Οικογενειακές εξορμήσεις στη φύση Φτερωτοί επισκέπτες στον Υμηττό!

Οικογενειακές εξορμήσεις στη φύση

Φτερωτοί επισκέπτες στον Υμηττό!

 

ΠΟΤΕ:Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, ώρα 16:00 – 18:00 

(Παρακαλούμε να είστε εκεί 10’ λεπτά νωρίτερα)

ΠΟΥ:Στο Αισθητικό  Δάσος Υμηττού,  πίσω από την Μονή Καισαριανής

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ:  Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)

ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ:   Δηλώστε απαραίτητα την συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ:    Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό)  παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό

 «…Αυτά τα ωραία αποδημητικά πουλιά κινούν το  χρόνο και τις εποχές…»

Το Σάββατο 31 Μαρτίου Απριλίου στις 16:00 το απόγευμα, η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συναντηθούν στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού για να ανακαλύψουν τα μυστικά που φέρνουν μαζί τους οι φτερωτοί επισκέπτες της Άνοιξης!  Γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν τα μονοπάτια του Υμηττού, να αναγνωρίσουν τα ίχνη που αφήνουν οι φτερωτοί επισκέπτες, να μάθουν τις διαδρομές που ακολουθούν, τις προτιμήσεις τους σε τροφή και τις συνήθειές τους.

Ποιοι είναι αυτοί οι επισκέπτες και πόσο μακρύ ταξίδι κάνουν μέχρι να φτάσουν ως εμάς;

Τι θα συνέβαινε άραγε εάν τη φετινή Άνοιξη δεν έρχονταν κοντά μας; Σε τι μας βοηθούν;

 

Σε αυτό το εποχικό πέρασμα των πουλιών, το ραντεβού με τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών προσφέρει τη δυνατότητα όχι μόνο οι οικογένειες να βρεθούν μαζί, κοντά στη φύση, αλλά και να γνωρίσουν περισσότερα για τα αποδημητικά πουλιά, μέσα από παιχνίδια και ιστορίες. Συλλέγοντας από το δάσος υλικά της φύσης, γονείς και παιδιά θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν μια δική τους φωλιά, είτε αυτοσχεδιάζοντας, είτε ακολουθώντας τις τεχνικές που διδάσκουν οι… φτερωτοί επισκέπτες.

 

 

Δείτε το event στο facebook!

 

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά  στη φύση, μέσα από τα σχολικά και τα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει.

 

Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών.

 

Για τις εκπαιδευτικές δράσεις της Φιλοδασικής Ένωσης  Αθηνών,  υπεύθυνη σχεδιασμού και οργάνωσης είναι  η παιδαγωγός Ρόζα Τριανταφυλλίδη, ενώ υπεύθυνη συντονισμού είναι η παιδοψυχολόγος Κατερίνα Λιάπη.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών

Online: http://www.philodassiki.org | e-mail: [email protected]

Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα

ΤΗΛ. 210 7220866- 6945380044

 

ΧΟΡΗΓΟΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο