Το θέατρο Ρετρό και το skrow.theater αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα

Το θέατρο Ρετρό και το skrow.theater αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα & τον πολιτισμό με μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων & συνεργειών.

 

 

Η ‘Γιε-χσιέν’ παρουσιάστηκε στη ‘Φλόγα’!

 

Το Skrow.theater και το Θέατρο Ρετρό, στο πλαίσιο της κοινωνικής τους ευθύνης, παρουσίασαν την παράσταση ‘Γιε-χσιέν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα’ στη ‘Φλόγα-Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια’.

 

Στόχος της δράσης αυτής ήταν να συμβάλουμε με εργαλείο την τέχνη στην καθημερινότητα των γονιών και των παιδιών. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε μέσα σε μια πολύ τρυφερή ατμόσφαιρα και τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στην παράσταση με χαρά και ενθουσιασμό.

 

Από τις ωραιότερες στιγμές της παραμονής μας στη ‘Φλόγα’ ήταν το θεατρικό παιχνίδι μετά το τέλος της παράστασης που μας έδωσε την ευκαιρία να παίξουμε όλοι μαζί και να γνωριστούμε!

Θερμές ευχαριστίες στη «Φλόγα» για την εμπιστοσύνη, την φιλοξενία, τη ζεστή συμπεριφορά και την εγκάρδια υποδοχή της παράστασης.

 

Καλή συνέχεια στο σπουδαίο έργο σας!

 

To Library4all και η ‘Γιε-χσιέν: H Σταχτοπούτα από την Κίνα’ γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!

Το Library4all, το Θέατρο Ρετρό και το Skrow.theater συναντήθηκαν και αποφάσισαν να γιορτάσουν μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

 

Αμέσως δημιουργήθηκαν εύλογα ερωτήματα! Πώς; Πότε; Πού;

Είναι πολύ απλό.

Για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου συνδιοργανώνουμε μια δράση με στόχο τη συγκέντρωση βιβλίων για το Library4all, την μη κερδοσκοπική οργάνωση που προσφέρει βιβλία σε σχολικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.

Έτσι λοιπόν την Κυριακή 7 Απριλίου στις 15.00 σας περιμένουμε στο αγαπημένο μας Skrow.theater για να παρακολουθήσουμε την παράσταση της ‘Γιε-χσιέν’ μας και σας καλούμε να έχετε μαζί σας ένα παραμύθι (ή όσα παραμύθια θέλετε) για να το προσφέρουμε στο Library4all.

 

Προσοχή: τα βιβλία που συγκεντρώνουμε είναι για παιδιά 4 έως 6 ετών. Προσφέρουμε βιβλία που θα ήμασταν και εμείς χαρούμενοι να έχουμε δικά μας. Δεν δεχόμαστε εγκυκλοπαίδειες, βιβλία δραστηριοτήτων, σχολικά, με αυτοκόλλητα, με ήρωες κινουμένων σχεδίων, από εφημερίδες.

 

Ευχαριστούμε θερμά το ιδρυτικό μέλος του Library4all Ελένη Γερουλάνου για την εμπιστοσύνη της.

Σας περιμένουμε με χαρά!

Λίγα λόγια για την παράσταση ‘Γιε-χσιέν:Η Σταχτοπούτα από την Κίνα’

 

Το «Θέατρο Ρετρό» αφηγείται και παρουσιάζει την κινέζικη παραλλαγή της γνωστής μας Σταχτοπούτας, στο «Skrow Theater» έως 21  Aπριλίου  και κάθε Κυριακή στις 15.00 μ.μ.

