Ετήσιο Εργαστήρι Υποκριτικής

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΧΩΡΟΣ

 Ετήσιο Εργαστήρι Υποκριτικής

& Σεμινάριο Yoga Your Voice & Your Inner Self

 Ε τ ή σ ι ο  Ε ρ γ α σ τ ή ρ ι  Υ π ο κ ρ ι τ ι κ ή ς

 

Συνεχίζονται οι εγγραφές για το Ετήσιο Εργαστήρι Υποκριτικής της Εταιρείας Θεάτρου Χώρος, που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά στο θέατρο Χώρος. Κεντρικός άξονας του εργαστηρίου είναι η υποκριτική με μάσκα. Ένα εργαλείο για τον ηθοποιό που τον απελευθερώνει διευρύνοντας τις σωματικές και φωνητικές του ικανότητες. Η μάσκα απαιτεί ενεργό σώμα και φωνή. Είναι μια μέθοδος που δημιουργεί το κατάλληλο έδαφος, ώστε ο ηθοποιός να εξασκήσει σε βάθος τις προσωπικές του δυναμικές, ποιότητες και δυνατότητες και να ανακαλύψει τον σκηνικό του εαυτό.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς και περιλαμβάνει μαθήματα pilates, ορθοφωνίας και αυτοσχεδιασμού.

 

Διδάσκουν: Έλενα Μαυρίδου-Δήμητρα Κούζα

 

Κόστος συμμετοχής: 120 ευρώ/μήνα

 

Πληροφορίες & Εγγραφές: 6987 222994

 

 


Σ ε μ ι ν ά ρ ι ο Yoga Your Voice & Your Inner Self
2, 9, 16 Φεβρουαρίου

Το θέατρο Χώρος φιλοξενεί στις 2, 9 και 16 Φεβρουαρίου το πρωτοποριακό Σεμινάριο Yoga Your Voice & Your Inner Self, με συντονίστριες τη λυρική καλλιτέχνιδα και καλλιτεχνική παραγωγό Τζίνα Πούλου και τη σκηνοθέτιδα και ψυχοθεραπεύτρια Ραία Τσακηρίδη, σε συνεργασία με το Expressive Healing Movement στη Φλόριντα (Η.Π.Α).

Η μέθοδος Yoga Your Voice & Your Inner Self είναι μια σύγχρονη πρακτική που ενεργοποιεί το σώμα και τη φωνή, συνδυάζοντας απλές τεχνικές της Yoga με την τεχνική της φωνητικής. Αποτελεί την παιδαγωγική εξέλιξη του 21ου αιώνα στον τομέα των τεχνών και του θεάματος. Το σώμα, η φωνή και οι βαθύτερες ψυχικές και εσωτερικές ανάγκες συναντώνται και φέρνουν στο προσκήνιο την αυθεντική φωνή του καθενός και τη σωστή επικοινωνία με τους γύρω. H καινοτόμος αυτή μέθοδος ενεργοποιεί τα επτά ενεργειακά κέντρα του σώματος, γνωστά ως chakras, ώστε να επιτραπεί η ελεύθερη ροή του ήχου και της φωνής, συνδυάζοντας παράλληλα τη σύγχρονη ψυχική ενδοσκόπηση. Λειτουργεί ευεργετικά στην έκφραση, την τονική αστάθεια, τον φόβο της σκηνής, το άγχος, τη συναισθηματική αποστασιοποίηση, την ευκινησία της φωνής που σχετίζονται με τα λεγόμενα “κλειδωμένα” chakras.

