«200 Κιθάρες Άρωμα Ελλάδας» η μεγάλη επιτυχία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο sold out  συναυλίες του Βαγγέλη Μπουντούνη «200 Κιθάρες Άρωμα Ελλάδας»

 

Η αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» μια από τις μεγαλύτερες αίθουσες που διαθέτει η χώρα μας  γέμισε ασφυκτικά στις 21 και 22 Απριλίου. Τέσσερις χιλιάδες κόσμου παρακολούθησε τις συναυλίες του Βαγγέλη Μποντούνη. Ήταν μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές του ίδιου του συνθέτη αλλά και των ανθρώπων που βρέθηκαν πάνω και κάτω από τη σκηνή.

Οι 200 κιθάρες οι έξι χορωδίες με την εκρηκτική φωνή της Μαρίας Φαραντούρη, με την εξαιρετική  Μάρω Ραζή και τους μοναδικούς String Demons με απόλυτη κατάφεραν όχι μόνο να μας συγκινήσουν αλλά και να μας κάνουν να νιώσουμε περήφανοι ως Έλληνες.

Μια γιορτή για την Ελλάδα και τα παιδιά της, μια «συναισθηματική έκρηξη» του Βαγγέλη Μπουντούνη που για πρώτη φορά όχι τυχαία, επέλεξε μόνο Έλληνες συνθέτες για να τονίσει την σημαντική προσφορά τους και το έργο τους, αλλά κυρίως για να επισημάνει με  το μήνυμα του όπως ο ίδιος τόνισε κλείνοντας τις συναυλίες του: «Αυτή είναι η Ελλάδα».

Αυτό έζησαν όσοι παρευρέθησαν δύο  μέρες στο Μέγαρο Μουσικής, δύο βραδιές με μοναδικές ενορχηστρώσεις που καθήλωσαν και τον τελευταίο θεατή προκαλώντας δυνατές συγκινήσεις. Αυτές ήταν οι συναυλίες με τίτλο

«Άρωμα Ελλάδας»

“200 Κιθάρες Βαγγέλης Μπουντούνης»

στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών»

 Οι 500 νέοι άνθρωποι που ανέβηκαν στη σκηνή του Μεγάρου δεν είναι μόνο κιθαριστές, μουσικοί και τραγουδιστές, είναι το Ελληνικό ¨El Sistema¨, είναι Έλληνες που παίζουν και τραγουδούν για την ωραιότερη χώρα του κόσμου, επειδή θέλουν να την κρατήσουν ζωντανή, επειδή θέλουν να μείνουν εδώ και να παλέψουν, για να γυρίσει αυτή η χώρα σελίδα το συντομότερο. Για πρώτη φορά το πρόγραμμα της συναυλίας ήταν αποκλειστικά Ελληνικό (Τσιτσάνης, Σαββόπουλος, Καραΐνδρου, Μπουντούνης, String Denons κ.α.)

Ο κορμός όμως των συναυλιών, ήταν η μουσική του μεγάλου μας Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη. Θα είναι δυο συναυλίες αφιερωμένες (όπως μας το ζήτησε ο ίδιος ο Μίκης) στον άλλο μεγάλο Έλληνα,  Μάνο Χατζιδάκι.

Μήνυμα ευχαριστιών

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι μου συμπαραστάθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο έστω και με ένα απλό “like”, κατά την διάρκεια αυτού του μεγάλου ταξιδιού, και ιδιαίτερα για αυτές τις συναυλίες  στις 21 και 22 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, πρώτα από όλους την Μάρω που έζησε αυτό το ταξίδι από την πρώτη στιγμή και τους δύο «Δαίμονες» της ζωής μου, την Λυδία και τον Κωνσταντίνο που ακροβατώντας και ρισκάροντας με την μουσική, με έχουν κάνει τόσο υπερήφανο γι’ αυτούς! Θέλω να ευχαριστήσω την μεγάλη ερμηνεύτρια, την αγαπημένη μου Μαρία Φαραντούρη, νοιώθω πως κι εκείνη είναι μέλος της οικογένειας μου, τους καθηγητές και τα Ωδεία που συμμετέχουν, τις χορωδίες και τους δασκάλους τους, και πάνω απ’ όλα, αυτούς τους 200 νέους Κιθαριστές, που τα έδωσαν όλα στις πρόβες και γι’ αυτό που θα ακολουθήσει!

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης, τους εργαζόμενους και τους υπευθύνους από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που με τον επαγγελματισμό τους και την αγάπη τους γι’ αυτό που κάνουν, στήριξαν και στηρίζουν σε δύσκολες εποχές αυτόν τον οργανισμό!

Ευχαριστώ τον Μουσικό – Εκδοτικό οίκο “Panas music” (Παπαγρηγορίου – Νάκας) και τον Δημήτριο Ντούλια για όλη την βοήθεια, που – εκτός των άλλων – μας κάνουν και πάλι δώρο το πρόγραμμα της συναυλίας!

Ευχαριστώ ακόμα τον Δήμο Αμαρουσίου που μας παρέδωσε απλόχερα όλες του τις εγκαταστάσεις (Κέντρο Τέχνης και πολιτισμού, Δημοτικό Ωδείο κλπ.) για τις πρόβες και την προετοιμασία της συναυλίας.

Ευχαριστώ τέλος το Εθνικό Ωδείο Ηλιούπολης και την διευθύντρια του Κατερίνα Κανταρτζή, για την βοήθεια και το στήσιμο αυτής της συναυλίας.

Τον τελευταίο καιρό, ένιωσα πως οι άνθρωποι που αγαπώ και με αγαπούν είναι πολλοί, πολλοί περισσότεροι από όσους φανταζόμουν! Τον τελευταίο καιρό κατάλαβα πόσο λάθος είναι, να βάζεις στεγανά και να προσπερνάς καλούς ανθρώπους!

Σε αυτή την διαδρομή υπήρξαν και μερικές, ελάχιστες κακίες, ειρωνείες, ζήλιες! Έκανα προσωπικό αγώνα – έτσι παρορμητικός που είμαι – να μην απαντήσω σε κανέναν, να κρατήσω χαμηλούς τόνους! Αυτή την εικόνα και αυτό το παράδειγμα ήθελα να πάρουν όλα αυτά τα νέα παιδιά, που συμμετέχουν σε ένα ταξίδι εκπαιδευτικό, που τους κάνει καλύτερους μουσικούς, ένα ταξίδι ζωής που τους κάνει καλύτερους ανθρώπους!

Η συναυλίες αυτές, θα μείνουν χαραγμένες για πάντα στην καρδιά όσων συμμετέχουν και όσων τις παρακολούθησαν, όπως ακριβώς έγινε και στην πρώτη μας συναυλία το 2004 στο Ηρώδειο, που είχε γίνει για άλλους λόγους και σε καλύτερες, πιο ανυποψίαστες εποχές!

 

 

                                                   Βαγγέλης  Μπουντούνης

 

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα