Παιδικό Μουσείο της Αθήνας τον Απρίλιο/οικογένειες με παιδιά 1-3 χρόνων

Εκπαιδευτικά προγράμματα

για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 1-3 χρόνων

στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας τον Απρίλιο του 2018

 

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα  που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και τη χρήση αντικειμένων. Κύριος σκοπός τους είναι να αγαπήσουν τα παιδιά το μουσείο από τη βρεφική τους ηλικία. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για πολύ μικρά παιδιά και τους γονείς τους σχεδιάζονται με άξονα την αλληλεπίδραση μικρών και μεγάλων, την κοινωνικοποίηση και τη συνεργασία με άλλα παιδιά καθώς και τις θεματικές που συνδέονται με την καθημερινότητά τους.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής και οι θεματικές των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 1-2 και 2-3 χρόνων είναι κοινές, αλλά προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες κάθε ηλικίας και πραγματοποιούνται σε διαφορετικές ώρες ως εξής:

 

è για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 1-2 χρόνων

Σάββατο – Κυριακή: 10:00 – 10:50

 è για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 2-3 χρόνων

Σάββατο – Κυριακή: 11:10 – 12:00

Τον Απρίλιο έχουν προγραμματιστεί τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:

 Σάββατο 21 Απριλίου 2018

è  «Χτίζω και γκρεμίζω»

Ολημερίς το χτίζουμε, το βράδυ το γκρεμίζουμε. Παίζουμε με αντικείμενα, μεγέθη, υλικά, δημιουργούμε πύργους, τους γκρεμίζουμε και μαθαίνουμε να ισορροπούμε!

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

è  «Ρόδα παίρνω, ρόδα αφήνω»

Πόσα αντικείμενα με ρόδες κρύβονται στις συλλογές του Παιδικού Μουσείου; Τι δουλειά κάνει το καθένα; Πώς μπορούμε να τα κινήσουμε; Σέρνουμε, σπρώχνουμε οχήματα και ζωγραφίζουμε δρόμους για αυτά!

 Σάββατο 28 Απριλίου 2018

è  «Πολύχρωμες βούλες»

Πόσα χρώματα υπάρχουν; Ποια απ’ αυτά μπορεί να έχει πάνω της μια πεταλούδα; Πόσες βούλες έχει μία πασχαλίτσα; Ανακαλύπτουμε τα χρώματα και αποτυπώνουμε πολύχρωμες βούλες!

 Κυριακή 29 Απριλίου 2018

è  «Χτίζω και γκρεμίζω»

Ολημερίς το χτίζουμε, το βράδυ το γκρεμίζουμε. Παίζουμε με αντικείμενα, μεγέθη, υλικά, δημιουργούμε πύργους, τους γκρεμίζουμε και μαθαίνουμε να ισορροπούμε!

 

 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2103312995,

Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-17:00

 

Παρακαλείστε να φοράτε άνετα και απλά καθημερινά ρούχα καθώς θα χρειαστεί να καθίσετε στο πάτωμα, αλλά και να παίξετε με χρώματα, υλικά μαγειρικής κλπ.

 

 

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς ειδοποίηση.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Σοφοκλή Αντιγόνη 441 +

  Σοφοκλή Αντιγόνη 441 +   Από το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024   Από το Σάββατο 20 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή  από την