Σαβίνα Γιαννάτου και ο πιανίστας Σπύρος Μάνεσης Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς

Η Σαβίνα Γιαννάτου και ο πιανίστας Σπύρος Μάνεσης

σε μία μοναδική μουσική συνάντηση

 Παρασκευή 8 Ιουνίου

Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς

 

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ.

Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς.

 

Τη φωνή της στην υπηρεσία και στους σκοπούς του Συνδέσμου “Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας” θέτει η γνωστή ερμηνεύτρια και συνθέτρια Σαβίνα Γιαννάτου σε μια μοναδική μουσική συνάντηση με τον σπουδαίο συνθέτη και δεξιοτέχνη Σπύρο Μάνεση στο πιάνο,  την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 και ώρα 21:00, στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης).

 

Η Σαβίνα Γιαννάτου δεν χρειάζεται συστάσεις. Διεθνώς καταξιωμένη, με σπάνιες ερμηνευτικές δυνατότητες, έχει μαγέψει με την ερμηνεία της τα ακροατήρια των χωρών που επισκέπτεται και έχει ενθουσιάσει τους πιο απαιτητικούς κριτικούς μουσικής σε όλο τον κόσμο. Στις συναυλίες της συνδυάζει στοιχεία ελεύθερου αυτοσχεδιασμού με την παράδοση της Μεσογείου.

 

Ο Σπύρος Μάνεσης ανήκει στη νέα γενιά Ελλήνων μουσικών της τζαζ, με πολύχρονες σπουδές σε Ελλάδα και Ολλανδία και και έχει ήδη διασκευάσει και δισκογραφήσει τραγούδια της Λένας Πλάτωνος για σόλο πιάνο.

 

Η Σαβίνα Γιαννάτου και ο Σπύρος Μάνεσης επιχειρούν τη συνύπαρξη και την αλληλεπίδραση διαφορετικών μουσικών κόσμων με τραγούδια από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, αλλά και με τραγούδια της Λένας Πλάτωνος και του Μάνου Χατζιδάκι.

 

Τη συναυλία διοργανώνει ο Σύνδεσμος  «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας». Τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ της στήριξης των Μουσικών Εργαστηρίων του Συνδέσμου στα Ελληνικά Νησιά.

 Εισιτήριο: 10 ευρώ

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

Τηλ.: 210 3252012

Ε-mail: [email protected]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Σύνδεσμος “Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας” είναι μια εθελοντική, μη κερδοσκοπική οργάνωση. Ιδρύθηκε το 1992 στην Αθήνα από αξιόλογους εκπροσώπους του επιστημονικού και καλλιτεχνικού κόσμου.

Οι στόχοι του Συνδέσμου είναι:

-η προσφορά πολιτιστικών ευκαιριών στα παιδιά και στους νέους των νησιών και η καλλιέργεια των ενδιαφερόντων τους,

-η δημιουργία ευκαιριών για μάθηση και επικοινωνία,

-η δημιουργία ακροατών κλασικής μουσικής στις νησιωτικές κοινωνίες.

Τα  Μουσικά Εργαστήρια ιδρύθηκαν το 1996 από την μουσικοπαιδαγωγό Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου – Καρόρη.

Σκοπός τους είναι να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά και στους νέους των νησιών να γνωρίσουν τον κόσμο της κλασικής μουσικής και τη μουσική τους παράδοση.

Σήμερα λειτουργούν στα νησιά: Ικαρία, Λήμνος, Κέα, Σαντορίνη, Σίφνος, Σέριφος.

Για το έργο του, ο Σύνδεσμος έχει λάβει το βραβείο “Νησίδες Ποιότητας 2001”, που απονέμει η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού  και το Βραβείο Gina Bachauer – Νικολάου Δούμπα 2015 (κατηγορία Πολιτιστικού Οργανισμού που δραστηριοποιείται στην Ελληνική Περιφέρεια).

Ο Σύνδεσμος συνεργάζεται με  τις Τοπικές Αρχές, τους κατά τόπους Πολιτιστικούς Συλλόγους. την τοπική κοινωνία και ειδικά τους γονείς που στηρίζουν το πρόγραμμα. Στη χρηματοδότηση συμβάλλουν οι δήμοι, οι τοπικοί πολιτιστικοί οργανισμοί και οι γονείς των μαθητών, χορηγοί – δωρητές εταιρικοί και ιδιώτες, τα μέλη του Συνδέσμου με τις συνδρομές  τους ενώ οργανώνονται εκδηλώσεις, ευρωαγορές, ξεναγήσεις για την οικονομική ενίσχυση του έργου του Συνδέσμου.

 

Πληροφορίες Τηλ.: 210 3252012

web: www.filoitounisiou.gr

e-mail: [email protected]

Σελίδα Facebook: www.facebook.com/filoitounisiou

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Συναυλία ΗΘΟΣ

ΗΘΟΣ Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 / Ώρα έναρξης: 20.30 Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Μαρίτα Παπαρίζου κοντράλτο Μουσική διεύθυνση: Μαουρίτσιο

ΜΑΡΙΚΕΣ (5 γυναίκες αφηγούνται)

ΜΑΡΙΚΕΣ #δενπροκειταιγιαδιασημεςπερσονες μια επί σκηνής συνάντηση για τις έμφυλες διακρίσεις 5 γυναίκες αφηγούνται   Η παράσταση εκκινεί από την ιστορία της ΜΑΡΙΚΑΣ, μιας γυναίκας που

“Springtime Stories” Γκαλερι «Αστρολάβος-Δεξαμενή»

  “Springtime Stories”   Από τη Γεωργίου Μπλιάτσου στην γκαλερί «Αστρολάβος-Δεξαμενή»  «Η δημιουργία είναι επικοινωνία», το μήνυμα της ζωγράφου Ιστορίες απόλυτα συνδεδεμένες με τη Μητέρα-Φύση,