Οι δύο ταινίες απέσπασαν συνολικά έξι βραβεία

Οι δύο ταινίες απέσπασαν συνολικά έξι βραβεία

Βραβεία Όσκαρ 2018: «Η Μορφή του Νερού» και «Οι Τρεις Πινακίδες Έξω Από το Έμπινγκ, Στο Μιζούρι» οι μεγάλοι νικητές

Το αριστούργημα του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο «Η Μορφή του Νερού» ήταν ο μεγάλος νικητής της 90ής απονομής των βραβείων Όσκαρ, που πραγματοποιήθηκε χτες, Κυριακή 4 Μαρτίου, σε μια λαμπερή τελετή στο Dolby Theatre στο Λος Άντζελες, με παρουσιαστή τον Τζίμι Κίμελ. Το αλληγορικό παραμύθι του κορυφαίου παραμυθά, που ήταν υποψήφιο σε 13 κατηγορίες, έφυγε με τέσσερα χρυσά αγαλματίδια, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που το ήθελαν φαβορί των φετινών Όσκαρ.

Συγκεκριμένα, «Η Μορφή του Νερού» αναδείχθηκε «Καλύτερη Ταινία», ενώ απέσπασε και τα βραβεία «Σχεδιασμού Παραγωγής», «Πρωτότυπης Μουσικής», για τις μοναδικές μουσικές συνθέσεις του Αλεξάντρ Ντεσπλά, καθώς και «Καλύτερης Σκηνοθεσίας», για την εκπληκτική δουλειά του Ντελ Τόρο. Με το βραβείο αυτό, ο  54χρονος δημιουργός γίνεται ο τρίτος Μεξικανός στην ιστορία του θεσμού που κερδίζει το Όσκαρ Σκηνοθεσίας, μετά τους Αλφόνσο Κουαρόν («Gravity») και Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιαρίτου («Birdman», «Η Επιστροφή»).

«Η Μορφή του Νερού» ήταν ένα από τα αδιαμφισβήτητα φαβορί της φετινής απονομής, καθώς νωρίτερα είχε αποσπάσει τον Χρυσό Λέοντα Καλύτερης Ταινίας στο 74ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA Σκηνοθεσίας, ενώ τον Ντελ Τόρο τίμησε και το Σωματείο Αμερικανών Σκηνοθετών.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν και το εξαιρετικό δράμα του Μάρτιν ΜακΝτόνα «Οι Τρεις Πινακίδες Έξω Από το Έμπινγκ, Στο Μιζούρι», που είχε υποψηφιότητες σε  εφτά σημαντικές κατηγορίες. Η ταινία που έχει κλέψει τις καρδιές κοινού και κριτικών ανά τον κόσμο, διακρίθηκε στη χτεσινή τελετή για τις συγκλονιστικές ερμηνείες της Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και του Σαμ Ρόκγουελ, οι οποίοι και έφυγαν με το βραβείο «Α’ Γυναικείου Ρόλου» για «Β’ Αντρικού Ρόλου» αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα βραβεία που απέσπασαν οι δύο ταινίες:

«Η Μορφή του Νερού»

Καλύτερη Ταινία

Καλύτερη Σκηνοθεσία, στον Γκιγέρμο ΝτελΤόρο

Πρωτότυπη Μουσική, στον Αλεξάντρ Ντεσπλά

Σχεδιασμός Παραγωγής, στους Πολ Ντέναμ Οστερμπέρι, Σέιν Βιού και Τζέφρι Α. Μέλβιν

«Οι Τρεις Πινακίδες Έξω Από το Έμπινγκ, Στο Μιζούρι»

Α’ Γυναικείος Ρόλος, για την ερμηνεία της Φράνσις ΜακΝτόρμαντ

Β’ Αντρικός Ρόλος, για την ερμηνεία του Σαμ Ρόκγουελ

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΗ | Roof Garden| KAKTOS

  ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΗ Roof Garden Ένα εγχειρίδιο αυτοβελτίωσης Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ kaktos.gr   Μέσα από μικρές, καθημερινές ιστορίες (δοσμένες άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με σοβαρότερο

ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ LIVE | ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ

ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ LIVE ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ   Η Πέγκυ Ζήνα στο Θέατρο Άλσος την Τρίτη 18 Ιουνίου για μια βραδιά γεμάτη τραγούδια!   Εξαιρετική