«Πες μου, Οδυσσέα»

ΝΙΚΗ ΣΕΛΙΜΗ

«Πες μου, Οδυσσέα»

Ιστορίες και τραγούδια για παιδιά και γονείς

 ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: EΡΣΗ ΣΠΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Εκδόσεις Διάπλαση, που πάντα ψάχνουν κάτι καινούργιο να προσφέρουν στο αναγνωστικό κοινό και στους μικρούς μας φίλους, κυκλοφορούν την πρώτη συγγραφική δουλειά της Νίκης Σελίμη, με τίτλο «ΠΕΣ ΜΟΥ, ΟΔΥΣΣΕΑ».

 Όταν η Νίκη Σελίμη ξεκίνησε να γράφει ιστορίες και τραγούδια για την πεντάχρονη ανιψιά της, δεν φανταζόταν ότι κάποτε αυτά θα εξελίσσονταν σε ένα βιβλίο που απευθύνεται εξίσου σε παιδιά και γονείς, με στόχο να προαγάγει τη μεταξύ τους επικοινωνία, την αυτοανακάλυψη και τη συνειδητοποίηση του εαυτού.

Με πρωταγωνιστές την αρκουδίτσα Νεφέλη, το σκιουράκι Ηλέκτρα, το σπουργιτάκι Οδυσσέα και το ελαφάκι Αριάδνη, οι ιστορίες αυτές καταπιάνονται με τα κυριότερα εξελικτικά στάδια της παιδικής ηλικίας: τον αποχωρισμό, το οιδιπόδειο σύμπλεγμα (ή σύμπλεγμα της Ηλέκτρας), την αυτονομία και την αυτογνωσία απέναντι στην ενοχή και στην επιθετικότητα. Την κάθε ενότητα συμπληρώνουν ένα τραγούδι για τα παιδιά και ένα για τους γονείς, ενώ αναπόσπαστο κομμάτι του βιβλίου αποτελεί η εξαιρετικά ευαίσθητη εικονογράφηση της Έρσης Σπαθοπούλου.

 

***

Η Νίκη Σελίμη γεννήθηκε στα Βραγκιανά Καρδίτσας το 1974. Σπούδασε βρεφονηπιαγωγός σε εργαστήρι ελευθέρων σπουδών και ασχολήθηκε με την ψυχανάλυση σε επίπεδο προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται στον τραπεζικό χώρο. Το 2011 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Σοκόλη-Κουλεδάκη η πρώτη της ποιητική συλλογή, με τίτλο Οι λέξεις της σιωπής.

ISBN 978-960-567-148-8

Τιμή: 13.50

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

“Songs Of Surrender”, U2

40 τραγούδια. 40 δημιουργοί. 40 ιστορίες. Κυκλοφορεί η πολυσυζητημένη συλλογή των 40 πιο αγαπημένων τραγουδιών από τον κατάλογο των U2, και μαζί με αυτό ένα συνεργατικό project «έκπληξη»

«ΦΩΤΙΕΣ ή Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ»

«ΦΩΤΙΕΣ ή Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ» ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Από την Πέμπτη 27 Απριλίου, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στο Θέατρο Αλκμήνη, θα παρουσιάζεται από την Θεατρική

ReThinking Ταυτότητες | Συγκρούσεις | Τέχνη & Τεχνικές 3 θεματικές εκθέσεις στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

ReThinking Ταυτότητες | Συγκρούσεις | Τέχνη & Τεχνικές 3 θεματικές εκθέσεις στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «ReInHerit» Πρώτη έκθεση: «ReThinking Ταυτότητες: