο από το Σχολείο του Σινεμά (Τσαμαδού 26-28, Εξάρχεια). Το Σεμινάριο είναι Θεωρητικό και Πρακτικό. Μπορεί επίσης να παρακολουθηθεί μόνο ως Θεωρητικό δηλαδή ως Εντατικό Θερινό Σεμινάριο Ιστορίας και Κριτικής  Κινηματογράφου χωρίς το κομμάτι της Κινηματογραφικής Υποκριτικής και της Σκηνοθεσίας.

 

Στο θεωρητικό κομμάτι  θα παρουσιαστεί συνοπτικά μέσα από την προβολή, το σχολιασμό και την ανάλυση αποσπασμάτων από αντιπροσωπευτικές ταινίες στον βιντεοπροτζέκτορα η Ιστορία όλων των Κινηματογραφικών Ρευμάτων και μερικοί από τους πιο Σημαντικούς Δημιουργούς του Σινεμά. Θα αναζητηθεί η θέση του Μπέργκμαν στο κινηματογραφικό στερέωμα. Το Σεμινάριο θα λειτουργήσει ως οδηγός κάποιου που θέλει να εισχωρήσει στα βαθύτερα δωμάτια της κινηματογραφικής ιστορίας και τέχνης. Να κατανοήσει τις ταινίες με βιωματικό τρόπο.

Το πλήρες πρότζεκτ έχει ως εξής: Θα δοθούν στους συμμετέχοντες για να ιδωθούν και μελετηθούν οι ταινίες του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν Καλοκαίρι με τη ΜόνικαΗ Έβδομη ΣφραγίδαΆγριες ΦράουλεςΗ Τριλογία της Σιωπής του Θεού, Περσόνα. Κάθε συμμετέχων θα γράψει μια κριτική για όλες τις ταινίες με τη μέθοδο που θα διδαχτεί στο σεμινάριο, μια παρουσίαση-πορτραίτο του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν όπως τον προσέλαβε μέσα από τη θέαση των ταινιών. Θα επιλέξει 3 σκηνές από τις ταινίες από τις οποίες μία θα την «παίξει» ή θα την σκηνοθετήσει ή και τα δύο !! Το Σεμινάριο απευθύνεται σε εκκολαπτόμενους κριτικούς κινηματογράφου, σε κινηματογραφόφιλους που θέλουν να μελετήσουν βαθύτερα την ιστορία αλλά και τα εκφραστικά μέσα του κινηματογράφου, σε εκκολαπτόμενους ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

 

Ανοιχτό Μάθημα-Παρουσίαση το Σάββατο 22.6.2019 στις 16.00

 

Συντονιστής Σεμιναρίου: Γιάννης Καραμπίτσος (Σκηνοθέτης, Μοντέρ, Ηθοποιός, Κριτικός Κινηματογράφου, διευθυντής Camera Stylo Online).

 

Διάρκεια Σεμιναρίου: Ένας μήνας από 22 Ιουνίου έως 21 Ιουλίου 2019.  Συναντήσεις μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Στο ανοιχτό μάθημα θα οριστικοποιηθούν οι μέρες και οι ώρες. Στη δήλωση ενδιαφέροντος καλό θα ήταν να δηλώνετε ποιες μέρες και ώρες είστε διαθέσιμοι (καθημερινές απογεύματα 17.30-20.30 και σαββατοκύριακα 11.00-18.00).

 

 

[Πληροφορίες- Δηλώσεις Ενδιαφέροντος και Εγγραφές στα τηλέφωνα 2130 159 816, 6944143564 και στο e-mail [email protected]].  Κόστος: Ιστορία και Κριτική Κινηματογράφου 45€ (δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ). Πλήρες Πρότζεκτ: Ιστορία και Κριτική Κινηματογράφου, Κινηματογραφική Υποκριτική, Σκηνοθεσία 85€ (δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ). Θα υπάρξει έκπτωση σε φοιτητές, γκρουπ, συγγενείς ή ζευγάρια, εκπαιδευτικούς, άνεργους, ΑμεΑ. Η τιμή είναι σε προσφορά και ισχύει μόνο για το καλοκαίρι!! Στους συμμετέχοντες παρέχεται βεβαίωση του Σχολείου του Σινεμά!

 

Εντατικό Θερινό Σεμινάριο Εκμάθησης Μοντάζ (Adobe Premiere) και Σκηνοθεσίας σε τιμή προσφοράς μόνο για το καλοκαίρι!

 

Εντατικό Θερινό Σεμινάριο Εκμάθησης Μοντάζ (Adobe Premiere) και Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου  καθημερινές ή Σαββατοκύριακο από το Σχολείο του Σινεμά (Τσαμαδού 26-28, Εξάρχεια). Το Σεμινάριο είναι Πρακτικό.

 

Θα διδαχτούν το Adobe Premiere και οι βασικές αρχές της κινηματογραφικής σκηνοθεσίας. Θα πραγματοποιηθεί ταινία μικρού μήκους τρίλεπτη με στόχο να μονταριστεί στο πλαίσιο του σεμιναρίου.

 

Διάρκεια σεμιναρίου 4 τρίωρες συναντήσεις.

 

Θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα και στη θάλασσα.

Ανοιχτό Μάθημα-Παρουσίαση το Σάββατο 22.6.2019 στις 16.00

 

[Πληροφορίες- Δηλώσεις Ενδιαφέροντος και Εγγραφές στα τηλέφωνα 2130 159 816, 6944143564 και στο e-mail [email protected]]. Κόστος 60€ (δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ). Θα υπάρξει έκπτωση σε φοιτητές, γκρουπ, συγγενείς ή ζευγάρια, εκπαιδευτικούς, άνεργους, ΑμεΑ. Η τιμή είναι προσφορά και ισχύει μόνο για το καλοκαίρι!! Στους συμμετέχοντες παρέχεται βεβαίωση του Σχολείου του Σινεμά!

 

 

 

Εντατικό Θερινό Σεμινάριο Εκμάθησης Μοντάζ (Avid) σε τιμή προσφοράς μόνο για το καλοκαίρι!

 

Εντατικό Θερινό Σεμινάριο Εκμάθησης Μοντάζ (Avid)  καθημερινές ή Σαββατοκύριακο από το Σχολείο του Σινεμά (Τσαμαδού 26-28, Εξάρχεια). Το Σεμινάριο είναι Πρακτικό. Θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος Ιουνίου 2019.

 

Ανοιχτό Μάθημα-Παρουσίαση το Σάββατο 22.6.2019 στις 16.00

 

[Πληροφορίες- Δηλώσεις Ενδιαφέροντος και Εγγραφές στα τηλέφωνα 2130 159 816, 6944143564 και στο e-mail [email protected]].  Κόστος 150€ (δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ). Διάρκεια 10 ώρες. Θα υπάρξει έκπτωση σε φοιτητές, γκρουπ, συγγενείς ή ζευγάρια, εκπαιδευτικούς, άνεργους, ΑμεΑ. Η τιμή είναι σε προσφορά και ισχύει μόνο για το καλοκαίρι!! Στους συμμετέχοντες παρέχεται βεβαίωση του Σχολείου του Σινεμά!

 

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΚΗΤΟΣ του Βαγγέλη Ρωμνιού

Το «Κήτος», αλλάζει στέγη και έρχεται στο ιστορικό Υπόγειο του Θέατρου Τέχνης από τις 17 Μαϊου  έως τις 2 Ιουνίου και μόνο για 11 παραστάσεις.