Το Νησί της Αποπλάνησης Serenity

Το Νησί της Αποπλάνησης
Serenity

Ο καταξιωμένος Στίβεν Νάιτ επιστρέφει με ένα ανατρεπτικό θρίλερ που θα καθηλώσει

24 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από την ODEON και την AUDIO VISUAL

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/0Eti6i_ElAo

 

Λίγα λόγια για την ταινία

Ένας καπετάνιος αλιευτικού που έχει αποσυρθεί σε ένα μικρό νησί της Καραϊβικής θα έρθει αντιμέτωπος με το σκοτεινό παρελθόν του που έρχεται για να τον στοιχειώσει και να τον εγκλωβίσει σε μια νέα πραγματικότητα που δεν είναι αυτό που δείχνει… Από τον υποψήφιο για Όσκαρ σεναριογράφο και σκηνοθέτη Στίβεν Νάιτ (Σε Λάθος Χρόνο, Επικίνδυνες Υποσχέσεις, Peaky Blinders), τον βραβευμένο με Όσκαρ παραγωγό Γκρεγκ Σαπίρο (The Hurt Locker, Zero Dark Thirty) και τους βραβευμένους με Όσκαρ ηθοποιούς Μάθιου Μακ Κόναχι (Interstellar, Ο Λύκος της Wall Street, Dallas Buyers Club) και Αν Χάθαγουεϊ (Interstellar, Οι Άθλιοι, Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή) έρχεται ένα συναρπαστικό θρίλερ γεμάτο ανατροπές και μυστήριο.

Η αρχή της ιστορίας

Η ιδέα για την ταινία γεννήθηκε όταν ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Στίβεν Νάιτ ψάρευε και παρατηρούσε τον καπετάνιο. «Ο καπετάνιος ήταν μια πολύ ξεχωριστή φυσιογνωμία. Όλοι οι ψαράδες έχουν εμμονή με κάποιο συγκεκριμένο ψάρι που θέλουν να πιάσουν. Η ιδέα ότι κάποιος είναι τόσο εμμονικός με κάτι εμφανίστηκε στο μυαλό μου και ξεκίνησα να εξερευνώ τον χαρακτήρα αυτού του ανθρώπου, ποιος είναι, πού ήταν, γιατί ήταν εκεί», αναφέρει ο Νάιτ. Με μια πρώτη ματιά η ταινία είναι η ιστορία κάποιου ψαρά που επιδιώκει να πιάσει ένα συγκεκριμένο ψάρι, όμως ο σκηνοθέτης θέλει οι θεατές να δουν το βαθύτερο νόημα, μπορούν να επιλέξουν να δουν το ως ένα κλασικό θρίλερ ή να επιλέξουν να το δουν σαν κάτι διαφορετικό. «Με ιντριγκάρει πάντα η ιδέα ότι καλοί άνθρωποι κάνουν άσχημα πράγματα για καλό λόγο και αυτό ακριβώς συμβαίνει στην ταινία. Με ενδιαφέρει η ιδέα της επιλογής και της ελεύθερης βούλησης. Ήθελα να πάρω έναν χαρακτήρα και να τον βάλω σε έναν κόσμο που κάνει τις δικές του επιλογές και σιγά σιγά να αρχίσει να αναρωτιέται αν είναι δικές του οι επιλογές ή αν του επιβάλλονται με κάποιον τρόπο», εξηγεί ο Νάιτ.

Αν και δεν πρόκειται για ένα κλασικό νουάρ θρίλερ η ταινία είναι ένα φόρος τιμής σε κλασικά φιλμ του είδους όπως και στη λογοτεχνία. «Από πλευράς διαλόγων και αίσθησης είναι ένα κλείσιμο του ματιού στον Ερνεστ Χέμινγουεϊ και στον Γκράχαμ Γκριν, όπως επίσης σε κάποιες ταινίες του ’40 και του ’50», σχολιάζει ο Νάιτ. Η φωτογραφία και τα κοστούμια συνηγορούν σε αυτή την άποψη και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Η ατμόσφαιρα της ταινίας έχει στοιχεία από νουάρ φιλμ και μυθιστορήματα.

Το καστ

Το κάστινγκ των ηθοποιών ξεκίνησε έξι μήνες πριν τα γυρίσματα, με τον ρόλο του Μπέικερ Ντιλ, του πρώην στρατιωτικού που πλέον ζει σε ένα παραδεισένιο νησί. Ο βραβευμένος με Όσκαρ (Dallas Buyers Club) Μάθιου ΜακΚόναχι ήταν η πρώτη και μοναδική επιλογή του Νάιτ. «Θυμάμαι που είπα στον Νάιτ “Σε παρακαλώ μην το αλλάξεις. Μην αλλάξεις ούτε λέξη. Πρέπει να περιηγηθώ στις δικές μου ελεύθερες επιλογές. Είμαι ο ντετέκτιβ του εαυτού μου και πρέπει να δω τι είναι αληθινό και τι όχι», δηλώνει ο ΜακΚόναχι.

Μόλις επιλέχθηκε ο ΜακΚόναχι οι παραγωγοί προχώρησαν με το υπόλοιπο καστ. Η βραβευμένη με Όσκαρ (Οι Άθλιοι) Αν Χάθαγουεϊ λάτρεψε το σενάριο και το γεγονός ότι είχε ξαναδουλέψει με τον ΜακΚόναχι ήταν ενθαρρυντικό. «Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που διάβαζα. Η ποιότητα των διαλόγων και της σκηνοθεσίας είναι μοναδική», σχολιάζει η Χάθαγουεϊ, ενώ τη συγγραφική δεινότητα του Νάιτ σχολιάζει και ο ταλαντούχος Τζέισον Κλαρκ (Ο Υπέροχος Γκάτσμπι, Έβερεστ, Zero Dark Thirty). «Είναι ένας από τους καλύτερους σεναριογράφους της εποχής μας. Έχω διαβάσει πολλά σενάριά του και ξέρω πια πως κάθε πρότζεκτ του Στίβεν έχει ενδιαφέρον», αναφέρει.

Η υποψήφια για Όσκαρ Νταϊάν Λέιν (Άπιστη) γοητεύτηκε από τους παράλληλους κόσμους που έπλασε ο Νάιτ. «Ήταν απολαυστικό να είμαι μέρος του μεγαλύτερου ποιήματος ή ίσως του μεγαλύτερου μύθου. Ο μύθος πάντα στο τέλος έχει ένα ηθικό δίδαγμα και ήμουν πολύ χαρούμενη που ήμουν μέρος μιας ταινίας που ασχολείται με το παιχνίδι της ζωής», δηλώνει η Λέιν.

Τα γυρίσματα

«Το Νησί της Αποπλάνησης» και η ιστορία του διαδραματίζεται σε κάποιο φανταστικό, τροπικό μέρος, το Πλίμουθ. Η ομάδα παραγωγής επισκέφθηκε διάφορα τροπικά μέρη όπως τα νησιά των Βερμούδων, τη Δομινικανή Δημοκρατία, τα Φίτζι αλλά μόλις ο Νάιτ έφτασε στον Μαυρίκιο ήξερε ότι είχε φτάσει στο Πλίμουθ. «Ο Μαυρίκιος είναι σχεδόν ανεκμετάλλευτος για τις κινηματογραφικές παραγωγές γιατί πρόσφατα άνοιξε τις πόρτες του σε αυτές. Είναι ένα μέρος που όπου κι αν γυρίσεις την κάμερά σου δεν ξέρεις σε ποιο μέρος βρίσκεσαι. Θα μπορούσες να είσαι στην Ινδία, στην Καραϊβική, στην Αφρική ή ακόμα και στη Γαλλία», σχολιάζει ο παραγωγός Γκάι Χίλι.

«Το Νησί της Αποπλάνησης» είναι η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους αυτής της κλίμακας που γυρίζεται στο νησί του Μαυρικίου. «Είμαστε σε ένα φανταστικό τροπικό μέρος που σεναριακά δεν γνωρίζουμε πού ακριβώς είναι αλλά αφήνουμε το περιβάλλον του νησιού να συμπληρώσει την ιστορία. Ελπίζουμε να δείξουμε στον κόσμο ότι αυτό το μέρος έχει να προσφέρει όσα χρειάζεται μια ταινία να γυριστεί», συμπληρώνει ο Χίλι.

Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία/Σενάριο Στίβεν Νάιτ
Παραγωγή Γκάι Χίλι, Γκρεγκ Σαπίρο
Ηθοποιοί Μάθιου Μακ Κόναχι, Αν Χάθαγουεϊ, Νταϊάν Λέιν, Τζέισον Κλαρκ, Ντζιμόν Χούνσου
Φωτογραφία Τζες Χολ
Μοντάζ Λόρα Τζένινγκς
Διεύθυνση Παραγωγής Άντριου ΜακΆλπιν
Μουσική Μπέντζαμιν Γουόλφις
Διάρκεια 106’
Διανομή ΟDEON, AUDIO VISUAL
Είδος Θρίλερ

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Pearl Jam “Wreckage”

Pearl Jam “Wreckage”   Από το πολύ-αναμενόμενο άλμπουμ “Dark Matter” που κυκλοφορεί αύριο, στις 19.04.2024.     ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ “WRECKAGE” ΨΗΦΙΑΚΑ https://pearljam.lnk.to/wreckagegrePR   Dark Matter

Farewell / Εν τόπω χλοερώ

Farewell / Εν τόπω χλοερώ Από τους δημιουργούς του Nostalgia Generation   Πρεμιέρα: Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 Θέατρο 104    Προπώληση εισιτηρίων στο more.com  

ZΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ-ALMA VIVA  από την WEIRDWAVE

ZΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ-ALMA VIVA στους κινηματογράφους  από την WEIRDWAVE   Μία ταινία για μάγισσες και ανεξάρτητες γυναίκες. Μια απαράμιλλη ιστορία ενηλικίωσης   * ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ-EBΔΟΜΑΔΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της Νεφέλης Μαϊστράλη

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της Νεφέλης Μαϊστράλη Θέατρο Βεάκη 11 Μαΐου – 9 Ιουνίου Με χιούμορ, ελαφράδα και σκωπτική διάθεση απέναντι σε μια συλλογική μνήμη που είναι