Ο σκοπός της πρακτικής είναι θεραπευτικός και εκπαιδευτικός, καθώς επιδιώκεται η αυτογνωσία και η ενδοσκόπηση. Η ανάπτυξη της φωνητικής αυτογνωσίας οδηγεί στην ειλικρινή αυτοέκφραση, απαραίτητο συστατικό της ερμηνείας. Η απελευθέρωση της ενέργειας και των συναισθημάτων συνεπάγεται κατανόηση και εδραίωση της φωνητικής τεχνικής. Μέσω της μεθόδου Yoga Your Voice & Your Inner Self, ο ασκούμενος επιτυγχάνει την ισορροπία και την ακεραιότητα του φυσικού φωνητικού οργάνου του, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιείται ο δημιουργικός εαυτός του. Η συγκεκριμένη μέθοδος, ως εκπαιδευτικό εργαλείο, βοηθά τον ασκούμενο να ανακαλύψει την αυθεντική φωνή του, αφυπνίζει την αυτοσυνειδητοποίησή του και τον εξελίσσει σε ολοκληρωμένο performer.

Η πρακτική απευθύνεται σε performers (τραγουδιστές, ηθοποιούς, χορευτές) αλλά και σε  όσους επιθυμούν να εξελιχθούν και να βελτιωθούν συναισθηματικά, ψυχικά αλλά και εργασιακά (στρες, άγχος, πίεση), ενόσω καλούνται να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Η δομή του Σεμιναρίου περιλαμβάνει την παρουσίαση σε μορφή εισαγωγής του θεωρητικού πλαισίου του Yoga Your Voice & Your Inner Self και την ανάλυση του τρόπου λειτουργίας της μεθόδου. Στη συνέχεια δουλεύεται το σώμα, που είναι γνώριμο και οικείο. Εξετάζονται οι δυσαρμονίες του, που έχουν προκύψει στο πέρασμα του χρόνου, όπως ανιχνεύονται στη φωνή και την έκφραση. Με τον συνδυασμό μιας σειράς στάσεων γιόγκα, σωστής αναπνοής, φωνητικών ασκήσεων και ποικίλων θεραπευτικών φωνητικών ήχων και δονήσεων επανέρχεται η χαμένη, συχνά από τα παιδικά χρόνια, φωνητική και ψυχική ισορροπία.

Τέλος, από το σώμα και τον ήχο η μέθοδος εισέρχεται στο επίπεδο της διαχείρισης των συναισθημάτων και του νου, εξισορροπώντας συμπτώματα προερχόμενα από την καθημερινότητα, όπως φοβίες, στρες, άγχος, φόβο έκθεσης σε κοινό ή σκηνή.

 

INFO: Η Τζίνα Πούλου είναι καθηγήτρια Α’ φωνητικής και λόγου, μέλος του National Association Of Teachers Of Singing (U.S.A), λυρική καλλιτέχνις με σταθερή συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή) και καλλιτεχνική παραγωγός. Η Ράια Τσακηρίδη είναι σκηνοθέτις και ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ιδρυτικό μέλος της ομάδας όπερας the medium project και εξειδικευμένη σύμβουλος ψυχικής υγείας στο art therapy.


Ημερομηνίες:
2, 9, 16 Φεβρουαρίου

Ώρες: 11.00-13.00

 

Κόστος συμμετοχής: 80€

 

Πληροφορίες & Εγγραφές: 6987 222994

 

Εταιρεία Θέατρου Χώρος
Πραβίου 6, Βοτανικός
Τηλ.: 210342 6736

FB: Horos Theatre Company

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

H ΑΦΙΕΡΩΣΗ του Μπότο Στράους

H ΑΦΙΕΡΩΣΗ του Μπότο Στράους Σκηνοθεσία : Χάρης Φραγκούλης   Πρεμιέρα: 18 Φεβρουαρίου 2023   Αυτός λέει: «Όπως ξέρεις, έχει κανείς τα ίδια αποτελέσματα, όταν

Τάνια Κικίδη – Για Ένα Όνειρο

Τάνια Κικίδη – Για Ένα Όνειρο Μουσική: Σταύρος Παπαδόπουλος Στίχοι: Σταύρος Παπαδόπουλος Η Τάνια Κικίδη έχει ήδη χαράξει την δική της ξεχωριστή πορεία συνεργαζόμενη με