Η φημισμένη Σκυριανή Αποκριά… στο Αεροδρόμιο της Αθήνας!

Sounds Greek to me!

Παρασκευή, 1η Μαρτίου 2019

Η φημισμένη Σκυριανή Αποκριά… στο Αεροδρόμιο της Αθήνας!

H Σκύρος είναι ο πέμπτος προορισμός του προγράμματος Fly me to the MoonSounds Greek to Me! Με ακόμη περισσότερες εικόνες από την Ελλάδα, το πρόγραμμα συνεχίζεται και η Σκύρος παίρνει τη σκυτάλη στο αεροδρόμιο, για μια ημέρα αφιερωμένη στις παραδόσεις της. Ταξιδιώτες και  επισκέπτες που θα βρεθούν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών την Παρασκευή 1η Μαρτίου, θα γνωρίσουν μοναδικά σκυριανά έθιμα, λαογραφικά στοιχεία, μουσική, χορό και εκλεκτές τοπικές συνταγές.

 

Το αποκριάτικο έθιμο της Σκύρου «ο Γέρος και η «Κορέλα», γεμάτο εικόνες από διονυσιακές γιορτές, δίνει το δικό του χρώμα στο αεροδρόμιο της Αθήνας και προσκαλεί τους επιβάτες σε μια ανεπανάληπτη καρναβαλική εμπειρία. Οι πρωταγωνιστές της ημέρας, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, έρχονται  για να διασκεδάσουν και να διώξουν το κακό! Οι Γέροι, με τη βαριά σκευή τους, προκαλούν ξέφρενες κωδωνοκρουσίες με ρυθμικό βηματισμό, ενώ το δρόμο τούς ανοίγουν οι Κορέλες, χορεύοντας και ανεμίζοντας άσπρο μαντήλι.

 

Παράλληλα, οι επισκέπτες του αεροδρομίου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν χαρακτηριστικά κομμάτια της λαογραφίας του νησιού, με σκαλιστά έπιπλα από το Μουσείο Φαλτάιτς και σκυριανά κεντήματα, να γευτούν τοπικά εδέσματα και να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς σκυριανούς χορούς.

 

 

 

Sounds Greek to me στο Αεροδρόμιο της Αθήνας!

Πέμπτος προορισμός: Γνωριμία με τη Σκύρο

Παρασκευή, 1η Μαρτίου

Επίπεδο Αναχωρήσεων – Είσοδος 3 – Περιοχή Ελεύθερης Πρόσβασης

Ώρα: 12:00 – 16:00

 

 

To «Fly me to the Moon» είναι μια συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture, που πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά. Περισσότερες πληροφορίες στα www.aia.gr και www.elculture.gr.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Η Γιορτή για τον Παύλο Σιδηρόπουλο

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η Γιορτή για τον Παύλο Σιδηρόπουλο ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: VIVA.GR  & Viva Spots Facebook Συμμετέχουν: Κυριάκος ΔΑΡΙΒΑΣ (Απροσάρμοστοι) Βασίλης ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (Σπυριδούλα) Στέλιος ΣΑΛΒΑΔΟΡ (Μωρά στη Φωτιά) FRANK PANX (Panx Romana) Τόλης ΜΑΣΤΡΟΚΑΛΟΣ (Σπυριδούλα) Σταμάτης ΜΟΡΦΟΝΙΟΣ Νίκος ΕΦΕΝΤΑΚΗΣ (Άσσοι

R.I.P. του Δημήτρη Κουρούμπαλη

R.I.P. του Δημήτρη Κουρούμπαλη Σκηνοθεσία: Γιάννης Αγγελάκης Παίζουν: Πηνελόπη Σαραφίδη, Δημήτρης Χριστοφορίδης Διακρίθηκε στο Off Off Athens Theater Festival 2022 του Επί Κολωνώ και επανέρχεται