Όταν η Κάλλας συνάντησε την Μονρό

                    Όταν η Κάλλας συνάντησε την Μονρό

 ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 01 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 21:15

      ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 21:15

Μαρία Κάλλας : γεννημένη ως Μαρία Άννα Σοφία Καικιλία Καλογεροπούλου  ήταν κορυφαία Ελληνοαμερικανίδα υψίφωνος και η πλέον γνωστή παγκοσμίως ντίβα της όπερας.

Μέριλιν Μονρό: γεννημένη ως Νόρμα Τζιν Μόρτενσον  ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός, που απασχόλησε ιδιαίτερα με την προσωπική της ζωή τη δεκαετία του 50.

 

Η Μαρία Κάλλας και η Μέριλιν Μονρό είχαν συναντηθεί μόνο, στις 19 Μαίου του 1962, στα γενέθλια του Τζον Κέννεντυ στο Madisson Square Garden της Νέας Υόρκης.

Λίγα γνωρίζουμε για το τι κουβέντες αντάλλαξαν, εάν αντάλλαξαν, οι δυο τους εκείνο το βράδυ. Τι θα μπορούσαν να είχαν πει δυο γυναίκες φαινομενικά εκ διαμέτρου αντίθετες;

 

Μια νέα συνάντηση φέρνει αυτές τις δυο γυναίκες κοντά. Μια πρόσκληση γίνεται η πρόκληση για μια νέα πιο ουσιαστική συνάντηση των δύο γυναικών.

Ένα μπαρ αποτελεί το νέο σημείο συνάντησής τους.

Δυο γυναίκες , δύο σύμβολα, δύο διαφορετικές πορείες, θα ενωθούν, θα συζητήσουν, θα καβγαδίσουν, θα φωνάξουν, θα διαφωνήσουν, θα συμφωνήσουν, θα επιχειρήσουν να καταλάβουν η μία την άλλη και θα γελάσουν.

Δυο γυναίκες που δεν συναντήθηκαν ποτέ ουσιαστικά, πραγματοποιούν την συνάντηση που όφειλε η μία στην άλλη. Μια συνάντηση που όφειλαν στις ιστορίες τους. Μια συνάντηση που όφειλαν σε όλους και όλες εμάς. Που θέλουμε να τις καταλάβουμε. Που θέλουμε να τις γνωρίσουμε. Που θέλουμε να τις δούμε από κοντά.

 

Κάθε Κυριακή, το φουαγιέ του Άλφα.Ιδέα, μετατρέπεται στον “μοιραίο” τόπο συνάντησης των δύο αυτών γυναικών που έχουν να πουν πολλά και τίποτα. Μια συνάντηση που μας παρασέρνει πίσω στο χρόνο, δίνοντας μας την ευκαιρία να κλέψουμε λίγο από τη λάμψη αλλά και τη σκοτεινιά των δύο αυτών γυναικών που έγραψαν  ιστορία στο χώρο του θεάματος.

 

Μια απόπειρα καταγραφής της ψυχοσύνθεσης δύο μεγάλων σταρ, μέσα από μια φανταστική συνάντηση φωτίζοντας περισσότερο την κάτω από τα ρούχα και πίσω από τα φώτα πλευρά τους.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Συγγραφή Κειμένου: Ομάδα Dots

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Άρτεμις Γρύμπλα, Κωνσταντίνος Μπιμπής.

Ερμηνεύουν: Σταματοπούλου Δανάη, Τζελέπη Αναστασία.

Φωτογραφίες: Σοφοκλής Μπιμπής

 

 

Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ (προπώληση), 10 ευρώ (ταμείο),  8 ευρώ (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, μαθητικό)

 

 

 

Πληροφορίες:

Τζίφας Χρήστος

Υπεύθυνος Επικοινωνίας

Θέατρο Άλφα.Ιδέα

Κιν.6970282888

Mail: [email protected]

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Παιχνιδοποιός / θέατρο Γκλόρια

Με το διάσημο ψυχολογικό θρίλερ “Παιχνιδοποιός” του Γκάρντνερ ΜακΚέυ ανοίγει η αυλαία της νέας θεατρικής σεζόν. Άρωμα νέτφλιξ φέρνει στη θεατρική Αθήνα από τις 14

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ  ΤΟΝ ΜΠΟΤΖΑΝΓΚΛΣ                                  

                                                                        ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ  ΤΟΝ ΜΠΟΤΖΑΝΓΚΛΣ                                       Από 11 Αυγούστου στα θερινά   Μία θυελλώδης ερωτική ιστορία για τη δύναμη της αγάπης γεμάτη

Η Άννα Βίσση στο Άλσος

Η Άννα Βίσση και η πιο ανατρεπτική μπάντα της χώρας μετά τις πολύ επιτυχημένες και sold out εμφανίσεις στο Θέατρο Άλσος έρχεται να μας απογειώσει