MARKOS ELEKTRIK Ένας ηλεκτρικός φόρος τιμής στον Μάρκο Βαμβακάρη

MARKOS ELEKTRIK

Ένας ηλεκτρικός φόρος τιμής στον Μάρκο Βαμβακάρη

Η αγάπη για το κλασικό έργο του μεγάλου ρεμπέτη Μάρκου Βαμβακάρη, δημιούργησε τους Markos Elektrik, μια μπάντα που μεταφέρει τις πενιές του ρεμπέτικου με μια progressive διάθεση με rock and roll αποχρώσεις.
Ηλεκτρική κιθάρα, rhodes ,αναλογικό synth, μπάσο και τύμπανα, αντικαθιστούν το μπουζούκι και την κιθάρα των πρώτων εκτελέσεων, θέλοντας να κρατηθεί ζωντανό το τραγούδι, με όσες δυνατόν λιγότερες απώλειες.
Στο Markos Elektrik, περιλαμβάνονται εφτά εμβληματικά τραγούδια του σπουδαίου Συριανού. Τα «Ψεύτικος Ντουνιάς», «Τα ματόκλαδα σου λάμπουν», «Μπλε Παράθυρα», «Νόστιμο τρελό μικρό μου», «Πλημμύρα», «Ζητώ παντού ο καημένος», «Πολίτισσα».
Δύο από αυτά (Τα ματόκλαδα σου λάμπουν & Ζητώ παντού ο καημένος) ακούγονται σε ορχηστρική μορφή.
Το project είναι δημιούργημα του Κώστα Νικολόπουλου, ο οποίος σε συνεργασία με τη Λίνα Νικολακοπούλου ανέλαβε πριν χρόνια την ενορχήστρωση για δύο παραστάσεις που ξεχώρισαν.
Η πρώτη, με τίτλο Μάρκος ο Φραγκοσυριανός, πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2012 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Η δεύτερη, με τίτλο Τετράς η Ξακουστή του Πειραιώς, μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2014 στην Πέτρινη Αποθήκη του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.  Ο Μάρκος ο Φραγκοσυριανός έχει ταξιδέψει δις στο εξωτερικό, στις 21 Μαΐου του 2014 στο Spring Festival του Ισραήλ και στις 11 Ιουνίου του 2015 στο Barbican Centre του Λονδίνου, με τη συμμετοχή του ελληνικής καταγωγής τραγουδιστή των Franz Ferdinand, Alex Kapranos.
Και οι δύο παραστάσεις ήταν sold out και είχαν μεγάλη επιτυχία και απήχηση σε κοινό και κριτικούς. Τον Σεπτέμβριο του 2017 η παράσταση παρουσιάστηκε και στο 2ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου στην Σύρο “Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη” με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών (Στέλιος Βαμβακάρης, Σοφία Παπάζογλου, Απόστολος Ρίζος, Εβελίνα Αγγέλου, Πέτρος Μάλαμας, Νένα Μεντή).
Το album κυκλοφορεί από το Music Corner σε όλα τα δισκοπωλεία.
Η επίσημη παρουσίαση του θα γίνει το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις 21:00, στο Baumstrasse / Δρόμος με δέντρα (Σερβίων 8, Βοτανικός).
markos elektrik:
Νεκταρήλια Τσομπάνογλου -φωνητικά
Θάνος Καζαντζής – τύμπανα
Νίκος Παπαιωάννου –μπάσο, αναλογικά synths

Ανδρέας Γυφτάκης – πλήκτρα
Κώστας Νικολόπουλος – κιθάρες. φωνητικάΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ : 29/12 στο 
Baumstrasse/Δρόμος με Δέντρα

O άνθρωπος, για να λέγεται αληθινός άνθρωπος, πρέπει να μπορεί να ’ρθει και στη θέση του άλλου, του ομοίου του. Γιατί απ’ όσα θα σας πω και τα παθήματα και τα φταιξίματα ίδια είναι. Kαι τα φταιξίματα είναι κι αυτά παθήματα.”
Μάρκος Βαμβακάρης

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού»

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού» Τρίτη 23 Απριλίου στις 21.00 στο Θέατρο Άλσος Η προπώληση άνοιξε: https://www.more.com/music/anastasia-zanni-rantebou/   Ραντεβού στο Θέατρο Άλσος με την Αναστασία Ζαννή. Ένα μουσικό

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN)

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN) 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ FEELGOOD Όταν μια νεαρή Αμερικανίδα φτάνει στη Ρώμη για να αφιερώσει τη ζωή της

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ LIVE STREAMING ΓΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ

Το livestreaming στις παραστατικές τέχνες Streater project Στο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ-ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ Τέσσερεις Ευρωπαϊκοί καλλιτεχνικοί οργανισμοί στους δαιδαλώδεις και πάντα ενδιαφέροντες δρόμους της τεχνολογίας Συνεργάζονται, ερευνούν και