Εκπαιδευτικά Προγράμματα στον «Ελληνικό Κόσμο» Φεβρουάριος 2019

Εκπαιδευτικά Προγράμματα στον «Ελληνικό Κόσμο»

Φεβρουάριος 2019

 Τέλος της εβδομάδας; Αρχή της διασκέδασης!

Ο «Ελληνικός Κόσμος» προσφέρει όλα τα Σαββατοκύριακα «εναλλακτικές λύσεις» ψυχαγωγίας και συμμετοχικής δημιουργίας
για παιδιά από 3 έως 12 ετών.

 

Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα

για παιδιά προσχολικής ηλικίας (3 έως 5 ετών με τους γονείς τους)

 

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

 «Το λιοντάρι και ο ποντικός»

Ο δυνατός και ο αδύναμος, ο μεγάλος και ο μικρός. Δύο ήρωες τόσο διαφορετικοί συναντιούνται σε ένα μύθο του Αισώπου και μας δείχνουν πόσο χρειάζεται ο ένας τον άλλον! Πώς κατάφερε ένας μικρούλης ποντικός να σώσει το δυνατό λιοντάρι; Ακριβώς έτσι κι εμείς, πότε μικροί και πότε μεγάλοι, ανακαλύπτουμε τη «δύναμή» μας, μέσα από παιχνίδια έκφρασης και ρόλων.

Αναζητάμε τη διαφορετικότητα μέσω ενός μύθου του Αισώπου. Με ερέθισμα την αφήγηση του μύθου παιδιά και γονείς δημιουργούν και ξεκινούν ένα ταξίδι στο μύθο μέσω της δραματοποίησης του μύθου. Πώς ένιωθε το λιοντάρι και το ποντίκι στη σπηλιά; Πώς είναι το θυμωμένο λιοντάρι, και τι συμβαίνει όταν αυτό παγιδευτεί;

 

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

 «Παίζοντας με τις αισθήσεις»

Τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στο νου, αν δεν περάσει πρώτα από τις αισθήσεις! Μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και αγγίγματα. Τις αναγνωρίζουμε και τις ανακαλύπτουμε μία- μία και τις πέντε!

Ο ήλιος λάμπει και ένα ελαφρύ αεράκι χαϊδεύει το μάγουλο. Λίγο πιο κάτω μια γάτα νιαουρίζει και από το σπίτι της γειτόνισσας μοσχοβολάει κανέλα! Τι να μαγειρεύει άραγε; Μήπως να δοκιμάσω; Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια ανακαλύπτουμε τις πέντε αισθήσεις και τη μαγεία του να απολαμβάνουμε την καθημερινότητα μας μέσα από αυτές!

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

 «Μια μέρα με τον Χουμ και τη Νταν»

Δύο άνθρωποι από κάποια μακρινή εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά τους. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά όπως η πέτρα και ο πηλός θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε την καθημερινότητά τους.

Ο Χουμ και η Νταν μας υποδέχονται στη καθημερινότητα τους που σήμερα φαντάζει μυθική. Ίχνη ζώων μας οδηγούν στην σπηλιά τους για να ανακαλύψουμε μία εστία, πέτρες, βραχογραφίες, κοχύλια, εργαλεία, καρπούς ή αλλιώς τον τρόπο με τον οποίο ζούσαν ου άνθρωποι στα προϊστορικά χρόνια!

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα… τα κουλουράκια είναι τρέλα!

Πριν από πολλά-πολλά χρόνια, το παιχνιδιάρικο σιτάρι ξεκίνησε ένα μαγευτικό ταξίδι  από το χωράφι στην κουζίνα της γιαγιάς! Εκεί, γνώρισε την ακαταμάχητη ζάχαρη, αλλά και την γοητευτική κανέλα… μεταξύ τους γεννήθηκε μια γλυκιά φιλία που κρατάει γερά μέχρι τις μέρες μας… Εκεί δημιουργήθηκαν, για πρώτη φορά, παραδοσιακά κουλουράκια πλασμένα από μικρά χεράκια, πασπαλισμένα με έμπνευση, αγάπη και νοστιμάδα! Θα τα δοκιμάσετε;

Ακολουθούμε την πορεία του σιταριού από το χωράφι στην κουζίνα μας! Αξιοποιώντας αυτό τον πολύτιμο καρπό της φύσης, μπορούμε να δημιουργήσουμε μαγευτικές, αλλά και γευστικές λιχουδιές! Τι θα λέγατε να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε γευστικά κουλουράκια με τα ίδια μας τα χεράκια;

 

Πληροφορίες:

  • Ώρα έναρξης: 11:30
  • Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
  • Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
  • Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
  • Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, Τ. 212 254 0000

 

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα

για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές Δημοτικού

 

Κυριακή 03 Φεβρουαρίου 2019

Ηρακλής και Θησέας… δύο ήρωες, ένας μύθος

Δύο από τους γνωστότερους μυθικούς ήρωες της αρχαιότητας συναντιούνται μέσα από άγνωστες ιστορίες. Ποια είναι τα κοινά σημεία τους; Δεν έχουμε παρά να τα ανακαλύψουμε!

Ο Ηρακλής και ο Θησέας είναι αναμφίβολα από τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών από την ελληνική μυθολογία. Μέσα από το παιχνίδι και άλλες βιωματικές δραστηριότητες ανακαλύπτουμε τα κοινά τους σημεία και τις διαφορές τους, γνωστές αλλά και άγνωστες πτυχές των μύθων που τους περιβάλλουν.

Για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού

 

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Μα είναι αυτό ζωγραφική; Ένα διαφορετικό εργαστήρι ζωγραφικής!

Ξέχνα τα περιγράμματα, τις ευθείες γραμμές, την συμμετρία και τη λογική! Εδώ αυτοσχεδιάζουμε! Από την τέχνη του πουαντιγισμού, μέχρι την τεχνική dripping του Pollock πειραματιζόμαστε και φτιάχνουμε το δικό μας έργο τέχνης! Πρόχειρα ρούχα, γιατί θα λερωθούμε και θα πολύ θα το χαρούμε!

Αφήνουμε τη φαντασία μας να καλπάσει, αποδεσμευόμαστε από σχήματα και περιγράμματα και δημιουργούμε τα δικά μας ξεχωριστά έργα τέχνης!

Για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Υλικά και εργαλεία στο εργαστήρι του Φειδία

Μάρμαρο, χρυσός, ελεφαντόδοντο αρκούν για να δώσει ζωή στα έργα του ο ξακουστός γλύπτης. Ο Φειδίας έκανε «θαύματα»! Θα γνωρίσουμε τον γλύπτη και θα δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα, χρησιμοποιώντας την τεχνική decoupage!

Ανακαλύπτουμε αρχικά τα έργα του Φειδία και στη συνέχεια και άλλα σημαντικά γλυπτά του αρχαίου κόσμου από τον 7ο έως και τα  ρωμαϊκά χρόνια.  Εξετάζουμε τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα, τις διαφορετικές τεχνικές αλλά και το τι απεικονίζουν.

Για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Εκπαιδεύοντας καλούς πειρατές!

Τα συστατικά για μια πετυχημένη συνταγή «πειρατή» είναι το πειρατικό καπέλο, ο ασημένιος γάντζος, μαύρο κάλυμμα στο μάτι και… διάθεση για περιπέτεια! Εμπνεόμαστε από το μαγικό πειρατικό κόσμο και συμμετέχουμε σε δραστηριότητες ετοιμότητας και γρηγοράδας!

Μπορεί ο κόσμος των πειρατών να φαντάζει παραμυθένιος στα αυτιά μας αλλά στην πραγματικότητα οι πειρατές περνούν σκληρή εκπαίδευση για να μπορέσουν να φορέσουν το διακριτικό ενός καλά εκπαιδευμένου πειρατή! Ανακαλύπτουμε μύθους και πραγματικότητες γύρω από την καθημερινή τους ζωή, περνάμε την ανάλογη εκπαίδευση και ετοιμάζουμε τα πλοία μας για μια νέα σημαντική αποστολή!

Για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού

Πληροφορίες:

  • Ώρες έναρξης: 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη).
  • Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά
  • Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ
  • Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
  • Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση Τ. 212 254 0000

 

 

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, Ταύρος

Τ. 212 254 0000

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο