Το Λύκειο Επιδαύρου ταξιδεύει στη Ρώμη

Το Λύκειο Επιδαύρου ταξιδεύει στη Ρώμη

 

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και η σύμβουλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Φεστιβάλ, Τζωρτζίνα Κακουδάκη θα συμμετάσχουν σε εκδήλωση με τίτλο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Πολιτική, Πολιτισμός και Κοινωνία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ρώμη, την Τρίτη 9 Απριλίου 2019.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συζητήσουν με τον δημοσιογράφο και καθηγητή μεθοδολογίας της κριτικής των παραστάσεων Andrea Porcheddu για τις πολιτικές ανοίγματος του Φεστιβάλ προς τους πολίτες καθώς και για το Λύκειο Επιδαύρου – Διεθνές θερινό σχολείο αρχαίου δράματος.

 

Η  εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιστορίας, Θρησκειών, Ανθρωπολογίας, Τεχνών και Θεάτρου του Πανεπιστημίου Σαπιέντσα, σε συνεργασία με το Mεταπτυχιακό Πρόγραμμα στα Οικονομικά και την Οργάνωση Ζωντανών Παραστάσεων,  με πρωτοβουλία του καθηγητή Guido Di Palma. Στη διοργάνωση πρόκειται να συμμετέχουν νέοι ερευνητές καθώς και η επισκέπτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Σαπιέντσα, Χριστίνα Ζώνιου, διδάσκουσα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 

Το Λύκειο Επιδαύρου – Διεθνές θερινό σχολείο αρχαίου δράματος θα λειτουργήσει φέτος για τρίτη χρονιά στην Επίδαυρο από τις 2 έως τις 16 Ιουλίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου το οποίο πιστοποιεί ακαδημαϊκά το πρόγραμμα.

 

Στο πλαίσιο των στενών δεσμών του Λύκειο Επιδαύρου με την Ιταλία, θα διδάξουν ο σκηνοθέτης Andrea De Rosa και ο Gabriele Vacis, σκηνοθέτης, συγγραφέας και θεωρητικός του θεάτρου ενώ οι περσινοί καθηγητές Enrico Bonavera και Francesco Origo θα παρουσιάσουν τις νέες τους παραστάσεις στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου.

 

Οι δράσεις με τη συμμετοχή Ιταλών καλλιτεχνών και δασκάλων στο Λύκειο Επιδαύρου φέτος θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Opera Chaotique: “ΑΛΛΟΚΟΤΑ και ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ”

Ο πληκτροφόρος αοιδός ΤΕΝΟΡΜΑΝ και ο κυμβαλοτυμπανοκρούστης ΒΟΥΝΤΟΥ παρουσιάζουν τη νέα παράσταση των Opera Chaotique: “ΑΛΛΟΚΟΤΑ και ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ” Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 Ώρα 21:00 Κινηματογράφος

HAIR THE MUSICAL

HAIR THE MUSICAL Στο θέατρο ΡΙΑΛΤΟ – ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων To πολυβραβευμένο μιούζικαλ HAIR, κοιτά στον καθρέφτη

«Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ»  ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΟΝΑ

«Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ»                             ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΟΝΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ    Η ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΚΟΚΚΙΔΟΥ      ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ!                ΜΙΑ