OUR FESTIVAL  4

OUR FESTIVAL  4

Περιγραφή Φεστιβάλ:

Our Festival 4

Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών

21, 22, 27 Ιουλίου – 1 Αυγούστου

Θέατρο, μουσική, χορός, σινεμά, παιδικές παραστάσεις, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

Το Our Festival γεννήθηκε το 2015 για να επιβεβαιώσει τη δύναμη της αλληλεγγύης στην τέχνη. Από τότε έχει παρουσιάσει 52 δράσεις, από 352 καλλιτέχνες, σε 5.500 περίπου θεατές, στο θέατρο της ρεματιάς. Σε ένα θέατρο που οφείλει την ύπαρξή του στην αλληλεγγύη.

 

Τέσσερα χέρια είναι πάντα καλύτερα από δύο, οκτώ καλύτερα από τέσσερα, δεκαέξι καλύτερα από οκτώ…

 

Στις δράσεις του Our Festival 4 παρέχονται υπηρεσίες προσβασιμότητας για ΑμεΑ τις οποίες επιμελείται η Liminal.

Περισσότερες πληροφορίες: www.emeis.net.gr

Οργανωτική ομάδα Συμμετέχοντες καλλιτέχνες στα Our Festival 1,2,3 & 4

Καλλιτεχνική διεύθυνση Χρήστος Θάνος

Διεύθυνση παραγωγής: Χρίστος Παπαμιχαήλ

Διοργάνωση Εμείς – ομάδα συλλογικού πολιτισμού

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 21-7-18 ΚΥΡΙΑΚΗ 22-7-18

 

  • 10:00 – 18:00 Liminal Open Days 3 – Προσομοίωση Δραματικής Σχολής

 

Διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μεικτή ομάδα.

Μια ομάδα εκπαιδευτών πραγματοποιεί εργαστήρια και παρουσιάσεις καλύπτοντας τα περισσότερα είδη μαθημάτων που διδάσκονται στις δραματικές σχολές. Το περιεχόμενο, η μεθοδολογία και ο χώρος διεξαγωγής είναι προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρία.

Τοποθεσία: Κέντρο Νεότητας Δ. Χαλανδρίου

Διάρκεια: 16 ώρες

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: www.liminal.eu             

   

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  27-7-18

  • 17:30  Οι Αρχαιολόγοι του Μέλλοντος | Cultopía

Εργαστήριο για παιδιά

 

Τι σημαίνει καταναλώνω; Πόσα πλαστικά αντικείμενα πετάμε καθημερινά; Μπορούμε να κάνουμε τέχνη από σκουπίδια; Αυτό το εργαστήριο, δημιουργήθηκε από την Cultopía, και καλεί τα παιδιά να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις.

Φέρνουμε τα ανόργανα πλαστικά σκουπίδια που καταναλώσαμε το τελευταίο 24ωρο και τα μεταμορφώνουμε σε …. Ό,τι μπορούμε να φανταστούμε!

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

* Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν στο εργαστήριο τα ανόργανα πλαστικά σκουπίδια που κατανάλωσαν το τελευταίο 24ωρο!

Μέγιστος αριθμός παιδιών: 20 (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)

Συμμετοχές και περισσότερες πληροφορίες: Στο τηλέφωνο 6947853648 και στο email [email protected]om

 

Διάρκεια: 2 ώρες

  • 20:00 Ο Γαϊγλάρος | Τα Πάντα Φι

Κουκλοθέατρο

Η παράσταση εμπνέεται από τρεις διαφορετικές ιστορίες: Το Ασχημόπαπο , τον Γλάρο Ιωνάθαν Λίβινκγστον και τη Φάρμα των Ζώων. Δανειζόμενη δραματικά στοιχεία και ήρωες από τις τρεις ιστορίες καταλήγει σε ένα νέο παραμύθι. Βασικός ήρωας της παράστασης είναι ο Ντάρυ, ο μικρός γλάρος, ο οποίος απρόσμενα βρίσκεται μόνος στο αφιλόξενο περιβάλλον μιας φάρμας. Κανείς δεν έχει ξαναδεί γλάρο στη φάρμα και η αποδοχή του είναι δύσκολη υπόθεση.. Μέσα από τις περιπέτειες του εκεί, τα εσωτερικά εμπόδια και τις εξωτερικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, καταφέρνει μεγαλώνοντας να εξερευνήσει και να ανακαλύψει τις δυνατότητες του και την ελευθερία του.

Διάρκεια: 45 λεπτά

  • 21:00 Delenda est. | Prolet OCD dance co.

Χορός

Δύο άνθρωποι επί σκηνής απ’ τη στιγμή που θα συστηθούν βρίσκονται σε κατάσταση μάχης. Έχουν και οι δύο τον ίδιο στόχο: ο Άλλος Πρέπει να Καταστραφεί. Η χορογράφος χρησιμοποιεί το  στερεοτυπικό δίπολο αδύναμος – ισχυρός και δημιουργεί ένα ντουέτο μάχης. Θα δικαιωθεί το στερεότυπο; Ανήκει στους ισχυρούς η νίκη; Αν η ιστορία γράφεται απ ‘ τους νικητές, ποια ιστορία γράφουν οι ηττημένοι;

Ο αγώνας του αδύναμου ενάντια στο δυνατό ενέχει εξ αρχής τη γελοιότητα. Ταυτόχρονα είναι η  πιο αξιοπρεπής πράξη του κόσμου.

Διάρκεια: 20 λεπτά

  • 21:30 Σύγνεφο με παντελόνια του Β. Μαγιακόφσκι | “Εμείς – Ομάδα Συλλογικού Πολιτισμού”, Liminal

 

Θέατρο, Χορός, Μουσική

Το πιο εμβληματικό ποίημα του Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι ζωντανεύει ως ένα πολυκαλλιτεχνικό δρώμενο. Πρόκειται για ένα χειμαρρώδες κείμενο που αποθεώνει την αδιάκοπη αγωνία του δημιουργού του. Αυτόν ακριβώς τον, κατά Ρίτσο, “αγωνιώδη αγώνα για κατάπαυση της αγωνίας”, μεταφέρουμε επί σκηνής, δημιουργώντας ένα υποβλητικό ηχητικό τοπίο, που περιβάλλει τα σώματα των χορευτριών. Το κείμενο του ποιητή αποτελεί τη στιβαρή βάση της παράστασης, περιπλεκόμενο με την ηχο-κινητική σκηνική σύνθεση.

Ένας ηθοποιός, δύο μουσικοί και τέσσερις χορεύτριες συμπράττουν, δημιουργώντας ένα ζωντανό, μεικτό θέαμα. Σκοπός της παράστασης είναι η συνύπαρξη των τριών παραστατικών τεχνών και η παράλληλη αποδόμηση τής κάθε μίας ξεχωριστά, με τελικό αποτέλεσμα την δόμηση μιας παραστάσιμης ποίησης.

 

Διάρκεια: 55 λεπτά

  • 22:30 V Concert | Στέφανος Μπαρμπαλιάς

 

Μουσική – Θέατρο

Με τη χρήση του ποιητικού λόγου, της μουσικής (ζωντανής και ηχογραφημένης), αλλά και της εικόνας (video animation), το ΄V concert΄ είναι μια πολυμεσική θεατρική παράσταση που ερευνά την άμεση συνειρμική αλληλεπίδραση των μέσων από το στάδιο της δημιουργίας μέχρι και την επί σκηνής παρουσίασής τους.

Διάρκεια: 30 λεπτά

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28-7-18

17:00 ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΠΙΚΑΣΟ

 

Εικαστικό Εργαστήριο για παιδιά από 5 ετών και άνω.

Με μόνα υλικά τις χαρτόκουτες και τα χρώματα και έμπνευση από τον κυβισμό του Πικάσο, κατασκευάζουμε χειροποίητες μάσκες, τους δίνουμε φωνή, χαρακτήρα και θεατρική υπόσταση

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. (20 παιδιά).

Για κράτηση θέσης, καλέστε στο 6939169251

Διάρκεια: 150 λεπτά

 

 

  • 19:45 “Μήπως είδατε το τσίρκο μου;” | Τσόκαρα Θεατρική Ομάδα

 

Θεατρική παράσταση για μικρούς κ μεγάλους από 2 ετών

Η ιστορία ενός κλόουν που έχασε το τσίρκο του και ψάχνει να το βρει, με ζωντανή μουσική, κόλπα, κούκλες και μια βαλίτσα που μιλάει…

Διάρκεια: 60 λεπτά

  • 21:00  Οι Γάτες Πέθαναν

 

Θέατρο

17ος αιώνας. Πρωί. Ο Μολιέρος ξυπνάει.

Μίλησε μέσα από το γέλιο για τη θέση της γυναίκας, την πατριαρχική κοινωνία, τη θρησκευτική καταπίεση, την υποκρισία, τον αθεϊσμό , τον ελεύθερο έρωτα.

   Πάνω στη σκηνή ο Μολιέρος και ο Μπάτλερ του.

Μιλάνε για τη σημασία της αντίστασης και για τη σπουδαιότητα του να δημιουργείς με τους ανθρώπους που επιλέγεις, μέσα από κείμενα και επιστολές που έγραψε ο ίδιος ο Μολιέρος ή κείμενα που γράφτηκαν γι’ αυτόν.

      Τι υπάρχει στον κόσμο που να μην έχουμε διαφθείρει ακόμα; αναρωτιέται σε μία επιστολή του προς τον Λουδοβίκο τον 14ο. Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος μέσα από τα έργα του: τίποτα.

 

Διάρκεια: 55 λεπτά

  • 22:15 RADIOSOL

Μουσική

RadioSol σημαίνει balkan ska/reggae live party! Στήνει γεννήτρια, καρφώνει τα βύσματα στους ενισχυτές και ξεκινάει ένα πολύωρο ζωντανό πάρτι μέχρι τελικής πτώσεως στους δρόμους του Μεταξουργείου, στον Λυκαβηττό ή σε κάποια παραλία μαζί με πολλούς φίλους.  Έχουν ήδη στο δυναμικό τους τρεις δίσκους, τον ομώνυμο “RadioSol”(2011), τα “μωβ λινκς”(2014) και τη “διατάραξη κοινής ησυχίας ξανά, ξανά & ξανά” (2017). Είναι μια αίσθηση που δεν έχει διαβατήριο, δεν έχει όρια, αλλά έχει μουσική, πολλή μουσική…και βγαίνει αυθόρμητα μέσα στα τραγούδια τους!

 

Διάρκεια: 80 λεπτά

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 29-7-18

  • 16:00 – 19:00 Stop Motion Εργαστήριο & προβολές μικρού μήκους animation | Balkan Can Kino

Εργαστήριο και προβολές για παιδιά

Διαδραστικό εργαστήριο stop motion με απλά μέσα (smartophone + application) για γονείς και παιδιά (7-12 ετών).

Μετά το εργαστήριο θα ακολουθήσουν προβολές μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων.

Για να συμμετέχετε στο εργαστήριο παρακαλώ στείλτε μεηλ στο [email protected] Οι θέσεις είναι περιορισμένες (15).

Τοποθεσία: Κέντρο Νεότητας Δ. Χαλανδρίου

Διάρκεια: 3 ώρες

 

  • 21:00 Afformance | Live

Η Αθηναική Κολεκτίβα  Afformance, από τη δημιουργία της το 2005, μέχρι και σήμερα δεν διστάζει να πειραματιστεί και να διευρύνει τα καλλιτεχνικά και τεχνικά όριά της, αγνοώντας τις φόρμες, μα μένοντας πάντα πιστή και συνεπής στη ποιοτική γραμμή που η ίδια χάραξε, παράγοντας και αναπαράγοντας σε στουντιακό και ζωντανό περιβάλλον, ήχους που διεγείρουν τη ψυχή της, από κινηματογραφικά ambient ηχοτόπια, μέχρι συναισθηματικά φορτισμένες, ηλεκτρισμένες εκρήξεις που επιβεβαιώνουν τις ροκ ρίζες αυτού του μοναδικού σχήματος.

Διάρκεια: 40 λεπτά

  • 21:45 Emi Path | Live

 

Τον Μάιο του 2017 η Emi Path κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο The Shadow. Η πολυετής τριβή της με την μουσική και το θέατρο έχουν διαμορφώσει με χαρακτηριστικό τρόπο την συνολική της προσέγγιση στις δομές και τις εναλλαγές των κομματιών,. Παραστατικό και περίτεχνα πλεγμένο, το “The Shadow” μοιάζει ήδη να κερδίζει θετικότατες εντυπώσεις από το κοινό και τον εγχώριο τύπο, έχοντας μάλιστα δώσει στο σχήμα την ευκαιρία να εμφανιστεί σε σημαντικές εγχώριες σκηνές και festivals.

Διάρκεια: 30 λεπτά

  • 22:20 Σοφία Σαρρή | Live

 

Η Σοφία Σαρρή, μια πολυσχιδής ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός, έχει ερμηνεύσει και συνθέσει μουσική για σχήματα με διαφορετικό background, από την post rock κολεκτίβα των Night on Earth, πρωτοπόρων της indie σκηνής της Αθήνας έως τους πειραματικούς αυτοσχεδιαστές Luup, μεταξύ άλλων.Η avant pop της Σαρρή μπολιάζεται με ήπιες δόσεις σκανδιναβικού black metal, urban ambient ή dark-hop, δημιουργώντας ένα μουσικό σύμπαν χωρίς συμβιβασμούς, ανακατεύοντας σε μία διεστραμένη καλλιτεχνική μαρμίτα, την Κρητική λύρα με πολυπρόσωπα αναλογικά synths και υπερηχητικά blastbeat.

 Διάρκεια: 40 λεπτά

  • 23:15 Poem | Live

 

Οι POEM είναι μία 4μελής μπάντα από την Αθήνα η οποία δημιουργήθηκε το 2006. Έχουν 3 album στο ενεργητικό τους, Η υπογραφή δισκογραφικού συμβολαίου με την ViciSolum Productions έδωσε στο σχήμα την ευκαιρία να ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης, στο πλευρό των Amorphis, Textures, Omnium Gatherum & Persefone, Το Φεβρουάριο του 2018 πραγματοποίησαν την πρώτη headline Ευρωπαϊκή περιοδεία τους, έχοντας μαζί τους τους Damnations Day (AS), & τους white walls.

Διάρκεια: 45 λεπτά

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 30-7-18

  • 21:00 Waste | Παπανικολάου Ειρήνη

 

Χορός

Στραγγίζοντας το χρόνο του παρόντος χάριν του υπέροχου μέλλοντος, παρακολουθούμε από μακριά τις ζωές μας να κυλάνε πάντα σύμφωνα με το πρόγραμμα, με ένα μικρό -αναμενόμενο- άγχος και τη βιασύνη που απαιτείται όταν βρίσκεται στα σκαριά κάτι σπουδαίο. Παρά την τεράστια προσπάθεια όμως να εξοικονομήσουμε χρόνο, o χρόνος που κερδίζουμε εξαφανίζεται μονομιάς.

 

Διάρκεια: 26 λεπτά

21:30  ΑΓΚΑΛΙΑ | Χαρέμη Μαρίλια

 

Χορός

Ψάχνουμε το σχήμα της  δικής μας αγκαλιάς. Μιας αγκαλιάς που πότε ισορροπεί κάπου ανάμεσα και πότε υποκύπτει στην τρυφερότητα  και στην αγριάδα, στη ζεστασιά, την οικειότητα και την αμηχανία . Η δική μας αγκαλιά είναι απέραντη και ασφυκτικά μικρή. Είναι το άγγιγμα που μας κληροδότησε η μητέρα  μας,που ρίζωσε βαθιά μέσα στα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια, για να την ανασύρουμε στο ενήλικο σήμερα, να τη μεταφράσουμε στη γλώσσα του έρωτα και να τη ντύσουμε με τον δικό μας ήχο.

Διάρκεια: 20 λεπτά

 

  • 22:00 ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ του Μάριου Ποντίκα

Θέατρο

Οι Εσωτερικές Ειδήσεις του Μάριου Ποντίκα είναι ένα «σπονδυλωτό έργο», άκρως ρεαλιστικό.

Σύντομες σκηνές εμπνευσμένες από την καθημερινότητα μας σατιρίζουν τον τύπο που διαμορφώθηκε ο  σύγχρονος πολίτης. Με μεγάλη κοινωνική και πολιτική ευαισθησία καταφέρνουμε να αναλύσουμε το πρόβλημα από μέσα, εμείς για εμάς και όχι κάποιοι άλλοι για εμάς.Εικόνες γέλιου, απελπισίας και θλίψης συνθέτουν τις «Εσωτερικές Ειδήσεις».Η κοινωνία του χτες και του σήμερα σε πλαίσιο.

Διάρκεια: 45 λεπτά

 

 

  • 23:00 ΒΕΡΤΖΙ ΜΑΒΙ

 

Μουσική

Το πάντρεμα ποικίλων ήχων αποτελεί βασικό στοιχείο στη δημιουργία προσωπικών μουσικών συνθέσεων.

Λέξεις, εικόνες, συναισθήματα γίνονται για μας τόπος έκφρασης και αναζήτησης με όχημα το ελληνικό τραγούδι.

Διάρκεια: 60 λεπτά

 

ΤΡΙΤΗ 31-7-18

  • 19:00 “Κινηματογράφος και αυτο-οργάνωση: Από την εκπαίδευση ως την παραγωγή” | Balkan Can Kino | Συζήτηση
  • 21:15 Θερινές Προβολές – Ελληνικό Πανόραμα | Balkan Can Kino

Το Balkan Can Kino παρουσιάζει ένα ελληνικό πανόραμα σύγχρονων ταινιών μικρού μήκους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες ντοκιμαντέρ, μυθοπλασίας και πειραματικές, που φτιάχτηκαν από ανεξάρτητους κινηματογραφιστές τα τελευταία τρία χρόνια.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ  1-8-18

 

 

  • 17:00 Children Movement

 

Εργαστήρι Διατροφής και Κίνησης (20 Παιδιά)

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων τα παιδιά μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και μαγειρική, μαθαίνουν και βιώνουν τι είναι η ισορροπημένη διατροφή και αποκτούν περιβαντολλογική συνείδηση. Ωστόσο, στον τρόπο ζωής μας πρέπει να έχουμε και άσκηση, γι’ αυτό και εμείς θα χορέψουμε. Θα γίνουμε super ήρωες!

Είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού να αντιληφθεί τι θα τον βοηθήσει να γίνει ένας υγιείς ενήλικας και η τέχνη μπορεί να βοηθήσει σε αυτό.

Διάρκεια: 2 ώρες

 

  • 19:30 ΑΙΣΩΠΟΥ… ΦΙΛΟΙ | ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ

Θέατρο για παιδιά

Είναι φίλοι αγαπημένοι, καρδιακοί, ανταγωνιστικοί, ωφελιμιστές… Είναι μια σύγχρονη ματιά στους μύθους του Αισώπου, στη ΝΕΑ διαδραστική παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, με ζωντανή μουσική, δράση, θεατρικά παιχνίδια και ξεκαρδιστικά παθήματα!

Τα παιδιά γνωρίζουν τους ηθοποιούς αλλά και τα μουσικά όργανα, τραγουδούν και παίζουν μαζί, μπαίνουν στην ιστορία για να την αλλάξουν με τις ιδέες και τις σκέψεις τους. Μέσα από παιχνίδια διαπραγματεύονται φιλίες που κάπου, κάπως, κάτι φέρνουν κι από τις σχέσεις που ζουν στην πραγματική ζωή.

Διάρκεια: 70 λεπτά

 

 

  • 21:00 Dançor | Παπαθανασίου Ντέμη

 

Αυτή η παράσταση είναι μια έρευνα για την αποδόμηση της κοινωνικά εγγεγραμμένης έννοιας των “δεκανικιών”. Τρία άτομα με διαφορετικές ικανότητες παίζουν με πατερίτσες. Που ξεκίνα το αστείο και που σταματάει το γελοίο;  Είμαστε όλοι ίδιοι ή διαφορετικοί; Μπορείς να παίξεις μαζί μας; Να χορέψεις μαζί μας; Που αρχίζει και που σταματάει ο χορός; Πρόκειται για μια μελέτη σχετικά με το “θηρίο” του γλύπτη Theo Jansen.

Διάρκεια: 15 λεπτά

 

  • 21:30 ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ του Γεωργίου Βιζυηνού

 

Θέατρο

Μετά τους «Χαλασοχώρηδες» του Αλ. Παπαδιαμάντη και τη «Μαζώχτρα» του Αργύρη Εφταλιώτη, η νέα θεατρική παραγωγή της ομάδας μας είναι το διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού «Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως»

σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου.

Διάρκεια: 70 λεπτά

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο