Το Θέατρο Τέχνης γιορτάζει την παγκόσμια Ημέρα θεάτρου και καλεί το Duende να καταλάβει τις ψυχές όλων μας

Το Θέατρο Τέχνης γιορτάζει την παγκόσμια Ημέρα θεάτρου και καλεί το Duende να καταλάβει τις ψυχές όλων μας

 

«…κατάπιε µονορούφι µια γεµάτη κούπα καθάγια, ένα κρασί από νερό φωτιάς, και κάθισε ξανά να τραγουδήσει – χωρίς φωνή, χωρίς ανάσα, χωρίς παιχνίδια και τσακίσµατα µε το λαιµό να καίει σαν ηφαίστειο αλλά µε ντουέντε…»

 

Το Θέατρο Τέχνης γιορτάζει στις 27 Μαρτίου 2018 την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, προσφέροντας αποκλειστικά για αυτή τη μέρα, όλα τα εισιτήρια της παράστασης “Duende: Το Πνεύμα της Γης”  με τη μορφή 1+1.[1] Στη συνέχεια, μετά τη λήξη της παράστασης, στις 11μ.μ. θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση – στο πλαίσιο της δράσης το Θέατρο Τέχνης Γνωρίζεται Με Το Κοινό του.

 

Ο Σταμάτης Κραουνάκης, οικοδεσπότης στο δικό του Συμπόσιο υποδέχεται το βράδυ της παγκόσμιας ημέρας του Θεάτρου έξι εκλεκτούς καλεσμένους, έξι πρόσωπα που το duende ορίζει τη ζωή τους. Πίνουν, κερνάνε κρασί και συνομιλούν με τους θεατές- μύστες. Στήνουν μια γιορτή του Θεάτρου μια γιορτή των Τεχνών, του Έρωτα και της Ποίησης. Και καλούν το duende να καταλάβει τις ψυχές όλων.

 

Άτομα από διαφορετικά πεδία, με μόνο κοινό άξονα το σημάδι του duende στο μέτωπο τους συναντιούνται για μια και μοναδική φορά στο μυστικό δείπνο που στήνεται στο θέατρο της οδού Φρυνίχου, δημιουργούν συνθήκες μέθεξης και καλούν τους θεατές να πάρουν μέρος.

 

Τη συντροφιά συνθέτουν: η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Ελένη Βιτάλη, η διευθύντρια του εκδοτικού οίκου «Βιβλιοπωλείο της Εστίας» Εύα Καραϊτίδη, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Μανιάτης, ο συγγραφέας Θανάσης Νιάρχος, ο συγγραφέας, μεταφραστής και κριτικός θεάτρου Λέανδρος Πολενάκης, η  αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα Θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευανθία Στιβανάκη.

 

Η είσοδος στη  συζήτηση θα είναι ελεύθερη.

 

 

 

[1] δηλαδή με την αγορά ενός εισιτηρίου άλλο ένα δώροΘα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Η προσφορά ισχύει μόνο για αγορά από το ταμείο της Φρυνίχου και όχι για ηλεκτρονική προ-αγορά εισιτηρίου.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων