Minnie the Moocher/ all day bar

Το all day στέκι στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ δεν μένει ποτέ στάσιμο. Ξέρει πώς να παραμένει οικείο, διατηρώντας αμετάβλητη την ταυτότητά του και την ίδια στιγμή να εξελίσσεται διαρκώς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το μενού του, το οποίο πρόσφατα εμπλουτίστηκε με καινούρια πιάτα του Φώτη Παυλόπουλου. Ο σεφ μάς κάνει ένα γευστικό ταξίδι στην Ιταλία, ενώ προσθέτει ιαπωνικές πινελιές σε μια συνταγή άκρως ελληνική. Με λίγα λόγια «πειράζει» συνταγές γνώριμες, δίνοντας τους νέα πνοή, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια του comfort food.

Έτσι, λοιπόν, όποιος επισκεφτεί το Minnie the Moocher θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει ριζότο μανιταριών (πλευρώτους και πορτομπέλο) αρωματισμένο με μελισσόχορτο, παπαρδέλες με κιμά γαλοπούλας, αλλά και μοσχαρίσια σουβλάκια με στικς πατάτας, σος γιαουρτιού με γουασάμπι, κλεισμένα σε μαλακή πιτούλα.

Ο κατάλογος του Minnie παραμένει νόστιμα πληθωρικός με πολλές επιλογές για brunch, ελαφριά κυρίως και ορεκτικά, δροσερές σαλάτες και γλυκά. Για όποιον θέλει να τσιμπήσει κάτι με το ποτό του, οι πίτσες με την λεπτή ζύμη και οι κρύα πιάτα με τυριά και αλλαντικά βρίσκονται σταθερά στις πρώτες επιλογές των θαμώνων. Και όχι άδικα.

Για την ιστορία…

Το Minnie the Moocher γεννήθηκε όταν ο αρχιτέκτονας Γιάννης Καρβουτζής και ο επιχειρηματίας Γιώργος Λεουτσάκης σκέφτηκαν να φτιάξουν έναν χώρο, στον οποίο θα ήθελαν να γίνουν θαμώνες οι ίδιοι. Με απλά λόγια, να δημιουργήσουν το στέκι τους. Ένα μπαρ που θα τους καλύπτει σε όλα: Στην αισθητική, στα ποτά, στη μουσική, στο φαγητό ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια-όπως ένα ποτήρι ή ένα μικροαντικείμενο. Κάπως έτσι πριν από έξι χρόνια ξεκίνησε τη λειτουργία του  το classic all day bar στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ.

Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι του Cab Calloway που γράφτηκε την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική (1931)πουλησε πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα και θεωρείται ο προπομπός για το ορχηστρικό, swing και jazz ρυθμό που θα είναι πάντα επίκαιρος.

Η παρουσία της μούσας του Minnie the Moocher, της «Μίνι της τρακαδόρισσας» (αυτός είναι ο τίτλος του κομματιού στα ελληνικά) είναι αισθητή: Από τα γεωμετρικά πλακάκια του δαπέδου, τους δερμάτινους καναπέδες, τα vintage αντικείμενα, τις γύψινες λεπτομέρειες της οροφής, μέχρι τη μουσική και τα signature cocktails. Όλα παραπέμπουν στο μεσοπόλεμο και την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης.

 

Info: Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3641686, minniethemoocher.business.site

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Κέννυ & Φενού

Studio Μαυρομιχάλη   Κέννυ & Φενού  Πρεμιέρα: Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 Κάθε Τετάρτη στις 21:00 & Κυριακή στις 18:00 (για 8 παραστάσεις)   Ένα έργο

«Αρμένισμα στις θάλασσες»

                     «Αρμένισμα στις θάλασσες»                               Μία μουσική-αφηγηματική βραδιά            

Ραφαέλ Σανταντρέου Χωρίς φόβο

Ραφαέλ Σανταντρέου Χωρίς φόβο Η τεκμηριωμένη μέθοδος για να ξεπεράσουμε το άγχος, τις ιδεοληψίες, την υποχονδρίαση και οποιονδήποτε αβάσιμο φόβο Μετάφραση: Χριστίνα Αμαργιανού Σελίδες: 329,

ΓΚΙΝΤΙΚΙ στην Τεχνόπολη

ΓΚΙΝΤΙΚΙ Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Τρίτη 9 Ιουλίου feat. Ιουλία Καραπατάκη + Σπέσιαλ Guest Η προπώληση ξεκίνησε! Γκιντίκι μια παρέα, μια μπάντα, αμέτρητα γλέντια. Έφτασε η στιγμή