«Η ιστορία της Ελλάδας – αλλιώς» με τον Σίλα Σεραφείμ στο Θέατρο Χυτήριο

Παράταση παραστάσεων λόγω επιτυχίας

για το stand up comedy

«Η ιστορία της Ελλάδας – αλλιώς» με τον Σίλα Σεραφείμ στο Θέατρο Χυτήριο

Κάθε Δευτέρα στις 21:00

Ο Σίλας Σεραφείμ, συνεχίζει λόγω πολύ μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού, την ανατρεπτική παράσταση standup comedy, «Η Ιστορία της Ελλάδας – Αλλιώς» που παίζεται από τον Οκτώβριο κάθε Δευτέρα στο Θέατρο Χυτήριο.

 

2η χρονιά επιτυχίας με συνεχείς παρατάσεις, γιατί η ιστορία είναι χρήσιμη, επειδή βλέποντας κανείς το παρελθόν, μπορεί να διαβάσει το μέλλον. Μόνη προϋπόθεση, η αλήθεια των γεγονότων και ο Σίλας Σεραφείμ, τα παρουσιάζει με τον δικό του τρόπο ώστε να τα δεις με μια άλλη οπτική και να βγάλεις συμπεράσματα, μέσα από ένα ξεκαρδιστικό δίωρο βαθιάς περισσυλογής…

Είπε ο Μαρξ με το διάσημο ρητό του:

«Όλα τα γεγονότα και οι προσωπικότητες της ιστορίας επανεμφανίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Την πρώτη φορά ως τραγωδία, τη δεύτερη ως φάρσα».

 

Ο Σίλας Σεραφείμ, σας βεβαιώνει προσωπικα, πως επαναλαμβάνεται και σαν stand-up comedy. Κάθε Δευτέρα στις 21:00.

 

 

Ο Σίλας Σεραφείμ όπως ίσως δεν τον γνωρίζετε:

 

Το 1995, ηταν ο πρώτος κωμικός, που ξεκινούσε την πρώτη παράσταση Stand-up Comedy στην Ελλάδα, με την ομάδα της Λουκίας Ρικάκη, στις Κούνιες στου Μακρυγιάννη.

 

Το 2001, παρουσίασε την πρώτη σόλο παράσταση Stand-up comedy στην Ελλάδα, με τίτλο «75 λεπτά», στις «Νέες Μορφές» του Γ. Παρασκευόπουλου, στη Θεσσαλονίκη.

 

Το 2015 συνεργάζεται με τον Jason Kaldis ώστε να παρουσιαστεί για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας, ελληνικό stand-up. Είναι ο πρώτος Έλληνας κωμικός που παίζει στο εξωτερικό.

 

Τον Μάιο του 2017, παρουσιάζει για πρώτη φορά στο φεστιβάλ Κωμωδίας στο Gazarte, την πρώτη παράσταση Stand-up Comedy Consept, με τον τίτλο «Η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους –Αλλιώς»

σε μια sold out παράσταση, ενώ ακολούθησαν παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη (θ. Αθήναιον), στο μικρό Παλλάς στην Αθήνα (2017-18), σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα καθώς και σε Λονδίνο, Μάντσεστερ, Στοκχόλμη, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Ζυρίχη, κάνοντας συνεχόμενα sold out ενώ μετά από πρόσκληση των πρυτανικών αρχών, παρουσιάστηκε στους φοιτητές του Καποδιστριακού αλλά και του Παντείου Πανεπιστημίου.

 

PROMO TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=SZM_jKxsHzw&feature=share

https://www.youtube.com/watch?v=RM7Oj6Rken8&feature=share

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Είδα στο Gazarte την “Ιστορία του ελληνικού έθνους – αλλιώς” από τον Σίλα Σεραφείμ και γέλασα μέχρι δακρύων όχι μόνο επειδή είναι τόσο δυνατό το χιούμορ του που ξεκαρδίζεσαι θες-δεν θες, αλλά ακόμη γιατί είναι ο μόνος τρόπος να μεταβολίσεις τόσο σκληρές αλήθειες για τη συλλογική αντίληψη του παρελθόντος και του παρόντος, που καθορίζουν το μέλλον.

Athens Voice

 

Στην παράσταση όμως γέλασα και ομολογώ ότι την βρήκα αυθεντικά χιουμοριστική.

Ο Σίλας είναι από τους ελάχιστους έλληνες κωμικούς που μπορεί να ισορροπήσει στο λεπτό σχοινί της πολιτικής σάτιρας – κριτικής και να «ενοχλήσει» το κοινό. Δεν λαϊκίζει, δεν υπεραπλουστεύει και έχει την συγκρότηση, που του επιτρέπει να καταπιάνεται με θέματα που μόνο αστεία δεν μπορείς να τα χαρακτηρίσεις.

Protagon

 

Έτσι γελάσαμε (κι αν γελάσαμε!), στοχαστήκαμε, μελαγχολήσαμε γλυκά μερικές στιγμές και στο τέλος φύγαμε με ένα «σοφό» χαμόγελο στα χείλη.

Noizy.gr

 

Καλά προετοιμασμένος και καθόλου πρόχειρος σε αυτό που κάνει, καυστικός,γλυκός και καθόλου σαχλός, πειραχτικός μα όχι χυδαίος ο Σεραφείμ Σίλας μας χάρισε δυο πολύ διασκεδαστικές ωρες σκηνικής παρουσίας. Ηταν τόσο χειμαρρώδης που ισως το κοινό ήθελε λιγο περισσότερο χρόνο για να καταλάβει το αστείο….όμως κατα τα άλλα υπέροχος!

Κριτική κοινού ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

 

 

ΧΥΤΗΡΙΟ Σημείο Πολιτισμού

Ιερά Οδός 44 (στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός), Τηλ.: 2103412313

 

Έναρξη παραστάσεων: Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Κάθε Δευτέρα στις 21:00

Διάρκεια: 2 ώρες (με διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 10 euro

Ώρες ταμείου: Καθημερινά 5.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.

Τηλέφωνα κρατήσεων – Πληροφορίες.: 210 3412313

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr

https://www.viva.gr/tickets/stand-up-comedy/xythrio-theatro/i-istoria-tis-elladas-allios/

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Pearl Jam “Wreckage”

Pearl Jam “Wreckage”   Από το πολύ-αναμενόμενο άλμπουμ “Dark Matter” που κυκλοφορεί αύριο, στις 19.04.2024.     ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ “WRECKAGE” ΨΗΦΙΑΚΑ https://pearljam.lnk.to/wreckagegrePR   Dark Matter

Farewell / Εν τόπω χλοερώ

Farewell / Εν τόπω χλοερώ Από τους δημιουργούς του Nostalgia Generation   Πρεμιέρα: Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 Θέατρο 104    Προπώληση εισιτηρίων στο more.com  

ZΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ-ALMA VIVA  από την WEIRDWAVE

ZΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ-ALMA VIVA στους κινηματογράφους  από την WEIRDWAVE   Μία ταινία για μάγισσες και ανεξάρτητες γυναίκες. Μια απαράμιλλη ιστορία ενηλικίωσης   * ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ-EBΔΟΜΑΔΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της Νεφέλης Μαϊστράλη

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της Νεφέλης Μαϊστράλη Θέατρο Βεάκη 11 Μαΐου – 9 Ιουνίου Με χιούμορ, ελαφράδα και σκωπτική διάθεση απέναντι σε μια συλλογική μνήμη που είναι