Οι Βράχοι της Ελευθερίας Cliffs of Freedom

Οι Βράχοι της Ελευθερίας
Cliffs of Freedom

2 Μαΐου στους κινηματογράφους από την ODEON

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/8cLnZSEGTM0

Η ιστορία της δύναμης, της αγάπης και της ανάγκης για ανεξαρτησία στην πιο επαναστατική ταινία για την ελληνική ιστορία

 

Λίγα λόγια για την ταινία

«Οι Βράχοι της Ελευθερίας» είναι η ιστορία ενός άτυχου έρωτα μεταξύ μιας νεαρής Ελληνίδας χωριατοπούλας και ενός Τούρκου αξιωματικού, κατά την αυγή του πολέμου για την ανεξαρτησία της Ελλάδας ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, το 1821. Η εικοσάχρονη Άννα-Χριστίνα ερωτεύεται τον Συνταγματάρχη Ταρίκ, ένα ανερχόμενο αστέρι του τουρκικού στρατού, που έχει μεγάλες αμφιβολίες για τις βάρβαρες μεθόδους διακυβέρνησης των συμπατριωτών του και που της είχε χαρίσει τη ζωή όταν ήταν παιδί και βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού… αλλά το εκκολαπτόμενο ειδύλλιό τους φέρνει τραγωδία στην οικογένεια και στο χωριό της. Ορκισμένη να εκδικηθεί τους Τούρκους, η Χριστίνα λαμβάνει μέρος στην ελληνική επανάσταση και αναπόφευκτα γίνεται τοπικό σύμβολο του ελληνικού κινήματος αντίστασης, εμπνέοντας τους συμπατριώτες της και προκαλώντας την οργή των Τούρκων, που προσφέρουν αμοιβή για το κεφάλι της. Έχοντας πιστέψει ότι θα μπορούσε να αφήσει πίσω τα συναισθήματά της, η Χριστίνα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με τον άνδρα, που την αγαπά ακόμη και θέλει να την κρατήσει ασφαλή αλλά που τώρα του έχουν αναθέσει την αιχμαλωσία της. Οι συναντήσεις και οι αψιμαχίες τους οδηγούν αναπόφευκτα σε μια τραγική  αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης μάχης μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων που θα αλλάξει την πορεία της ιστορίας.

Μια υπέροχη ιστορία για την Ελλάδα

Η ταινία «Οι Βράχοι της Ελευθερίας» εξελίσσεται κατά τη διάρκεια μιας συναρπαστικής περιόδου της παγκόσμιας ιστορίας στις αρχές του 18ου αιώνα, όταν κορυφώθηκε ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία μετά από αιώνες καταπίεσης. Ως ιστορικό δράμα όπου συμμετέχουν κυρίως φανταστικοί χαρακτήρες και το οποίο προορίζεται για το ευρύ κοινό, η ταινία επιδιώκει να παρουσιάσει και να τιμήσει τον ελληνικό πολιτισμό και τους Έλληνες με την αναφορά σε αξιόλογα ελληνικά και τουρκικά ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ιστορία. Ο στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, εθνικός ήρωας της Ελλάδας, ο οποίος οργάνωσε τον απλό λαό σε εξέγερση εναντίον των Οθωμανών, αναδύεται ως μια αχτίδα ελπίδας για τους Έλληνες, ενώ ο Σουλτάνος Μαχμούντ II και ο Τούρκος περιφερειακός διοικητής Μουσταφά Μπέης, συμβολίζουν μια πλούσια Αυτοκρατορία στη δύση της. Αληθινά γεγονότα, όπως το μαρτύριο των γυναικών του Σουλίου, αποτέλεσαν έμπνευση κατά την έναρξη της ταινίας, ενώ η κορύφωση της ιστορίας πραγματοποιείται στην κρίσιμη μάχη του Βαλτετσίου, μία από τις πρώτες μεγάλες συγκρούσεις κατά την Ελληνική Επανάσταση. Γεμάτη ρομαντισμό, συγκίνηση, τραγωδία, επικές μάχες και αληθινό πατριωτισμό, η ταινία «Οι Βράχοι της Ελευθερίας» είναι μια σαρωτική περιπέτεια, που καταγράφει το πνεύμα της Ελλάδας κατά τη διάρκεια μιας ταραχώδους εποχής της ιστορίας της.

Η παραγωγή

Η ταινία αποτελεί μια μοναδική αμερικανική παραγωγή. Γυρισμένη λίγο έξω από την πολιτεία του Νέου Μεξικού, διαθέτει ένα διεθνές καστ και συνεργείο που ανέλαβαν το δύσκολο έργο να μεταφέρουν μια ιστορία αγάπης και δύναμης μιας σπάνια προβαλλόμενης περιόδου της ιστορίας στο ευρύ κοινό.

«Οι Βράχοι της Ελευθερίας» αποτελούν ένα έργο αληθινού πάθους για την παραγωγό και συν-συγγραφέα Μαριάννα Μητροπούλου που αφιέρωσε πολλά χρόνια για τη συγγραφή μιας ιστορίας που θα μετέφερε την ελληνική επανάσταση ζωντανά στο σύγχρονο κοινό. Μετά από μια μακρά περίοδο συγγραφής σεναρίου, η κα Μητροπούλου συγκέντρωσε μια έμπειρη ομάδα ταλέντων της βιομηχανίας ψυχαγωγίας για να υλοποιήσει αυτή την ανατρεπτική ιστορία ως κινηματογραφική ταινία στην κλασική παράδοση του Χόλυγουντ.

Μαζί με την βετεράνο παραγωγό Κέισι Κάνον, η παραγωγή πρόσθεσε τον συν-συγγραφέα και σκηνοθέτη Βαν Λινγκ, του οποίου η άνω των 30 ετών εμπειρία σε ταινίες, συμπεριλαμβανομένης σχεδόν μιας δεκαετίας που συνεργάζεται με τον θρυλικό δημιουργό Τζέιμς Κάμερον, τον έκανε μοναδικά κατάλληλο για να μεταφέρει την ιστορία της κας Μητροπούλου σε μια συναρπαστική αφηγηματική ταινία. Με φόντο τον ελληνικό πόλεμο για ανεξαρτησία ενάντια στην οθωμανική αυτοκρατορία, η ταινία οι «Βράχοι της Ελευθερίας» συνδυάζει τα αιώνια θέματα της ελπίδας, της αγάπης και της θυσίας με την παράλληλη αφήγηση του αγώνα μιας γυναίκας για να κατανικήσει την καταπίεση και να διαμορφώσει το πεπρωμένο της.

Μια επική περιπέτεια στην παράδοση των ταινιών «Δρ. Ζιβάγκο», «Braveheart» και ο «Τελευταίος των Μοϊκανών», η ταινία αξιοποιεί το ιστορικό πλαίσιο για να θέσει σύγχρονα ερωτήματα σχετικά με το νόημα της οικογένειας, τα όρια του πατριωτισμού, τους κινδύνους της μισαλλοδοξίας και το τίμημα της ελευθερίας.

 

Οι πρωταγωνιστές και συντελεστές

 

Την Ελληνίδα χωριατοπούλα Άννα Χριστίνα που γίνεται σύμβολο της Επανάστασης υποδύεται η Τάνια Ρέιμοντ:

Ο πρώτος ρόλος της γεννημένης στο Λος Άντζελες Ρέιμοντ ήταν στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Malcolm in the Middle» (2000). Είναι γνωστή για τον ρόλο της ως Άλεξ Ρουσό στη σειρά «Lost» του J.J. Abrams και για το μικρό ρόλο της ως περιβόητης δολοφόνου Τζόντι Άριας στην ταινία της Lifetime Original «Jodi Arias: Dirty Little Secret» το 2013. Η Ρέιμοντ έχει εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένων των «The Brothers Garcia», «The Nightmare Room», «That’s So Raven», « The Guardian», « The Big Bang Theory», «Medium», «The Last Ship», «Law & Order», « Cold Case», « CSI» και « NCIS». Σήμερα,πρωταγωνιστεί μαζί με τον Μπίλι Μπομπ Θόρτον στη βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα τηλεοπτική σειρά «Goliath» της Amazon Original.

Σκηνοθεσία Βαν Λινγκ
Σενάριο Βαν Λινγκ, Μαριάννα Μητροπούλου & Κέβιν Μπέρνχαρντ
Ηθοποιοί Τάνια Ρέιμοντ, Γιαν Ουντίν, Ράζα Τζάφρι, Πάτι Λούπον, Κρίστοφερ Πλάμερ,  Κέβιν Κόριγκαν, Μπίλι Ζέιν, Ντίνο Κέλλυ, Τζέιμι Κρίστιαν Γουόρντ, Κώστας Μάντιλορ, Σάιμον Κασσιανίδης, Ρακέλ Κάσιντι, Ρουθ Γκέμελ, Κάρλο Ρότα, Άιβαν Κέι
Παραγωγή Aegean Entertainment
Φωτογραφία Κόρυ Τζέριακ
Μοντάζ Γκρεγκ Ντάνιελς

Ρίτσαρντ Λόρντ

Διεύθυνση Παραγωγής Τσάρλι Κάμπελ
Μουσική Γιώργος Καλλής
Διάρκεια 140’
Διανομή ΟDEON
Είδος Ιστορική Περιπέτεια

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ LIVE ΣΤΟ CAJA DE MUSICA

ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ LIVE ΣΤΟ CAJA DE MUSICA ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ   Ο Μιθριδάτης επιστρέφει ζωντανά, στη μουσική σκηνή Caja De Musica. Σας προσκαλούμε όλους, σε ένα φαντασμαγορικό Live, να γίνετε