Μονόπρακτα Μια παληόγλωσσα, Εν σιδηροδρόμω, Υπό εχεμύθιαν

Νικολάου Λάσκαρη

Μονόπρακτα

Μια παληόγλωσσα, Εν σιδηροδρόμω, Υπό εχεμύθιαν

ISBN: 978-618-5101-62-6

σελ. 156

Λιανική τιμή: 12 ευρώ +ΦΠΑ

 Η προσήλωση μας στο παρόν και η έγνοια μας για το μέλλον του θεάτρου και των δημιουργών του δεν πρέπει να μας αποστρέφει από το παρελθόν, ιδιαίτερα από τον κοσμογονικό 19ο αιώνα στη διάρκεια του οποίου συναντάμε όλες τις σπουδαίες αφετηρίες που συνθέτουν τη σημερινή  θεατρική μας πραγματικότητα.

Ίσως, να είναι νομοτελειακό το φαινόμενο πως οι πρωτοπορίες των αρχικών και των μεταγενέστερων δεκαετιών του προπερασμένου αιώνα, είναι ξεχασμένες σήμερα και οι πρωτομάστορες, οι σκαπανείς που άνοιξαν τους δρόμους σε όλες τις κατευθύνσεις έχουν ωχριάσει.
Ο 19ος αιώνας είναι η κοιτίδα του θεάτρου μας, η καταγωγή και ο μητρικός μας τόπος.
Οι άνθρωποι εκείνοι, που τα ονόματα και το έργο τους λίγοι από μας μισοξέρουμε, είναι αυτοί που θεμελίωσαν το θέατρό μας, αυτό το θέατρο που σήμερα παρακολουθούμε, υπηρετούμε και απολαμβάνουμε.

Μ’ αυτό το αίσθημα ευθύνης, το περιοδικό Τόπος Θεάτρου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Φίλντισι προγραμμάτισε μια σειρά βιβλίων που αναφέρονται  σε θεατρικούς συγγραφείς του 19ου αιώνα και στο έργο τους.
Πρώτο της σειράς είναι το βιβλίο για τον Νικόλαο Λάσκαρη, το οποίο περιλαμβάνει κείμενα για τον σπουδαίο θεατρικό μας πρόγονο και τρεις από τις χαρακτηριστικότερες κωμωδίες του: Μια παληόγλωσσα, Υπό εχεμύθιαν,  Εν σιδηροδρόμω.

Θα ακολουθήσουν βιβλία για τον Ανδρέα Κορομηλά, τον Σοφοκλή Καρύδη, τον Γεώργιο Βλάχο, τον Ανδρέα Νικολάρα και άλλους.

 

Την επιμέλεια της σειράς έχει ο Γιώργος Χατζηδάκης, ιστορικός και συγγραφέας, συνεργάζεται η φιλόλογος θεατρολόγος Μαρία Καραγιαννοπούλου.

 

 

 

 

Εκδόσεις Φίλντισι

Ξανθίππου 123, Παπάγου, 15669

Τηλ.: 210 6540170

www.filntisi.gr

[email protected]

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων