ΚΩΣΤΑΣ ΖΕΚΟΣ-μουσικά και στιχουργικά, συνδυάζω το βίωμα με το όνειρο….

ΚΩΣΤΑΣ ΖΕΚΟΣ-FULL TIME GR
1.Κώστα η  νέα σου δουλειά έχει τίτλο «Σε έναν καλύτερο κόσμο».τι νιώθεις για το αποτέλεσμα αυτής τις δουλειάς;

Απάντηση:  Ο δίσκος αυτός είναι ο καρπός μιας προσπάθειας των τελευταίων ετών. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και μουσικά και στιχουργικά, συνδυάζοντας το βίωμα με το όνειρο και  την ανάμνηση με την ελπίδα. Πιστεύουμε στην αξία και την δύναμη αυτών των τραγουδιών και τα υποστηρίζουμε με πάθος και ηλεκτρισμό στις ζωντανές εμφανίσεις μας. Έχουμε κάνει ήδη τέσσερα βιντεο – κλιπ με τραγούδια από αυτόν τον δίσκο και συνεχίζουμε με φόρα.

Κώστας Ζέκος –  «Αθήνα»

https://www.youtube.com/watch?v=VIv6ZQuVkfs

Κώστας Ζέκος feat. Σίσσυ Μπαζιάνα – Αν είσαι αγάπη 

https://www.youtube.com/watch?v=LSaeAG1w6l8

2.Σαν παιδί πως ήσουν; Πες μου δυο λόγια για σένα;

Απάντηση: Ήμουν λίγο – πολύ όπως είμαι και τώρα, απλά με περισσότερα μαλλιά (γέλιο), ήσυχο παιδί, με ανήσυχο νου και μια διαρκή απορία για το πώς γίνονται τα τραγούδια. Μεγαλώνοντας άρχισα να ανακαλύπτω τον τρόπο

 

3.Πιστέυεις σε ένα καλύτερο κόσμο;

Απάντηση: Πιστεύω σε έναν καλύτερο κόσμο γιατί πιστεύω σε έναν καλύτερο εαυτό. Φροντίζοντας να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, επιστρέφοντας στις παραδοσιακές αξίες και ήθη,  χτίζουμε έναν καλύτερο κόσμο.

 

4.Από ποια ανάγκη προέκυψε η ενασχόλησή σου με την μουσική, πώς θα περιγράφατε αυτή τη δημιουργική διαδικασία μέσα σε λίγες φράσεις;

Απάντηση: Η ενασχόληση μου με την μουσική προέκυψε ως μια εσωτερική ανάγκη για έκφραση και μια φυσική περιέργεια για την διαδικασία που οδηγεί στην δημιουργία ενός τραγουδιού.

5.Πες μου για τα μέχρι τώρα τα βήματα σου στον χώρο τις μουσικής;

Απάντηση: Στην ελληνική δισκογραφία βρίσκομαι μια 10ετία με τέσσερις δίσκους στο ενεργητικό μου (ορατό σύμπαν 2008, botox 2012, παιχνίδι που αρχίζει από το τέλος 2015, σε έναν καλύτερο κόσμο 2017). Στις αρχές του 2018 δημιουργήσαμε το σχήμα Kostas Zekos and the Sound Gangsters με το οποίο παρουσιάζουμε ζωντανά τα τραγούδια μας, καθώς και ελληνικές και ξένες διασκευές.

6.«Ανοίγουν τις πόρτες τους» οι άνθρωποι; Σε αυτή την εποχή, τι τόσο ρευστή;

Απάντηση: Όσο και αν έχουν γίνει κλειστοί και θωρακισμένοι οι άνθρωποι, πάντα ανοίγουν και θα ανοίγουν τις πόρτες τους όταν τους προσεγγίζει κανείς μέσα από το μονοπάτι της καρδιάς και του συναισθήματος, μέσα από τον δρόμο της αλήθειας. Το στοίχημα είναι να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και αληθινοί και αγνοί στον τρόπο που επικοινωνούμε το συναίσθημα μέσα από τα τραγούδια που φτιάχνουμε.

7. Έρχεσαι πολύ συχνά σε επαφή με τον κόσμο λόγω των εμφανίσεών σου. Τι ερεθίσματα εκλαμβάνεις από αυτόν;

Απάντηση: Οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να αναγνωρίζουν και να δείχνουν την προτίμηση τους σε κάποια από τα τραγούδια μας και πολύ συχνά τραγουδούν μαζί μας. Είναι μια όμορφη αλληλεπίδραση που δίνει νόημα σε αυτό που κάνουμε.

8. Ποιος ο ρόλος της τέχνης, και ειδικότερα του τραγουδιού, σε εποχές δύσκολες, σαν την τωρινή, για την κοινωνία;

Απάντηση: Ο ρόλος του τραγουδιού είναι να εκφράζει και να επικοινωνεί  συναισθήματα, περιγράφοντας ιστορίες με τις οποίες μπορούμε όλοι να ταυτιστούμε, ιστορίες που μας θυμίζουν τα βιώματα μας, τις αναμνήσεις μας, τους φόβους μας και τις ελπίδες μας. Μιλάμε για εύφλεκτο υλικό που απαιτεί ειδική μεταχείριση. Στην διαδικασία της τραγουδοποιίας, το τραγούδι γίνεται εύφλεκτο όταν γίνεται σωστά. Αυτός είναι ο στόχος μας.

9.Μελλοντικά σχέδια;

Απάντηση: Πολλά και όλο και καλύτερα τραγούδια, δυνατές συνεργασίες και όλο και περισσότερες ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Μιλτιάδης Σαρβαρλής/ Πατρίδα χώρα ξένη

Μιλτιάδης Σαρβαρλής Πατρίδα χώρα ξένη ISBN: 978-618-5339-85-2, σελίδες: 192, μέγεθος: 14×21εκ.   Πρόλογος: Στέλλα Βλαχογιάννη Επιμέλεια: Σάββας Σερέτης Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος το νέο μυθιστόρημα του Μιλτιάδη Σαλβαρλή «Πατρίδα χώρα

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ  ΤΟΝ ΜΠΟΤΖΑΝΓΚΛΣ

                           ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ  ΤΟΝ ΜΠΟΤΖΑΝΓΚΛΣ                                       Από 11 Αυγούστου στα θερινά   Μία θυελλώδης ερωτική ιστορία για τη δύναμη της αγάπης γεμάτη μουσική, χορό και ανατροπές