Η Θετική Πλευρά της Ζωής The Upside

Η Θετική Πλευρά της Ζωής
The Upside

31 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από την ODEON και την AUDIO VISUAL

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/40_elPR10LI

Λίγα λόγια για την ταινία

Ένας τετραπληγικός δισεκατομμυριούχος προσλαμβάνει για βοηθό του έναν πρώην κατάδικο που είναι ελεύθερος υπό όρους και μια ιδιαίτερη σχέση αρχίζει να αναπτύσσεται. Βασισμένη στην τεράστια επιτυχία των Ερίκ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς «Άθικτοι», έρχεται μια τρυφερή και ειλικρινής κωμωδία για τη φιλία, από τον σκηνοθέτη Νιλ Μπέργκερ και με τους Μπράιαν Κράνστον, Κέβιν Χαρτ και Νικόλ Κίντμαν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Από τη Γαλλία στην Αμερική

«Η Θετική Πλευρά της Ζωής» βασίζεται στο γαλλικό blockbuster «Άθικτοι» που πριν από οχτώ χρόνια έσπασε τα ταμεία και συγκίνησε όλο τον κόσμο. Οι παραγωγοί της ταινίας Τζέιον Μπλούμενταλ, Τοντ Μπλακ και Στιβ Τις ήταν ενθουσιασμένοι με την προοπτική να δώσουν αμερικανική πνοή στο γαλλικό κινηματογραφικό hit. «Η απόφασή μας προέκυψε από την επιθυμία να γνωρίσουμε από πιο κοντά τους πραγματικούς ανθρώπους στους οποίους βασίστηκε η πρώτη ταινία. Θέλαμε να μάθουμε τις ιστορίες τους δίνοντας στο κοινό μια νέα εκδοχή της ταινίας με απόλυτο σεβασμό στη γαλλική εκδοχή», σχολιάζει ο Μπλακ. Αν και ο σκηνοθέτης Νιλ Μπέργκερ ήταν θαυμαστής της γαλλικής ταινίας, πίστευε πως μια μεταφορά στην αγγλική γλώσσα θα μπορούσε να πλησιάσει ακόμα περισσότερο το αμερικανικό κοινό. «Η ταινία μιλά για το πώς πρέπει να γεφυρώνουμε τις διαφορές μας. Αυτό είναι το σημαντικότερο για εμένα. Ήθελα η ταινία να μοιάζει όσο πιο αληθινή και ειλικρινής γίνεται», δηλώνει ο σκηνοθέτης Νιλ Μπέργκερ.

Το καστ

Η ομάδα της παραγωγής θαύμαζε από καιρό τους Μπράιαν Κράνστον και Κέβιν Χαρτ και ήλπιζε ότι η πρόκληση της ταινίας να τους έβρισκε έτοιμους. Για τον Χαρτ ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσει στους θεατές τη δραματική πλευρά του χωρίς βέβαια να στερείται το χαρακτηριστικό του χιούμορ. «Ήταν μια πρόκληση που δέχθηκα με μεγάλη μου χαρά. Δεν έχω ξανακάνει κάτι τέτοιο. Δίσταζα να μπω σε αυτόν τον χώρο και αυτή είναι η ιδανική ταινία για να ξεκινήσω, μένοντας πάντα πιστός στις κωμικές μου ρίζες», δηλώνει ο Κέβιν Χαρτ που υποδύεται τον Ντελ Σκοτ.

Στον ρόλο του Φίλιπ Λακάς, του ανθρώπου που θα χρειαστεί τη βοήθεια του Σκοτ, είναι ο υποψήφιος για Όσκαρ Μπράιαν Κράνστον. Αν και ο Κράνστον έχει παίξει ρόλους μεγάλης γκάμας, αντιμετώπισε μια μεγάλη πρόκληση στον ρόλο του τετραπληγικού Φίλιπ. «Αρχικά νόμιζα ότι έπρεπε να εστιάσω στην απόλυτη ακινησία. Υπάρχει μεγάλη ένταση στο σώμα ενώ έπρεπε να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Έπρεπε να αφήσω όλο μου το σώμα να καταρρεύσει στην καρέκλα και να κινώ μόνο τον λαιμό μου. Και τα κατάφερα», σχολιάζει ο Κράνστον. Οι συζητήσεις του με τον πραγματικό Φελίπε Πότζο Ντι Μπόργκο τον βοήθησαν να γνωρίσει καλύτερα τον ήρωά του. «Υπήρχαν περίοδοι που ήθελε να παραιτηθεί; Φυσικά. Υπήρχαν περίοδοι κατάθλιψης; Ναι. Υπήρχαν αυτοκτονικές σκέψεις; Ναι. Υπήρχαν περίοδοι που σκεφτόταν “ωχ όχι, ίσως και να έχω επιλογές”; Ναι. Ήταν στο χέρι του να αντιμετωπίσει την κάθε πρόκληση, την καλή και την κακή», προσθέτει ο Κράνστον.

Αν και πρόκειται για μια ταινία με αρκετά δραματικά στοιχεία η σύμπραξη των Χαρτ και Κράνστον φέρνει μια πολύ γλυκιά ισορροπία. Με την επιτυχία αυτών των δύο οι παραγωγοί έπρεπε να επιλέξουν με προσοχή το υπόλοιπο καστ έτσι λοιπόν στον ρόλο την Ιβόν, της προσωπικής βοηθού του Κράνστον, βρίσκεται η βραβευμένη με Όσκαρ Νικόλ Κίντμαν. «Εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα του Μπράιαν και της Νικόλ. Στο σετ ήξερα ότι είχα να αντιμετωπίσω δύο εξαιρετικούς επαγγελματίες. Ήξερα ότι είναι οι καλύτεροι. Αλλά δεν είχα ιδέα πώς είναι έξω από το σετ. Είναι φοβεροί. Η Νικόλ είναι πολύ γλυκιά. Ο Μπράιαν είναι επίσης εξαιρετικός και ήρθαμε πολύ κοντά», αναφέρει ο Χαρτ.

Μια ιστορία για όλους

«Η Θετική Πλευρά της Ζωής» έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες για να μας δείξει πως από όπου κι αν προερχόμαστε, όσα προβλήματα κι αν αντιμετωπίζουμε, μας ενώνουν οι καθημερινές προκλήσεις της ζωής. «Είτε είσαι ένας Αφροαμερικανός που μόλις βγήκε από τη φυλακή, είτε ένας 60άρης με τετραπληγία που δεν μπορεί να κουνήσει τίποτα από τον λαιμό και κάτω για την υπόλοιπη ζωή του, κανείς από τους δύο δεν βλέπει μέλλον και επιλογές. Η ζωή δεν είναι εύκολη για κανέναν», λέει ο Κράνστον.

Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία Νιλ Μπέργκερ
Σενάριο Τζον Χάρτμιρ
Παραγωγή Τζέισον Μπλούμενταλ, Τοντ Μπλακ, Στιβ Τις
Ηθοποιοί Μπράιαν Κράνστον, Κέβιν Χαρτ, Νικόλ Κίντμαν, Τζουλιάνα Μάργκουλις, Άτζα Ναόμι Κινγκ
Φωτογραφία Στιούαρτ Ντράιμπεργκ
Μοντάζ Ναόμι Γκέραγκτι
Διεύθυνση Παραγωγής Μαρκ Φρίντμπεργκ
Μουσική Ρομπ Σίμονσεν
Διάρκεια 126’
Διανομή ΟDEON, AUDIO VISUAL
Είδος Δραματική, Κωμωδία

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων