Πρόσκληση σε Γάμο Destination Wedding

Πρόσκληση σε Γάμο
Destination Wedding

Μισούν τις νύφες, τους γαμπρούς, τις δεξιώσεις και κυρίως… ο ένας τον άλλον.

6 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους από την ODEON και την AUDIO VISUAL

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/MG7madm3SJM

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο Φρανκ και η Λίντσεϊ γνωρίζονται καθοδόν για έναν  γάμο στην εξοχή και αντιπαθούν αμέσως ο ένας τον άλλον. Έχουν όμως μερικά κοινά: είναι κυνικοί, μισούν και οι δύο τον γάμο και, κυρίως, τον γαμπρό που εκτός από απεχθής ετεροθαλής αδερφός του Φρανκ, είναι και πρώην αρραβωνιαστικός της Λίντσεϊ. Τα πράγματα γι’ αυτούς θα χειροτερέψουν όταν συνειδητοποιήσουν πως ο γαμπρός και η νύφη τούς έχουν «ζευγαρώσει» για το ρομαντικό Σαββατοκύριακο, βάζοντάς τους μαζί σε κάθε πιθανή δραστηριότητα που προορίζεται για δύο! Αναγκασμένοι να ανεχτούν ο ένας τον άλλον για 72 ώρες, ο Φρανκ και η Λίντσεϊ θα έρθουν κοντά, σε μια αναπάντεχη «συμμαχία» κατά του έρωτα, και σύντομα θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν τον δρόμο της λογικής ή της καρδιάς.

Με προορισμό τον γάμο

Το καλοκαίρι του 2015 ο υποψήφιος για τέσσερα βραβεία Emmy σεναριογράφος και σκηνοθέτης Βίκτορ Λέβιν παρευρέθηκε σε τόσους πολλούς γάμους εκτός πόλης που του καρφώθηκε η ιδέα να κάνει μια ταινία με αυτό το θέμα. «Ξέρω ότι στους γάμους που γίνονται στην εξοχή δεν σε προσκαλούν εάν δεν σε αγαπούν πραγματικά, όμως εγώ προτιμώ να αγαπιόμαστε στην πόλη», λέει με χιούμορ ο Λέβιν καθώς ανακαλεί τους αμέτρητους γάμους εκείνου του καλοκαιριού, που έτρεχε από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο και ήταν αναγκασμένος να περνάει ολόκληρα τριήμερα συμμετέχοντας σε εξαντλητικές και ατελείωτες γαμήλιες δραστηριότητες.

Το ίδιο ισχύει και για τους πρωταγωνιστές της ταινίας, Φρανκ και Λίντσεϊ, που βλέπουν την «Πρόσκληση σε Γάμο» σαν μια επίπονη κοινωνική υποχρέωση χωρίς κανένα νόημα. Άλλωστε, οι δυο τους δεν προορίζονται για κανέναν… Έτσι, αν και ο γάμος είναι ο λόγος που βρίσκονται στο εξωτικό Πάσο Ρόμπλες της Καλιφόρνια, οι δυο τους επιλέγουν να τον παρακολουθούν από απόσταση… ασφαλείας. «Ο Φρανκ και η Λίντσεϊ είναι δύο καλοί άνθρωποι που έχουν ελαττώματα. Έχουν πληγωθεί στο παρελθόν, είναι ανασφαλείς και ευάλωτοι γι’ αυτό κι έχουν γίνει κυνικοί. Αυτό είναι που τους κάνει όμως τόσο ενδιαφέροντες», σχολιάζει για τους κεντρικούς χαρακτήρες ο Λέβιν, ο οποίος και μετρά συνεργασίες με επιτυχημένες τηλεοπτικές παραγωγές όπως το Mad Men και το Mad About You.

Στο ίδιο κλίμα και η «γκουρού» των ανεξάρτητων κινηματογραφικών παραγωγών Ελίζαμπεθ Ντελ, που έδωσε ένα indie άγγιγμα στην ταινία: «Όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε τη δυσκολία τού να βρεις την αγάπη, όταν δεν έχεις πια την αθωότητα των 20 χρόνων. Αναζητούμε την αδελφή ψυχή, όμως αν κάποιος έχει το 80% αυτών που ψάχνουμε, κάνουμε τα στραβά μάτια και συμβιβαζόμαστε. Ο έρωτας δεν είναι μόνος για τους νέους και όμορφους. Είναι και για μεγαλύτερους που ερωτεύονται για δεύτερη ή ακόμη και για τρίτη φορά».

 

Δύο αστέρια συναντιούνται ξανά

Καθώς στην ταινία οι μοναδικοί ομιλούντες χαρακτήρες είναι ο Φρανκ και η Λίντσεϊ – θυμίζοντάς μας τους Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί στην πολυαγαπημένη τριλογία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ «Πριν το Ξημέρωμα», «Πριν το Ηλιοβασίλεμα», «Πριν τα Μεσάνυχτα» – ήταν καθοριστικής σημασίας να βρεθούν οι κατάλληλοι πρωταγωνιστές. Για τον ρόλο της Λίντσεϊ, οι δημιουργοί σκέφτηκαν αμέσως στη Γουινόνα Ράιντερ, το απόλυτο American sweetheart των 90s που έκανε δυναμικό come back πριν από δύο χρόνια στη σειρά-φαινόμενο του Netflix «Stranger Things». Η ηθοποιός είπε αμέσως το ναι αφού «ο ρόλος της νευρωτικής Λίντσεϊ της ταιριάζει γάντι», όπως αναφέρει ο Λέβιν. Κατόπιν, η υποψήφια για δύο Όσκαρ ηθοποιός έστειλε το σενάριο στον καλό της φίλο Κιάνου Ριβς ο οποίος επίσης συμφώνησε αμέσως. «Η Γουινόνα είναι αξιολάτρευτο άτομο και απίθανη ηθοποιός. Νομίζω πως κάνουμε ωραίο ζευγάρι», σχολιάζει ο Ριβς για τη συμπρωταγωνίστριά του.

Αυτή δεν είναι πρώτη φορά που οι δυο τους συναντιούνται κινηματογραφικά, αφού στο παρελθόν τους έχουμε απολαύσει σε ταινίες όπως ο εμβληματικός «Δράκουλας» (1992) του Φράνσις Φορντ Κόπολα και το αξιοσημείωτο «A Scanner Darkly» (2006) του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. Αναπόφευκτα, οι δύο ηθοποιοί και φίλοι έχουν αναπτύξει απαράμιλλη χημεία. «Με δύο τόσο σπουδαίους και ταλαντούχους ηθοποιούς, μπορείς να κάνεις απίστευτα πράγματα. Όπως ήταν φυσικό, όλη η ταινία βασίστηκε στη Γουινόνα και τον Κιάνου και στο τί μπορούσαν να κάνουν με το υλικό που είχαν. Είναι η καρδιά της ταινίας και είναι απίθανοι μαζί», αναφέρει ο Βίκτορ Λέβιν, ενώ συμπληρώνει πως έχουν τόσο πηγαίο χιούμορ που σε πολλές σκηνές αυτοσχεδίασαν, απογειώνοντας το αποτέλεσμα.

Με το ιδανικό πρωταγωνιστικό ζευγάρι να έχει βρεθεί, το μόνο που έμενε ήταν να ξεκινήσουν τα γυρίσματα. «Οι πρωταγωνιστές είναι το τεράστιο  πλεονέκτημα της ταινίας. Όταν έχεις δύο ονόματα τέτοιου βεληνεκούς, όλα τα υπόλοιπα είναι εύκολα», σημειώνει ο Λέβιν. Έτσι, τα γυρίσματα της ταινίας ολοκληρώθηκαν μόλις σε εννέα μέρες.

Με φόντο το Πάσο Ρόμπλες

Ο κατάλληλος γαμήλιος προορισμός για την «Πρόσκληση σε Γάμο» βρέθηκε στο Πάσο Ρόμπλες, μια δημοφιλή τουριστική περιοχή στην κεντρική Καλιφόρνια, γνωστή για τον καλό καιρό και τους αμέτρητους αμπελώνες. Εκεί, η παραγωγός Ελίζαμπεθ Ντελ βρήκε την ιδανική τοποθεσία που θα στέγαζε τη γαμήλια δεξίωση. Πρόκειται για τον πανέμορφο αμπελώνα Ντιμπόστ, μια παραμυθένια έκταση που  απλώνεται σε περίπου 11.000 τμ., παρέχοντας όχι μόνο ένα υπέροχο κινηματογραφικό φόντο αλλά και αναρίθμητες δυνατότητες σε επίπεδο παραγωγής. Το ειδυλλιακό σκηνικό της ταινίας πλαισιώνει το απίθανο ισπανικό μουσικό θέμα που συνέθεσε Γουίλιαμ Ρος και είναι φόρος τιμής στις ιβηρικές ρίζες της περιοχής Πάσο Ρόμπλες.

 

Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία/Σενάριο Βίκτορ Λέβιν
Παραγωγή Ρόμπερτ Τζόουνς, Ελίζαμπεθ Ντελ, Γκάιλ Λιόν
Ηθοποιοί Κιάνου Ριβς, Γουινόνα Ράιντερ
Φωτογραφία Τζόρτζιο Σκάλι
Μοντάζ Ματ Μάντοξ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Κάλι Ανδρεάδης
Μουσική Γουίλιαμ Ρος
Διάρκεια 86’
Διανομή ΟDEON, AUDIO VISUAL
Είδος Αισθηματική κομεντί

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

          ΣΤΟ 24ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ                                                   ΜΕ 6 ΤΑΙΝΙΕΣ     Η Weirdwave  συμμετέχει με έξι ταινίες καταξιωμένων αλλά και νέων, πολλά υποσχόμενων δημιουργών,

«Anna & Margot» της Κωνσταντίνας Ράικου

«Anna & Margot» Θεατρικό έργο της Κωνσταντίνας Ράικου εμπνευσμένο από το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» Σκηνοθεσία Γιώργος Δρίβας Από 3 Απριλίου 2024 Θέατρο Βαφείο –