ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ «ΚΒΑΝΤΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ» ΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΥ

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ «ΚΒΑΝΤΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ» ΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΥ

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα ιδιαίτερης καλλιτεχνικής ευαισθησίας και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης Quantum Butterfly, της αρχιτέκτονος και εικαστικού Παγώνας Κανέλλου.

Οι  οπτικές αντιπαραθέσεις φωτός – σκιάς και τα ίδια τα έργα που ενέχουν το στοιχείο της επιτέλεσης, δημιούργησαν στην έκθεση μια σκηνογραφική αφήγηση που οδήγησε σε διαφορετικές ερμηνείες τόσο των αντικειμένων, όσο και του εκθεσιακού χώρου. Όπως υποστήριξε η μουσειολόγος Φωτεινή Κοπίλογλου που επιμελήθηκε την έκθεση, «η ανάπτυξη στο χώρο βασίζεται στην αρχή της θεατρικότητας, που στόχο έχει να δημιουργήσει μια ενσώματη, βιωματική σχέση με την εγκατάσταση της Κανέλλου, κι αυτό είναι ένα στοιχείο που αμέσως προσέλαβε το κοινό».

Την εκδήλωση προλόγισε ο πανεπιστημιακός Θανάσης Σακελλαριάδης, τονίζοντας όψεις των έργων που θέτουν σε αμφισβήτηση δεδομένες ταξινομικές παραδοχές και ανιχνεύονται στη σύζευξη επιστήμης και τέχνης.

Όσοι επιθυμούν να μάθουν από κοντά πώς σχεδιάζεται μια «κβαντική πεταλούδα» και πώς μεταφράζεται στον χώρο ως σκηνική παρουσία, δεν έχουν παρά να επισκεφτούν την έκθεση και να πειραματιστούν με την καλλιτέχνη και τα έργα.

Διάρκεια έκθεσης 10 -16 Δεκεμβρίου (17:30 – 20:30), Καστοριάς 52 στον Κεραμεικό.

Επικοινωνία και δημόσιες σχέσεις: Τζένη Οικονόμου, Χρήστος Πετρίδης.

Φωτογραφικό υλικό: Γιάννης Βλασερός Catchthemoment

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων