Η Κυανή

Η Κυανή

Βασισμένο στη νουβέλα της Μαίρη Σέλλεϋ «Ο θνητός αθάνατος»

Από την ομάδα Νοσταλγία

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20.30

Από το Σάββατο 12 Ιανουαρίου

Rabbithole | Γερμανικού 20, Μεταξουργείο

Ένας Κυανός αστέρας επιστρέφει στη Γη

Ακολουθώντας τη μακρά παράδοση των ρομαντικών συγγραφέων, η Μαίρη Σέλλεϋ, λίγο πριν το τέλος της ζωής της και ύστερα από τον αριστουργηματικό «Φρaνκεστάιν», καταπιάνεται με μια ερωτική ιστορία, δίνοντας το δικό της στίγμα.

Στην ιστορία της Μ. Σέλλεϋ, «Ο θνητός αθάνατος», ένας νεαρός άντρας πίνοντας το φίλτρο που είχε φτιάξει ένας επιστήμονας, μένει για πάντα νέος και έτσι φτάνει στο τραγικό σημείο να αποχωριστεί την αγαπημένη του, αφού περάσει μαζί της μια ολόκληρη ζωή.

Την απλή, αλλά πολυδιάστατη, αυτή ιστορία διασκευάζει η ομάδα Νοσταλγία, φτιάχνοντας μία παράλληλη δική της εκδοχή, ένα «ξανα-διάβασμα» της προσωπικής αυτής αφήγησης της Σέλλεϋ.

Στην «Κυανή», ο άντρας αυτοεξορίζεται στο διάστημα σε έναν μακρινό κυανό αστέρα. Παραμένει εκεί για πάρα πολλά χρόνια, αγέραστος, λόγω της διαφορετικής διάστασης του χρόνου που διέπει τον πλανήτη, ώσπου κάποια στιγμή πληροφορείται το επερχόμενο τέλος της αγαπημένης του στη Γη, λόγω γηρατειών. Αποφασίζει να επιστρέψει και να ζήσει μέσα από τη φαντασία, σκηνές και γεγονότα που δεν έζησε ποτέ μαζί της, αλλά θα ήθελε ίσως να συμβούν. Έτσι, ολόκληρη η «Κυανή» είναι ένα έργο επιστροφής, μια ενδοσκόπηση στη ζωή που πέρασε και στα πράγματα που χάθηκαν από τις επιλογές που κάναμε.

Η «Κυανή» είναι μια σύγχρονη ματιά, σε ένα διαχρονικό θέμα, ένας απευθείας διάλογος με μια σπουδαία συγγραφέα του 19ου αιώνα.

 

Tαυτότητα παράστασης

Σύλληψη, Σκηνοθεσία: Γιώργος  Σίμωνας

Σκηνικά: Τώνια Ράλλη

Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα

Φωτισμοί: Γιώργος Κορδέλλας, Γιώργος Σίμωνας

Βίντεο: Ελένη Παπαϊωάννου

Μακιγιάζ/ Φροντιστήριο: Mαρίνα Πινιατώρου

Ηθοποιοί: Ηώς Αντωνοπούλου, Αχιλλέας Βατρικάς , Μάγδα Γκουβέρου, Δανάη Γουλιέλμου, Αναστασία Δεμέστιχα,  Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Γιάννης Καραλής,  Ηλίας Μενάγιερ, Ελένη Παπαϊωάννου

Κατασκευή σκηνικού: sickmyduck.lab

Boηθοί σκηνογράφου: Μαρίνα Πινιατώρου, socos

Hχογραφήσεις/ Μίξεις: Στέλλα Ν. Χρίστου

Φωτογραφίες:  Μαρία Τούλτσα

Διάρκεια: 180 λεπτά

Μια παραγωγή της ομάδας Νοσταλγία

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:30

Από 12 Ιανουαρίου 2019 έως 24 Φεβρουαρίου 2019  στο Rabbithole (Γερμανικού 20, Μεταξουργείο)

Εισιτήρια: 14 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, ατέλειες), 10 ευρώ (για ομαδικές κρατήσεις  10 ατόμων και άνω)

Οnline προπώληση : viva.gr (οnline έκπτωση: τα πρώτα 40 εισιτήρια κάθε παράστασης στα 12 ευρώ) & αγορά στα σημεία προπώλησης viva.

Κρατήσεις, πληροφορίες: 210. 52 49 903 |  Ώρες ταμείου: 17:30-21:30

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Παιχνιδοποιός / θέατρο Γκλόρια

Με το διάσημο ψυχολογικό θρίλερ “Παιχνιδοποιός” του Γκάρντνερ ΜακΚέυ ανοίγει η αυλαία της νέας θεατρικής σεζόν. Άρωμα νέτφλιξ φέρνει στη θεατρική Αθήνα από τις 14

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ  ΤΟΝ ΜΠΟΤΖΑΝΓΚΛΣ                                  

                                                                        ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ  ΤΟΝ ΜΠΟΤΖΑΝΓΚΛΣ                                       Από 11 Αυγούστου στα θερινά   Μία θυελλώδης ερωτική ιστορία για τη δύναμη της αγάπης γεμάτη

Η Άννα Βίσση στο Άλσος

Η Άννα Βίσση και η πιο ανατρεπτική μπάντα της χώρας μετά τις πολύ επιτυχημένες και sold out εμφανίσεις στο Θέατρο Άλσος έρχεται να μας απογειώσει