GLASS

GLASS

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: M. Night Shyamalan

Σενάριο: M. Night Shyamalan

Παίζουν: Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Spencer Treat Clark, Charlayne Woodard, Sarah Paulson

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Mike Gioulakis

Σχεδιασμός Παραγωγής: Chris Trujillo

Μοντάζ: Luke Giarrocchi, Blu Murray

 

17 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

 Ο εξαιρετικός M. Night Shyamalan (Η Έκτη Αίσθηση) υφαίνει τους αφηγηματικούς ιστούς δύο αξέχαστων ταινιών του, Άφθαρτος (Unbreakable) και Διχασμένος (Split), και δημιουργεί ένα νέο, εκρηκτικό μείγμα στο Glass, παρουσιάζοντας μία αναπάντεχη και ενδιαφέρουσα τριλογία σασπένς και ψυχολογικού τρόμου.

Συνεχίζοντας από το φινάλε του Διχασμένου, το κλειστοφοβικό και άκρως απολαυστικό Glass συγκεντρώνει τους Bruce Willis, Samuel L. Jackson και James McAvoy σε εφιαλτική ψυχιατρική κλινική, ενώ στην ταινία εμφανίζονται επίσης οι Anya Taylor-Joy, Spencer Treat Clark, Charlayne Woodard και Sarah Paulson.

Φιλόδοξη, πολλά υποσχόμενη και σίγουρα καθηλωτική, η καινούρια ταινία του Shyamalan κορυφώνει τη σκοτεινή ατμόσφαιρα, τις ανατροπές και τα υπαρξιακά ερωτήματα στα οποία μας έχει συστήσει το ιδιαίτερο έργο του μεγάλου αυτού δημιουργού.

 

Σύνοψη

O Bruce Willis επιστρέφει ως Ντέιβιντ Νταν (David Dunn) και ο Samuel L. Jackson ως Ελάιτζα Πράις (Elijah Price) ή αλλιώς Κύριος Γκλας σε μια μοιραία συνάντηση με τον James McAvoy ως Κέβιν Γουέντελ Κραμπ (Kevin Wendell Crumb), ο οποίος δεν έχει αποχωριστεί τις πολλαπλές προσωπικότητες του. Η Anya Taylor-Joy είναι η Κέισι Κουκ (Casey Cooke), η μοναδική που επιβίωσε από τα νύχια του Κραμπ. Ακολουθώντας το φινάλε του Διχασμένου, ο Κύριος Γκλας εντοπίζει τον Νταν να καταδιώκει το Κτήνος, την υπεράνθρωπη εκδοχή του Κραμπ, σε μια σειρά από συναντήσεις που κλιμακώνονται έκρυθμα, ενώ ο δαιμόνιος Πράις ενορχηστρώνει παρασκηνιακά την κατάσταση, κρύβοντας μυστικά από τους δύο άντρες.

 

Διάρκεια: 129’

 

17 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

 

Visit

 

Instagram: https://www.instagram.com/feelgood_entertainment/

Twitter: https://twitter.com/FeelgoodEntment

Fb: https://www.facebook.com/feelgoodentertainment.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/Feelgoodentertainment

 

 

Το παρασκήνιο

Η εξέλιξη της τριλογίας: Από τον Άφθαρτο στον Διχασμένο

 

Καιρό πριν αρχίσει να κάνει το επιτυχημένο Διχασμένος, o M. Night Shyamalan ήθελε η ταινία να είναι πολλά παραπάνω από μια ηλεκτρισμένη ιστορία που στέκει μόνη της. To θρίλερ επικεντρώνεται στον Κέβιν Γουέντελ Κραμπ (James McAvoy), έναν άντρα με πολλαπλές προσωπικότητες, του οποίου οι πιο σκοτεινές (γνωστές ως Η Ορδή) απάγουν τρία νεαρά κορίτσια. Το σχέδιο είναι να ταΐσει με αυτά τα «μολυσμένα» κορίτσια μία από τις προσωπικότητες του, ένα υπεράνθρωπο πλάσμα γνωστό ως To Κτήνος (The Beast). Το τελευταίο κορίτσι, η Κέισι Κουκ (Anya Taylor-Joy,) τη γλιτώνει, όταν το Κτήνος βλέπει τις ουλές που καλύπτουν το σώμα της, σημάδια κακοποίησης που είχε υποστεί σε παιδική ηλικία. Επειδή η Κέισι δε μοιάζει με τα άλλα κορίτσια και η καρδιά της είναι αγνή, το Κτήνος δεν τη θυσιάζει.

Μία δυνατή ιστορία, που κανείς έξω από τους στενούς συνεργάτες του δημιουργού δεν ήξερε ότι ο Shyamalan σχεδίαζε να ανήκει ο Διχασμένος στο ίδιο αφηγηματικό σύμπαν του εμβληματικού Άφθαρτου που είχε κάνει 16 χρόνια πριν. Έτσι, ο Διχασμένος έγινε ο συνδετικός ιστός σε μία από τις πιο αναπάντεχες τριλογίες στην ιστορία του σινεμά.

 

Ο Άφθαρτος, μια ταινία για τον Ντέιβιντ Νταν (Bruce Willis), τον μοναδικό επιζώντα ενός φοβερού ατυχήματος, θέτει το ερώτημα του τι θα συνέβαινε αν οι υπερήρωες ήταν αληθινοί. Παρακινούμενος από τον Ελάιτζα Πράις (Samuel L. Jackson) έναν συλλέκτη σπάνιων κόμικς, o οποίος πάσχει από μία νόσο που κάνει τα κόκκαλα του να σπάνε με το παραμικρό, ο Νταν αρχίζει να πιστεύει ότι έχει υπερδυνάμεις και ότι είναι αλώβητος. Και όχι μόνο. Πιστεύει ότι έχει την ικανότητα να βλέπει και να αισθάνεται τις κακές πράξεις των άλλων απλώς αγγίζοντας τους.

 

Καθώς ο Νταν αποδέχεται την καινούρια πραγματικότητα του και αρχίζει να εφαρμόζει τις δυνάμεις του, γίνεται αυτόκλητος τιμωρός, σώζοντας αθώα θύματα. Βρίσκει το πραγματικό του κάλεσμα. Στην τελευταία σκηνή της ταινίας, ο Νταν πάει να ευχαριστήσει τον Πράις, αλλά όταν τον ακουμπάει ανακαλύπτει με τρόμο ότι ο Πράις προκάλεσε το ατύχημα, από το οποίο επιβίωσε ο Νταν, καθώς και άλλες τρομοκρατικές ενέργειες με εκατοντάδες θύματα, μόνο και μόνο για να τον βρει. Γιατί; Γιατί αν ο Νταν είναι άφθαρτος και υπερήρωας και ο Πράις είναι το αντίθετο του Νταν, τότε ο Πράις, τελικά, ξέρει ποιος είναι ο ίδιος: ένας υπερ-κακός, ο Κύριος Γκλας.

 

Εκτός από την καλλιτεχνική και εμπορική του επιτυχία, ο Άφθαρτος είναι μια εμβληματική ταινία για τους λάτρεις τον κόμικς σε όλο τον κόσμο. Χρόνια μετά την κυκλοφορία της, δημοσιογράφοι και θεατές ήθελαν να μάθουν αν θα δουν το σίκουελ της ταινίας στη μεγάλη οθόνη. Ο δημιουργός αφουγκράστηκε τον παλμό και αποφάσισε να το κάνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Pearl Jam “Wreckage”

Pearl Jam “Wreckage”   Από το πολύ-αναμενόμενο άλμπουμ “Dark Matter” που κυκλοφορεί αύριο, στις 19.04.2024.     ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ “WRECKAGE” ΨΗΦΙΑΚΑ https://pearljam.lnk.to/wreckagegrePR   Dark Matter

Farewell / Εν τόπω χλοερώ

Farewell / Εν τόπω χλοερώ Από τους δημιουργούς του Nostalgia Generation   Πρεμιέρα: Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 Θέατρο 104    Προπώληση εισιτηρίων στο more.com  

ZΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ-ALMA VIVA  από την WEIRDWAVE

ZΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ-ALMA VIVA στους κινηματογράφους  από την WEIRDWAVE   Μία ταινία για μάγισσες και ανεξάρτητες γυναίκες. Μια απαράμιλλη ιστορία ενηλικίωσης   * ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ-EBΔΟΜΑΔΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της Νεφέλης Μαϊστράλη

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της Νεφέλης Μαϊστράλη Θέατρο Βεάκη 11 Μαΐου – 9 Ιουνίου Με χιούμορ, ελαφράδα και σκωπτική διάθεση απέναντι σε μια συλλογική μνήμη που είναι