Νέο έκθεμα@Παιδικό Μουσείο της Αθήνας/ υποστήριξη της ΑΒ Βασιλόπουλος

Νέο έκθεμα στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας με την υποστήριξη της ΑΒ Βασιλόπουλος

 

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και η ΑΒ Βασιλόπουλος

εγκαινιάζουν το έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής»

με ένα διήμερο «Αφιέρωμα στη διατροφή» στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

το Σάββατο 8 & την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018!

 

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και η ΑΒ Βασιλόπουλος εγκαινιάζουν το έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής» και προσκαλούν τα παιδιά ηλικίας 3 έως 12 χρόνων και τις οικογένειές τους να συμμετέχουν σε ένα διήμερο γεμάτο εκδηλώσεις για τη διατροφή στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 15:00 και είναι ανοιχτές για το κοινό.

 

Το νέο έκθεμα έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σχετικά με την ισορροπημένη διατροφή καθώς και να τα ενθαρρύνει να αναπτύξουν ορθή καταναλωτική συνείδηση. Στη μικρογραφία ενός καταστήματος σούπερ μάρκετ με τμήματα όπως κρεοπωλείο, ιχθυοπωλείο, φρούτα και λαχανικά, βασικά τυποποιημένα προϊόντα και πολλά ακόμη, μικροί και μεγάλοι παίζουν ρόλους και γίνονται εργαζόμενοι ή πελάτες, συνεργάζονται, επικοινωνούν μεταξύ τους και περνούν ποιοτικό χρόνο.

Ένα διήμερο αφιερωμένο στη διατροφή!

 

Με αφετηρία το καινούριο έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής», μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν σε παιχνίδι ρόλων, ανακαλύπτουν συνταγές, πειραματίζονται με υλικά και μαγειρεύουν με γνώμονα την ισορροπημένη διατροφή.

 

Συγκεκριμένα, οι οικογένειες με παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιούνται είτε με ελεύθερη ροή είτε με δήλωση συμμετοχής και σε οργανωμένες ομάδες.

 

Ακολουθούν πληροφορίες για τα προγράμματα του διημέρου:

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Τι καλό θα φάμε σήμερα;»

Χώρος διεξαγωγής: Έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής»  

Το νέο έκθεμα του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε ένα παιχνίδι ρόλων με πρωταγωνιστές τους «εργαζόμενους» και τους «πελάτες».  Τοποθετούμε προϊόντα στους πάγκους και τα ράφια μας, βάζουμε τιμές, ανακοινώνουμε τις προσφορές της ημέρας και ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τους πελάτες. Αλήθεια, τι καλό θα φάμε σήμερα;

 

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Πόσο νερό χωράει στο σώμα μου;»

Χώρος διεξαγωγής: Έκθεμα «Μέσα στο νερό»

Μια ζυγαριά, μπουκάλια με νερό και διάθεση για έρευνα και υπολογισμούς … και είμαστε έτοιμοι,  ώστε να ανακαλύψουμε την ποσότητα του νερού που περιέχει το σώμα μας.

 

 

 

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Η διατροφή γίνεται παιχνίδι!»

Χώρος διεξαγωγής: Έκθεμα «Πώς κινούμαι;»

Μεταμορφωνόμαστε σε πιόνια και παίζουμε ένα επιδαπέδιο παιχνίδι για την ισορροπημένη διατροφή. Κινούμαστε στα τετράγωνα, απαντάμε σε ερωτήσεις, ακολουθούμε εντολές και ανακαλύπτουμε τα μυστικά της ισορροπημένης διατροφής.

 

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Πες το με μια ζωγραφιά!»

Χώρος διεξαγωγής: Έκθεμα «Το σπίτι του προπάππου και της προγιαγιάς»

Τα παιδιά ζωγραφίζουν και αποτυπώνουν με τον δικό τους τρόπο παροιμίες σχετικές με τη διατροφή. Στη συνέχεια, μέσα από ένα ομαδικό παιχνίδι αποκαλύπτονται οι λέξεις πίσω από τις ζωγραφιές.

 

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Κάθε συνταγή με τα μέτρα της»

Χώρος διεξαγωγής: Έκθεμα «Γεια σου Πυθαγόρα!»

Ποια σχέση έχει ένα κουτάλι, ένα ποτήρι, ένας δοσομετρικός σωλήνας, μια ζυγαριά και μια σέσουλα; Πειραματιζόμαστε με διαφορετικές μονάδες μέτρησης στερεών και υγρών και φέρνουμε τις συνταγές στα …μέτρα μας»

 

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Μύρισε ελιόψωμο στο μουσείο!»

Χώρος διεξαγωγής: Έκθεμα «Κουζίνα»

με δήλωση συμμετοχής στην υποδοχή του Μουσείου

ώρες διεξαγωγής: 11:00-11:45, 12:00-12:45, 13:00-13:45, 14:00-14:45

Αλεύρι, μαγιά, ελιές και ελαιόλαδο ανακατεύονται και μπερδεύονται, παίρνουν ευφάνταστα σχήματα και μεταμορφώνονται σε ένα ψωμί που μυρίζει… Ελλάδα.

 

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Από την κυψέλη στο πιάτο μας»

Χώρος διεξαγωγής: Έκθεμα «Οι Έτσι και οι Αλλιώς»

με δήλωση συμμετοχής στην υποδοχή του Μουσείου

ώρες διεξαγωγής: 11:00-11:45, 12:00-12:45, 13:00-13:45, 14:00-14:45

Ένα μελίσσι, μια κηρήθρα και ένα καπέλο μελισσοκόμου μάς αποκαλύπτουν τον κύκλο του μελιού και τα μυστικά μιας κοινωνίας ίδιας και ταυτόχρονα διαφορετικής από τη δική μας, εκείνη των μελισσών .

 

Επίσης, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 & ώρες 11:30 – 13:00, θα πραγματοποιηθεί το

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα  «Ο Σπόρος»

Χώρος διεξαγωγής: Έκθεμα «Μουσείο των γραμμάτων», για παιδιά 6-10 χρόνων,

με δήλωση συμμετοχής στην υποδοχή του Μουσείου

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο να γνωρίσουμε και υπερασπιστούμε τους πρωτογενείς σπόρους, να αντισταθούμε στη μεταλλαγμένη τροφή και να στραφούμε προς την υγιεινή διατροφή.

Με οδηγό μας ένα βιβλίο, θα ακολουθήσουμε το ταξίδι που κάνει ένα σποράκι, από την σπορά του μέχρι την καρποφορία του.  Θα μιλήσουμε για τα Δημητριακά και τα Όσπρια, την Βιοποικιλότητα, για τους πρωτογενείς και μεταλλαγμένους σπόρους και για την πυραμίδα της ισορροπημένης Μεσογειακής διατροφής. Θα ζωγραφίσουμε, θα παίξουμε και θα δούμε από κοντά όλους τους σπόρους των δημητριακών και των οσπρίων της χώρας μας.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιούν η παιδαγωγός  Τερψιθέα Ρηγοπούλου και η συγγραφέας Λίλα Πατρόκλου.

 

Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι ελεύθερη

ενώ οι δηλώσεις για τα προγράμματα που απαιτείται δήλωση συμμετοχής

γίνονται την ίδια μέρα στην υποδοχή του Μουσείου.

 

 

Το ΑΒητάρι της ισορροπημένης διατροφής

Η ΑΒ Βασιλόπουλος συμβάλλει στην εξοικείωση των μαθητών με την Υγιεινή Διατροφή με το πρωτοποριακό έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής»

στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

 

H ΑΒ Βασιλόπουλος, πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στις 12:30, τα εγκαίνια του πρωτοποριακού εκθέματος «Το ΑΒητάρι της διατροφής», στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας. Το σύγχρονο διαδραστικό έκθεμα, που αποτελεί μικρογραφία ενός καταστήματος σούπερ μάρκετ, έχει στόχο να μεταφέρει το μήνυμα για τη σημασία της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, καθώς και τη βιωματική εκπαίδευση των παιδιών σε ζητήματα που αφορούν στην υιοθέτηση ενός υγιεινού διαιτολογίου στην καθημερινότητά τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από εκπροσώπους της ΑΒ Βασιλόπουλος, του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, αλλά και του Ινστιτούτου Prolepsis, με το οποίο η εταιρεία συνεργάζεται σταθερά στο πρόγραμμα ΔΙΑτροφή. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έκθεμα και να ανακαλύψουν τα μυστικά της ισορροπημένης διατροφής. Το έκθεμα έχει σχεδιαστεί από διεπιστημονική ομάδα με τη συμμετοχή του αρχιτέκτονα, Παύλου Αραβαντινού, από το γραφείο ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ και ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες παιδαγωγικές και μουσειολογικές αρχές με την υπογραφή αξιοπιστίας των ανθρώπων της ΑΒ Βασιλόπουλος και του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

 

Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας της ΑΒ Βασιλόπουλος, Αλεξία Μαχαίρα, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η ΑΒ Βασιλόπουλος, αξιοποιώντας μια μακρά εμπειρία σχεδόν 80 χρόνων στην αγορά τροφίμων συστήνει σήμερα στο κοινό το έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής»: ένα σύγχρονο έκθεμα που ως αποστολή έχει να γνωρίσει στα παιδιά την υγιεινή διατροφή στις μελλοντικές γενιές της χώρας μας. Για όλους εμάς στην ΑΒ η σημασία των υγιών και θρεπτικών προϊόντων αποτελεί στρατηγική επιλογή και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, που αποδεικνύεται στην πράξη από την συνολική καθημερινή μας λειτουργία».

 

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου και ώρες 11:00 έως 15:00 στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας θα διοργανωθεί Αφιέρωμα στην Υγιεινή Διατροφή. Εκπαιδευτικά προγράμματα Ειδικά σχεδιασμένα από τους μουσειοπαιδαγωγούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, με ελεύθερη συμμετοχή για το κοινό, προσκαλούν παιδιά όλων των ηλικιών και τις οικογένειές τους να μάθουν τα πάντα για την υγιεινή διατροφή. Παράλληλα, το έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής» είναι ανοιχτό στο κοινό τις ώρες λειτουργίας του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας (Τετάρτη 11:00 – 19:00, Πέμπτη έως Κυριακή 11:00- 15:00), ενώ ειδικά για το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Δεκεμβρίου, το Παιδικό Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 11:00 μέχρι τις 20:00.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, με το βλέμμα στραμμένο στις γενιές του αύριο, θέτει τα θεμέλια ώστε να γνωρίσουν τα παιδιά την αξία της υγιεινής διατροφής. Η εταιρεία εδώ και σχεδόν 80 χρόνια παραμένει πιστή στο όραμά της να φέρνει στα ράφια της υγιεινά και θρεπτικά προϊόντα κατακτώντας σταθερά μια θέση σε κάθε ελληνικό σπίτι, σε κάθε νοικοκυριό.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το link.

 

 

Λίγα λόγια για το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

 

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο κοινωφελούς χαρακτήρα με εκπαιδευτικό και πολιτιστικό σκοπό που ιδρύθηκε το 1987 στην Αθήνα.

 

Παράλληλα με τα εκπαιδευτικά έργα που σχεδιάζει και πραγματοποιεί εδώ και 31 έτη σε άλλα μουσεία και ευρύτερα μουσειακούς χώρους, από το 1994 λειτουργεί με την πολύτιμη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων το «Παιδικό Μουσείο της Αθήνας» (Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄17-19, Αθήνα, Κτίριο Ωδείου Αθηνών), ένα μουσείο ειδικά σχεδιασμένο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών έως 12 χρόνων αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών που συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το www.hcm.gr

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

«Anna & Margot» της Κωνσταντίνας Ράικου

«Anna & Margot» Θεατρικό έργο της Κωνσταντίνας Ράικου εμπνευσμένο από το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» Σκηνοθεσία Γιώργος Δρίβας Από 3 Απριλίου 2024 Θέατρο Βαφείο –