 

Στη διαχρονική αυτή ιστορία, εκτός από την ευγενική Γιε-χσιεν, το χρυσό της ψάρι, την κακιά μητριά της, θα γνωρίσουμε και ένα μικροσκοπικό χρυσοκέντητο ανεκτίμητο παντοφλάκι! Θα μπορέσει η Γιε-χσιεν να πάει στη γιορτή της Άνοιξης; Πώς μπορεί το ψάρι της, να την βοηθήσει; Και το πιο σημαντικό απ’ όλα, τι συνέβη στο παντοφλάκι;

 

Το έργο «Γιε-χσιεν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα» βασίζεται στον κινέζικο μύθο «Ye Xian» που έγραψε ο Κινέζος ποιητής Tuan Ch’eng-shih τον 9ο αιώνα. Η παράσταση δημιουργήθηκε για δύο ηθοποιούς-αφηγητές, οι οποίοι εναλλάσσουν τον ρόλο του αφηγητή με τους διαφορετικούς ρόλους του παραμυθιού, αλλάζοντας αξεσουάρ με μοναδική ταχύτητα. Παράλληλα, με απλά σκηνικά αντικείμενα, δημιουργούν όλους τους διαφορετικούς χώρους αλλά και την αλλαγή ατμόσφαιρας του παραμυθιού.

Η παράσταση «Γιέ-χσιέν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα» χωράει κυριολεκτικά σε μία extra large βαλίτσα, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να μεταφέρεται παντού, εκφράζοντας έτσι την πεποίθησή μας πως μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί ακόμη με τα πιο απλά μέσα, προσφέροντας ένα θέαμα ευαίσθητο και ποιοτικό.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 8 ετών, διαρκεί 45 λεπτά ‒ μετά την παράσταση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι διάρκειας 30 λεπτών.

 

Απρίλιος

Τις Κυριακές του Απριλίου κάνουμε Kung Fu!

 

Το πρόγραμμα μας περιέχει και άσκηση! Το ξέρατε πως οι λέξεις Kung Fu στα Κινέζικα σημαίνουν ‘εργασία’ και ‘άνθρωπος’; Το kung fu εμφανίζεται σε διάφορα λογοτεχνικά είδη από τα τέλη της δυναστείας Μινγκ: σε εγχειρίδια, στρατιωτικές εγκυκλοπαίδειες, ιστορικά συγγράμματα, ταξιδιωτικά, μυθιστορήματα και στην ποίηση. Πάμε να το δούμε στην πράξη!

功夫 —> Κουν φού

 

 

Συντελεστές παράστασης:

 

Ιδέα-προσαρμογή κειμένου: Αγγελική Φράγκου

Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Λάλου

Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Αλεξανδρής

Επιμέλεια κίνησης: Μάρθα Κλουκίνα   

Σκηνικά αντικείμενα: Βάλια Παπακωνσταντίνου

Κοστούμια: Βιβέτα Στρατηγού

Σχεδιασμός φωτισμού και φωτογράφιση: Παύλος Μαυρίδης

Διδασκαλία Κινέζικης γλώσσας: Qian Ru Xiao

Εμψύχωση δραστηριοτήτων: Φοίβη Ψευδού

Οργάνωση παραγωγής: Θηρεσία Θεοδώρου

 

Παίζουν: Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Αγγελική Φράγκου

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πρεμιέρα: Κυριακή, 04 Νοεμβρίου στις 15:00

Παραστάσεις: Από 04 Νοεμβρίου 2018 έως 21 Απριλίου 2019

Μέρες & Ώρα: Κάθε Κυριακή στις 15:00
Διάρκεια: 45’ παράσταση & 30’ θεατρικό παιχνίδι

 

Εισιτήριο: 8€ γενική είσοδος, 7€ ομαδικό (για κρατήσεις άνω των 10 ατόμων)

Διεύθυνση: Αρχελάου 5, Παγκράτι

Τηλέφωνο και ώρες κρατήσεων: 210 7235 842 (ώρες 11:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. και 17:00 μ.μ. – 20:30 μ.μ.)

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Στο site: www.skrowtheater.com

Στο τηλέφωνο: 2108938111

Στο δίκτυο καταστημάτων: Public

Στο ταμείο του θεάτρου: κάθε Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο 17:00 – 20:00

& κάθε Κυριακή 11:00 – 14:00

 

 

site: http://www.skrowtheater.com

e-mail: [email protected]

https://www.facebook.com/skrowtheater

 

https://twitter.com/skrowtheater

https://www.instagram.com/skrowtheater

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα