Η Έμμα Ρέγιες βρίσκεται στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας Β’ Σκηνή

Η Εμμα της Μαρίας Πρωτόππαπα

«Εκτιμώ περισσότερο τι έχεις ζήσει, πολύ λιγότερο αυτό που έχεις διαβάσει».

Μέσα στον μεγάλο όγκο των παραστάσεων που συμβαίνουν στην Αθήνα είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσεις  τι να δεις . Πολλές φορές αισθάνομαι ότι βάζω το χέρι μου στην γυάλα και τραβάω ένα λαχνό ο οποίος  δεν ξέρω τι  έχει να μου δώσει….

Την προηγούμενη Κυριακή έκανα το ίδιο αλλά με μια διαφορά δεν τράβηξα λαχνό πήγα εκ του ασφαλούς για να δω μια πολύ συγκεκριμένη ηθοποιό  την Μαρία Πρωτόππαπα , από εκεί ξεκίνησα για να αποφύγω τα υπόλοιπα διλήμματα

Κατηφόρισα προς Κυψέλη,  πρώτη φορά τόσο σκοτεινοί οι παράλληλοι και οι κάθετοι δρόμοι γύρω από την οδό Κυκλάδων , κρίμα για μια τόσο ωραία γειτονιά και μάλιστα θεατρική….. Βρέθηκα στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας Β‘ Σκηνή  και περίμενα να ανοίξει η πόρτα της αίθουσας.

Το θέατρο μικρό σαν ένα δωμάτιο σπιτιού , άραγε πως θα είναι αυτή η παράσταση ; με το που κατεβαίνεις αρχίζει η έκπληξη , σε μια γωνία της σκηνής με γερμένο το κεφάλι προς τα μέσα διακρίνω  ένα κορίτσι να κάθεται …..

Αφού κάτσαμε όλοι και τακτοποιηθήκαμε με ανοιχτά φώτα σηκώνεται το κορίτσι  και πολύ ήσυχα με ήρεμη φωνή, με βαθιά ειλικρίνεια και με μεγάλη απλότητα μας συστήνεται. Νιώθω λίγο άβολα είμαστε σε απόσταση αναπνοής αλλά σιγά σιγά μπαίνω στο κόσμο της Έμμα Ρεγιες , όσο περνάει η ώρα όλο και πιο πολύ , και πιο πολύ, ώσπου ανακαλύπτω μια εντελώς άγνωστη προς εμένα προσωπικότητα αλλά μου αρέσει και με συγκινεί και με συνεπαίρνει …  Ανακαλύπτω μια ιστορία μιας γυναίκας που δεν γνώριζα,  το μικρό δωμάτιο γίνεται ένας πελώριος κόσμος ,  σαν τη χώρα της Κολομβίας…….και παράλληλα ανακαλύπτω και πάλι μια σπουδαία ηθοποιό, να προσπαθεί να υποδυθεί? Να μιλήσει? Να βιώσει; Μπερδεύτηκα δεν ήξερα αν όντως έπαιζε ή  η ηρωίδα ήταν μπροστά μου.

Δεν θα αποκαλύψω άλλα γιατί πρέπει να δείτε αυτήν την παράσταση, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι ένιωσα την Εμμα της Μαρίας Πρωτόππαπα.

Ξέρω ότι είναι μια από τις καλύτερες ηθοποιούς που έχουμε, είναι από τις λίγες που την θαυμάζουν οι συνάδελφοι της  αλλά τώρα κατάλαβα τι σημαίνει ΗΘΟΠΟΙΟΣ.

“Αυτό ζήσαμε χωρίς να το έχουμε διαβάσει…”

Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την Κυριάκατικη  έξοδο μου.

Κατερίνα Γρυλλάκη

 

Η άποψη μου για την παράσταση

Η «ΕΜΜΑ» της Μαρίας Πρωτόπαππα,

διασκευή βασισμένη στο βιβλίο «Αναμνήσεις δι’ αλληλογραφίας» (εκδ. Ίκαρος, μτφρ. Μαρίας Παλαιολόγου),  που έγραψε η Κολομβιανή ζωγράφος Έμμα Ρέγιες .

Β’ Σκηνή  του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας

Κεφαλληνίας 18 Κυψέλη

Πληροφορίες – κρατήσεις: 2114117878

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Από 26 Οκτωβρίου έως 2 Δεκεμβρίου

Παρασκευή και Σάββατο 21.00, Κυριακή 19.00

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα