O Έλληνας συνθέτης της ταινίας “«Οι Βράχοι της Ελευθερίας»

Χόλιγουντ με… άρωμα ελληνικής μουσικής παράδοσης!

 

Ο δημιουργός Γιώργος Καλλής συνέθεσε τη μουσική για την ταινία «Οι Βράχοι της Ελευθερίας» (Cliffs of Freedom), με πρωταγωνιστές μεγάλους σταρ του κινηματογράφου

 

Λος Άντζελες, 3 Μαΐου 2019 – Το Χόλιγουντ «ντύνεται» μουσικά με τα χρώματα της ελληνικής παράδοσης. Ο δημιουργός, Γιώργος Καλλής (George Kallis), συνέθεσε την μουσική για την ταινία «Cliffs of Freedom», χρησιμοποιώντας παραδοσιακά όργανα που δένουν αρμονικά με την ορχήστρα των εκατό μουσικών και χορωδών που διηύθυνε ο συνθέτης.

«Οι Βράχοι της Ελευθερίας» η οποία προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στην Ελλάδα και Κύπρο, μας μεταφέρει στις αρχές της επανάστασης του 1821 και στην γνωριμία της Άννας Χριστίνας, μιας Ελληνίδας αντάρτισσας, και του Τάρικ, ενός Οθωμανού φιλέλληνα συνταγματάρχη. Η ταινία καταγράφει τις κακουχίες που υπέστη η Ελλάδα την περίοδο της Τουρκοκρατίας και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον αγώνα του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία, με αποκορύφωμα το «Ελευθερία ή Θάνατος» και την πρώτη νίκη του Κολοκοτρώνη στη μάχη του Βαλτετσίου. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο βραβευμένος με Oscar Christopher Plummer, η βραβευμένη με Tony Patti LuPone, o Billy Zane, ο Costas Mandylor και η Tanya Raymonde.

 

Ο βραβευμένος συνθέτης Γιώργος Καλλής, ο οποίος ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στο Λος Άντζελες, συνεργάστηκε με την Ελληνοαμερικανίδα παραγωγό Μαριάν Μετρόπουλος και τον σκηνοθέτη Van Ling (γνωστό από τα οπτικά εφέ στην ταινία «Titanic»), «ντύνοντας» μουσικά την ταινία με παραδοσιακά όργανα, όπως κλαρίνο, στεριανό λαούτο, ούτι, φλογέρες, αλλά και ρυθμούς όπως το ζεϊμπέκικο και ο συρτός.

 

«Η υπόθεση της ταινίας με άγγιξε από την αρχή και μου έδωσε τη δυνατότητα να γράψω μουσική βγαλμένη από την καρδιά μου, εμπνευσμένος από την Ιστορία μας, από τα θεατρικά έργα που ανεβάζαμε στο σχολείο για την επέτειο του 1821, αλλά και από πιο παλιά, ιστορικά soundtrack του Χόλιγουντ», σχολιάζει ο συνθέτης. O Jon Broxton, κριτικός για θέματα κινηματογραφικης μουσικής αναφέρει «Οι Βράχοι της Ελευθερίας…είναι μία πραγματικά εξαιρετική συλλογή μουσικής. Οι ενορχηστρώσεις είναι τολμηρές και εντυπωσιακές, και τα εθνολογικά όργανα δίνουν κατάλληλα το τοπικό μουσικό χρώμα».

 

Στην συλλογή περιλαμβάνεται και το τραγούδι των τίτλων « I’ ll Wait For You» που γράφτηκε από τον Γιώργο Καλλή και τη Μαριάν Μετρόπουλος, σε ερμηνεία της Ariana George.

 

Το soundtrack της ταινίας είναι διαθέσιμο σε όλες τις διαδικτυακές μουσικές πλατφόρμες. Οι λάτρεις της μουσικής μπορούν να αναζητήσουν και το CD, το οποίο περιλαμβάνει υλικό για τη δημιουργία της μουσικής παραγωγής.

 

————————————————————-

Links:

 

Συνοδευτικό βίντεο μουσικής επένδυσης «Οι Βράχοι της Ελευθερίας»

https://youtu.be/mDDtxXZoNsg (Ελληνικοί υποτίτλοι)

 

Καλύτερες στιγμές του Soundtrack

https://youtu.be/_mAHeWfaeWU

 

Αγοράστε το Soundtrack

https://cliffsoffreedomfilm.com/greek/soundtrack

 

Περισσότερα για τον Γιώργο Καλλή

http://georgekallis.com/

 

Διεθνείς Κριτικές:

 

————————————————————-

 

Εποικινωνία: [email protected]

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων