Αλέξανδρος Τσαπράζης – Keep dreaming

Ένας νέος καλλιτέχνης ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος μας μίλησε και μας έβαλε για λίγο στη ζωή του, ας γνωρίσουμε τον Αλέξανδρο Τσαπράζή.

 

Ο Αλέξανδρος Τσαπράζης μετά το επιτυχημένο τραγούδι με τίτλο «Κόντρα στο βοριά», συνεργάζεται πάλι με τον Άρη Κλεισούρα και παρουσιάζει το νέο single «Η μέσα ξενιτιά» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group.

Αλέξανδρε σε καλώς ορίζουμε στην σελίδα μας θα θέλαμε να μας συστηθείς και να μάθουμε μερικά πράγματα για σένα, θα ξεκινήσουμε με μια αναδρομή στη ζωή σου και θα φτάσουμε στο σήμερα

 

Πες μας πού γεννήθηκες και μεγάλωσες;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Βέροια.

 

Πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια;

Είμαι τυχερός που έζησα τα παιδικά μου χρόνια όπως ακριβώς ήθελα. Δεν μου έλειψε τίποτα: παιχνίδι, κρυφτό, ποδόσφαιρο, μουσική, βόλτες με τους φίλους μου. Είχα και τη στήριξη από τους γονείς σε ό,τι είχα ανάγκη, χωρίς βέβαια αυτό να κάνει κακό στο χαρακτήρα μου. Ήμουν αρκετά συγκρατημένος και ήξερα τι ζητούσα.

Πώς μπήκε στη ζωή σου η μουσική;

Έβλεπα μεγάλους  καλλιτέχνες και ήθελα να γίνω σαν αυτούς. Υπήρχε, βέβαια, από πάντα η αγάπη μου για την ίδια τη μουσική. Τότε την απολάμβανα κιόλας περισσότερο. Τώρα δυσκολεύομαι λίγο διότι πάντα αναλύω και ψάχνω αυτό που ακούω με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ησυχάσω και να την απολαύσω σαν ένας απλός ακροατής.

Τι είναι για σένα η μουσική;

Η μουσική είναι ένα μέσο το οποίο φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Σπάει τα σύνορα και ενώνει λαούς.

Από κλασσική κιθάρα και παραδοσιακή μουσική σήμερα σε συναντάμε με ένα πιο λαϊκό τραγούδι, πώς έγινε αυτό;

Όλα τα παιδιά στα ωδεία μάθαιναν τότε την κλασική μουσική γιατί βασίζεται ολόκληρη η αρμονία σε αυτήν. Τα πιο διάσημα όργανα στην ηλικία των 7, που ήμουν κι εγώ τότε που άρχισα μαθήματα, είναι η κιθάρα, το πιάνο ίσως και το μπουζούκι. Άρα ήταν επόμενο να ξεκινήσω με ένα από αυτά. Με την παραδοσιακή μουσική δεν έχω ισχυρούς δεσμούς αν και έμαθα αρκετά πράγματα για αυτήν στη σχολή και την αγάπησα. Όμως είναι κάτι που δεν με αντιπροσωπεύει τόσο όσο τα άλλα είδη.

 

Ποια είναι «η μέσα ξενιτιά» πώς την νιώθεις εσύ;

Πολλές φορές οι άνθρωποι νιώθουμε μόνοι, άδειοι μέσα μας, προσπαθούμε να βρούμε ένα λιμάνι, κάτι που θα μας κάνει να νιώσουμε ότι αγαπιόμαστε από κάποιον και όχι απαραίτητα πάντα ερωτικά. Εγώ έχω νιώσει αρκετές φορές έτσι και ίσως αυτό είναι η «μέσα ξενιτιά» για μένα.

Ποιο είδος μουσικής σου αρέσει πιο πολύ;

Μου αρέσει πάρα πολύ το λαϊκό τραγούδι. Μου αρέσει επίσης η ξένη ροκ και ποπ μουσική

 

Έχεις ένα καλλιτεχνικό  απωθημένο; Μια συνεργασία ή μια γνωριμία;

Δεν θα έλεγα ακριβώς απωθημένο. Είναι όνειρο όμως να συνεργαστώ με ανθρώπους που θαυμάζω από μικρός όπως ο Νταλάρας, ο Κότσιρας,  ο Χατζηγιάννης,  ο Πλέσσας, μακάρι να ζούσε και ο Αντώνης Βαρδής. Ήθελα πολύ να τον γνωρίσω.

 

Πως είναι για νέο καλλιτέχνη να κάνει δίσκο σήμερα στην εποχή της τεχνολογίας;

Η  τεχνολογία τρέχει συνεχώς με γρήγορους ρυθμούς και πρέπει να είσαι εκεί  συνέχεια αν θέλεις να είσαι μέσα στα πράγματα. Έχουν αλλάξει πάρα πολύ τα πράγματα τα τελευταία 10 χρόνια. Ο δίσκος είναι πλέον κάτι ρομαντικό και δεν αποτελεί δυστυχώς προτεραιότητα για έναν νέο καλλιτέχνη λόγω του κόστους. Είναι κάτι που θέλει αρκετά χρήματα, χρόνο, πίστη και θέληση. Οι πιο πολλοί καταφεύγουν στα singles.

 

Ποιες είναι οι δυσκολίες και ποιες οι χαρές;

Νομίζω οι δυσκολίες είναι περισσότερες αλλά οι χαρές είναι μεγαλύτερες. Μία από τις δυσκολίες νομίζω πως είναι να βρεθείς με τους κατάλληλους ανθρώπους. Η μεγαλύτερη χαρά είναι η εκτίμηση του κόσμου και η ανταπόκρισή του στη δουλειά σου.

 

Πως είναι ο ελεύθερος χρόνος σου;

Προσπαθώ να γυμνάζομαι και να αποφεύγω άσκοπα ξενύχτια και καταχρήσεις. Ξυπνάω όσο το δυνατόν νωρίτερα γίνεται για να προλαβαίνω την ημέρα και να κάνω πράγματα που αφορούν τη δουλειά μου.  Αν έχω έμπνευση μπορεί να γράψω κάτι είτε σε στίχο είτε σε μουσική.  Μου αρέσει επίσης πολύ το τρέξιμο και η θάλασσα.

Τα επόμενα σχέδια σου;

Το μεγάλο σχέδιο είναι η ολοκλήρωση του δίσκου μου. Θέλω να πιστεύω πως αρχές του 19’ αν όλα πάνε καλά θα είναι έτοιμος.

Ποιο είναι το μότο που έχεις για τη ζωή;

Keep dreaming!

 

 

Σε ευχαριστούμε πολύ

Για το Full-time.gr

Κατερίνα Γρυλλάκη

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο