COMICDOM CON ATHENS 201919, 20 & 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

COMICDOM CON ATHENS 2019
19, 20 & 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics, ανοίγει τις πύλες του για 14η συνεχή χρονιά πάντα με ελεύθερη είσοδο. Γίνεται πλέον, το μακροβιότερο φεστιβάλ comics της Αθήνας. Στις 19, 20 & 21 Απριλίου 2019, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, πλήθος εκδηλώσεων μετατρέπουν για τρεις ημέρες μια ολόκληρη γειτονιά της Νεάπολης σε πραγματική γιορτή των comics.

 

Επίσημοι προσκεκλημένοι της φετινής διοργάνωσης είναι:

  • ο Βρετανός Dan Watters, συγγραφέας των ASSASSIN’S CREED, LIMBO και THE SHADOW, καθώς και του relaunch του LUCIFER για το νεοσύστατο Sandman Universe της Vertigo
  • ο Ισπανός Raúl Allén, υποψήφιος πολλαπλών βραβείων Harvey και σχεδιαστής τίτλων όπως THE IMMORTAL IRON FIST, SECRET AVENGERS και HAWKEYE (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες)
  • η Ισπανίδα Patricia Martín, σχεδιάστρια, illustrator και letterer σε τίτλους όπως WONDER WOMAN, BLOODSHOT REBORN και NINJAK (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες)
  • ο Ιταλός σχεδιαστής Stefano Zanchi με συμμετοχές – μεταξύ άλλων – σε δεκάδες τεύχη του ιστορικού τίτλου TOPOLINO, καθώς και στη μίνι σειρά DONALD QUEST
  • η Αμερικανίδα Nancy Silberkleit, Co-CEO της Archie Comic Publications, ενός εκ των πλέον επιτυχημένων και μακρόβιων brands στην ιστορία της βιομηχανίας των comics

 

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους δημιουργούς και τα έργα τους, στα αντίστοιχα Q&A και signings.

Τιμώμενος Έλληνας καλλιτέχνης φέτος, ο Tasmar, επιμελείται και το επίσημο εικαστικό του Comicdom Con Athens 2019.

 

Η διεθνής έκθεση ARCHIE: WELCOME TO RIVERDALE, που φιλοξενείται στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Cartoon Art Museum, παρουσιάζει πρωτότυπες σελίδες με την αγαπημένη παρέα του Riverdale. Ακόμη επιλεγμένα αντικείμενα από την προσωπική συλλογή της Co-CΕΟ της Αrchie Comic Publications θα δημιουργήσουν μια συναρπαστική εμπειρία για τους επισκέπτες.

 

Στην ελληνική έκθεση του Φεστιβάλ, με τίτλο FUTUROPOLIS, Έλληνες δημιουργοί comics και illustrators αναλαμβάνουν να μας ξεναγήσουν στην πόλη του μέλλοντος, όπως την οραματίζονται. Συμμετέχουν: Κυριάκος Αθανασιάδης και Νικόλας Κούρτης, Παναγιώτης Βλάμης, Βασίλης Γέρκου, Έλενα Γώγου, Γιώργος Δουτσιόπουλος, Έφη Θεοδωροπούλου, Δημήτρης Κάσδαγλης, Γιώργος Κομιώτης, Μάνος Λαγουβάρδος, Άρης Λάμπος, Μάριος Ξυδώνας, Κώστας Παντούλας, Κωστής Παπαθεοδώρου, Σιαδώρα Παπαθεοδώρου, Άρτεμις Παπατσαρούχα, Αγγελική Σαλαμαλίκη, Ηλίας Ταμπακέας, Rianna Adams, Malk, Soloup Dani Strips, Tasmar και Maggie Tsiopelaki.

 

Στα highlights της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνονται ακόμη:

 

  • Ο εορτασμός για τα 90 χρόνια του δημοφιλή χαρακτήρα Popeye με επίκεντρο την προβολή των ιστορικών cartoons, αποκατεστημένων για πρώτη φορά σε high definition.
  • Η πρώτη πανελλήνια προβολή της ταινίας του διεθνώς καταξιωμένου εικονογράφου και σκηνοθέτη Dave McKean, LUNA (βραβευμένης στα British Independent Film Awards)∙ ένα κράμα ζωντανής δράσης και animation με πρωταγωνιστή τον Ben Daniels (HOUSE OF CARDS, THE EXORCIST)
  • Το Comicdoms Ultimate Game Show, το απολαυστικό παιχνίδι γνώσεων που έκλεψε την παράσταση στην περσινή διοργάνωση, επιστρέφει ακόμα πιο συναρπαστικό και με εντυπωσιακά δώρα.
  • Το αφιέρωμα στον θρυλικό Stan Lee, με παρουσίαση της Marvel Method του (που άλλαξε για πάντα τα comics), ένα παιχνίδι γνώσεων που θα μοιράσει πλούσια δώρα και ένα sketch event με πρωταγωνιστή τον Spider-Man των Lee/Ditko!
  • Ο πάντα δημοφιλής –και πλέον ιστορικός– διαγωνισμός Comicdom Cosplay, εθνικός προκριματικός για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα EuroCosplay που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

Όπως κάθε χρόνο, oι φίλοι των comics μπορούν να ενημερωθούν για νέες και παλιές εκδόσεις και να κάνουν τις αγορές τους από το Bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, το Artists Alley (με τη συμμετοχή καταξιωμένων Ελλήνων δημιουργών) και το SelfPublishers Alley με τη νέα «εσοδεία» αυτοεκδόσεων. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης από τους διεθνείς προσκεκλημένους και επιλεγμένους Έλληνες δημιουργούς και ανοιχτές συζητήσεις, προβολές ταινιών και animation, παιδικό πρόγραμμα, και φυσικά η απονομή των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς.

 

Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Συνεχείς ενημερώσεις στην ιστοσελίδα comicdom-con.gr

 

Trailer | Facebook Event

 

Το Comicdom Con Athens 2019 διοργανώνουν η Comicdom Press, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

 

 

Comicdom Con Athens 2019

Διοργάνωση:
Comicdom Press, Ελληνοαμερικανική Ένωση & Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος


Πότε:
Παρασκευή 19, Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Απριλίου, 11:00 – 21:30


Πού:
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Αθήνα
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Αθήνα


Γραμματεία-Εγγραφές-Πληροφορίες:

Μασσαλίας 22, Αθήνα

 

Πόσο:
Είσοδος ελεύθερη

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο