Ο Κινητήρας πάει καλοκαιρινές διακοπές… Στα Χανιά….

Ο Κινητήρας πάει καλοκαιρινές διακοπές…

 Στα Χανιά….

Σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού και Σύνθεσης με την Αντιγόνη Γύρα

6-8/7/2018

 

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα ζεσταθούμε εξερευνώντας τις δυνατότητες και τις ποιότητες του σκελετικού μας συστήματος, εστιάζοντας στους χώρους που δημιουργούνται μέσα στο εσωτερικό του σώματος μας την ώρα που χορεύουμε και πως κατ΄ επέκταση οι χώροι αυτοί δημιουργούν ή επηρεάζουν το χώρο γύρω μας . Θα ενεργοποιήσουμε τη φαντασία μας και θα εξερευνήσουμε εικόνες οι οποίες αναπτύσσουν τις αυτοσχεδιαστικές μας δεξιότητες.

Στο δεύτερο μέρος θα προχωρήσουμε στην εισαγωγή διαφορετικών τεχνικών σύνθεσης μέσω του αυτοσχεδιασμού, δουλεύοντας κι οργανώνοντας συγκεκριμένο κινητικό υλικό. Οι επιλογές για την έμπνευση και δόμηση του υλικού θα έρθουν από κείμενα, μουσικά κομμάτια, εικόνες ή και αφηρημένες έννοιες ανάλογα με την προσωπική προτίμηση του κάθε συμμετέχοντα.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα συνθέσουμε μια συνολική φόρμα την οποία και θα παρουσιάσουμε προκειμένου να αποτελέσει έναυσμα για μελλοντική δημιουργία ή συζήτηση.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες κι ερασιτέχνες του χορού και του θεάτρου.

 

Η Αντιγόνη Γύρα είναι δημιουργός παραστάσεων χορού και θεάτρου, βίντεο αρτ και μάνα τριών παιδιών. Είναι αριστούχος απόφοιτος του LABAN CENTRE LONDON απ΄όπου απέσπασε το Βραβείο Χορογραφίας Αποφοίτων το 1993. Το 1996 ίδρυσε την ομάδα ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ χοροθέαμα (kinitiras.com) με την οποία έχει χορογραφήσει πλειάδα έργων έως σήμερα κι έχει οργανώσει σεμινάρια και εκπαιδευτικές διαλέξεις για θέματα χορού και θεάτρου. Το 1995 κέρδισε το Β’ Βραβείο Νέων Χορογράφων Ραλλού Μάνου με το έργο «Τα παραμύθια που Μεγάλωσες, Μεγάλωσαν». Έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε πολλά θέατρα και Φεστιβάλ.

Το Δεκέμβριο του 2008 δημιούργησε το πρώτο residency centre για παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα, το Κινητήρας studio μαζί με τη Βίκυ Αδάμου και τη Φλώρα Καλομοίρη.

Το 2015 ξανασύστησε τον Κινητήρα ως Καλλιτεχνικό Δίκτυο Παραστατικών Τεχνών (www.kinitiras.com) κι έφτιαξε με πολυπληθή ομάδα επαγγελματιών κι ερασιτεχνών  τις παραστάσεις «Ο Καφές», «Ανύποπτος Χρόνος»  ενώ επιμελήθηκε την παράσταση «’Ερωντας» .

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες και σχήματα (Σ.Ευαγγελάτος, Ν.Διαμαντής, Ε.Θεοδώρου, Γ.Κακλέας, Γ.Παλούμπης, Χ.Σιοπαχάς, Σ.Φασουλής κ.α)  κι έχει διδάξει κίνηση και χορογραφία σ΄επαγγελματικές  σχολές ( ΚΣΟΤ, Δραματική Σχολή Αθηνών Γ.Θεοδοσιάδης, Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης «Βεάκη» κ.α). Το νέο της όραμα, η δράση ΕΚ ΠΛΗΞΗ, φέρνει από το 2012 το χορό και το σωματικό θέατρο στην εκπαίδευση (www.ekplixi.com).

Από τo 2017 είναι μέλος της καλλιτεχνικής ομάδα ΓΑΒ (Γύρα,Αδάμου,Βενετσανόπουλος) με την οποία δημιούργησαν το πρώτο τους έργο ¨Βαθύς Αναστεναγμός» με επιχορήγηση από το ΥΠΠΟ.

 

Πότε: 6-8/7/2018

Ώρα: 18.00-22.00 (στις 8/7 παρουσίαση στις 21.30)

Πού: Studio KER, Δαγκλή 22α, Χαλέπα, Χανιά

Κόστος: 60 €

 

Και στην Αίγινα….

Σεμινάριο Υποκριτικής και Κίνησης με το Δημήτρη Αγορά και την Ιωάννα Καμπυλαυκά

9-15/7/2018

 

Πώς τα κόμικς έγιναν θέατρο; Πόσο δύσκολο είδος είναι η κωμωδία; Πόσο μοιάζουμε με τους ήρωες του Αρκά; Ο Δημήτρης Αγοράς, ηθοποιός και σκηνοθέτης της παράστασης «Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων», που είναι βασισμένη στα κόμικς του Αρκά, μας προσκαλεί σε ένα εβδομαδιαίο σεμινάριο έρευνας, ανάλυσης και δραματοποίησης των αγαπημένων ηρώων του μεγάλου σκιτσογράφου και μας εισάγει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο στον κόσμο της υποκριτικής.

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα προετοιμάσουμε σώμα και πνεύμα με τεχνικές yoga. Την πρακτική θα οδηγήσει η Ιωάννα Καμπυλαυκα βασικό μέλος του Κινητήρα, χορογράφος και ασκητρια της yoga επί πολλά χρόνια. Η πρακτική θα είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες του γκρουπ και θα λειτουργεί υποστηρικτικά στο σεμινάριο.

Θα γίνει παρουσίαση στο τέλος του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες κι ερασιτέχνες του χορού και του θεάτρου.

 

Ο Δημήτρης Αγοράς γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι πατέρας τριών παιδιών. Σπούδασε θέατρο στη Σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου κι έχει μαθητεύσει κοντά στη Νίκη Τριανταφυλλίδη.Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Ανδρέα Μανωλικάκη,το Δημήτρη Ήμελλο, το Γιάγκο Ανδρεάδη κ.α. Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο (Μ. Κακογιάννης), Ανοιχτό Θέατρο (Γ .Μιχαηλίδης ), Θέατρο του Νέου Κόσμου (Ν. Γουλή), Altera Pars (Π. Νάκος), ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης (Γ. Αντωνάκης, Μ. Μανουσάκης), Κινητήρας (Α.Γύρα), Μαγικές Σβούρες (Δημ. Αδάμης) κ.α. Έχει συμμετάσχει στην τηλεόραση στα σήριαλ: Κόκκινος Κύκλος, Τα παιδιά της Νιόβης, Για την Άννα, κ.ά. .Έχει διδάξει υποκριτική σε παιδιά και ενήλικες στο Μικρό Πολυτεχνείο και στη θεατρική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα. Από το 2011 συντονίζει την ερασιτεχνική ομάδα θεάτρου γονέων και δασκάλου στο 2ο Δημ. Βούλας και την ερασιτεχνική ομάδα του «Νότιος: χώρος τέχνης και δράσης». Είναι σκηνοθέτης και ηθοποιός στην παράσταση «Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων», που είναι βασισμένη στα κόμικς του Αρκά και που παρουσιάστηκε φέτος για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Σημείο.

Η Ιωάννα Καμπυλαυκά είναι απόφοιτος του Laban Centre London (Bachelor of Arts in Dance Theatre) και του Middlesex University (diploma in Interior Design). Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2003-2004, με υποτροφία από το Fulbright Foundation, φοίτησε σε διάφορες σχολές χορού στην Νέα Υόρκη (Movement Research, Trisha Brown, Dance Space, Susan Klein, Barbara Mahler). Την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2007, με την υποστήριξη του προγράμματος της Unesco, Aschberg Bursaries for Artists, εργάστηκε ως δασκάλα χορού, χορογράφος και χορεύτρια στην Bangkok της Ταϊλάνδης ως καλλεσμένη resident καλλιτέχνης της σχολής Dance School of Performing Arts. Την άνοιξη του 2008 μετά από πρόσκληση του οργανισμού “Temple of Fine Arts” δίδαξε σύνθεση και αυτοσχεδιασμό στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία. Η Ιωάννα είναι βασικό μέλος του Κινητήρα από το 1998 και μέλος της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Medea Electronique από το 2008. Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με τους: “Splish-Splash” (Γιάννης Οικονομίδης), Θέατρο Σημείο (Νίκος Διαμαντής), Θέατρο Τέχνης (Κουγιουμτζής), ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας (Σταύρος Τσακίρης), Θέατρο Καλουτά (Γιώργος Φρατζεσκάκης), κ.α. Έχει διδάξει κίνηση και αυτοσχεδιασμό στις δραματικές σχολές “Θεμέλιο”, “Θεατρική Τέχνη”, “Δ.Φωτιάδη”, “Θέατρο Αλλαγών” και “Γ. Θεοδοσιάδη”.

Πότε: 9-15/7/2018

Ώρα: 9.30-14.30

Πού: Το μικρό στούντιο, Χρήστου Λαδά 7, Αίγινα

Κόστος: 150 € (10% έκπτωση σε κατόχους κάρτας ανεργίας)

 

 

Κρατήσεις θέσεων έως 5/6/2018: 210-9248328 ή στο [email protected]

 

 

Προτάσεις για διαμονή στα Χανιά:

 

Προτάσεις για διαμονή στην Αίγινα:

 

 

 

 

 

Κινητήρας-Καλλιτεχνικό Δίκτυο Παραστατικών Τεχνών

Διεύθυνση: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη

Τηλ: 2109248328

[email protected]

www.kinitiras.com

Facebook page: Kinitiras

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Faliro Summer Theater

Βασίλης Παπακωνσταντίνου Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 στο Faliro Summer Theater Ο «αιώνιος έφηβος» Βασίλης Παπακωνσταντίνου, συνεχίζει τις επιτυχημένες εμφανίσεις του και μας προσκαλεί σε ένα μουσικό