Μάνος Αντωνίου

Μάνος Αντωνίου

Σε καλώς ορίζουμε στη σελίδα μας Full-time.gr

Ξεκινώντας την συζήτηση με τους καλεσμένους μας κάνουμε μια μικρή διαδρομή κάτι σαν παιχνίδι και έτσι μαθαίνουμε μερικά πράγματα για εκείνον. Σας δίνουμε μια λέξη και την συνεχίζετε

 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα…….

Στην Αθήνα.

Τα παιδικά μου χρόνια ήταν……

Ευχάριστα και χωρίς πολλές αναταράξεις.

Αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με το θέατρο όταν…

Τελειώνοντας το Πανεπιστήμιο Πειραιά το Ναυτιλιακό Τμήμα Σπουδών μπήκα στη Δραματική Σχολή ‘ Μαίρης Βογιατζή – Τράγκα ‘ και από το δεύτερο έτος έπαιζα επαγγελματικά δίπλα σε κορυφαία ονόματα του χώρου όπως η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, ο Φαίδων Γεωργίτσης, ο Νίκος Τσούκας κ. α.

Άνθρωποι που με στιγμάτισαν….

Ο δάσκαλος, σκηνοθέτης και πνευματικός μου πατέρας Βασίλη Ρίτσος.

 Πόσο δύσκολο είναι να σκηνοθετείς και να παίζεις ταυτόχρονα;

Είναι δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα και μαγικό. Ως σκηνοθέτης οργανώνεις όλη την παράσταση και περνάς την αισθητική που θέλεις, ενώ ταυτόχρονα ως ηθοποιός υπηρετείς αυτό που ως σκηνοθέτης ενστερνίζεσαι. Πρέπει να έχεις πλήρη αίσθηση της σκηνής και των κινήσεων για να μπορείς να κατευθύνεις τους ηθοποιούς και να εμηνεύεις ταυτόχρονα. Ευτυχώς με την πυλύχρονη εμπειρία μου στην υποκριτική και τη σκηνοθεσία μπορώ και τα συνδυάζω επιτυχώς.

 

 

 

Μιλήστε μας για την παράσταση Diavol Kommantante;

Πρόκειται για μία καυστική κωμωδία που διαδραματίζεται την εποχή της κατοχής λίγο πριν τη συνθηκολόγηση Ιταλών με τους Συμμάχους. Σε μια ταβέρνα κάτω από τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως με τη ναζιστική σημαία αναρτημένη, εκτυλίσσονται κωμικοτραγικά γεγονότα που μας θυμίζουν πολλά πράγματα που ζούμε στη σημερινή εποχή. Η παράσταση έχει τρομερά έντονο ρυθμό και τα συναισθήματα εναλλάσσονται διαρκώς, γέλιο, συγκίνηση και πολλά μηνύματα.

 

Τι παίρνει ο κόσμος φεύγοντας;

Ο κόσμος φεύγοντας εκτός από την ψυχαγωγία παίρνει και μια κριτική σκέψη για όλο αυτό που ζούμε σήμερα.

Υπάρχει σήμερα κατοχή;

Υπάρχει οικονομική κατοχή.

Σε πρωτογνωρίσαμε στην τηλεόραση έχεις δουλέψει σε  πολλά σήριαλ, τελικά η τηλεόραση βοηθάει στην πορεία ενός ηθοποιού;

Σίγουρα βοηθάει η τηλεόραση, αλλά αυτό δεν είναι πανάκεια. Το θέατρο για εμένα είναι το σπίτι του ηθοποιού και για να παραμείνεις σε αυτό το δύσκολο χώρο της υποκριτικής πρέπει να σε αντέχει το σανίδι.

Τι σου αρέσει στην τηλεόραση και τι όχι;

Σίγουρα η τηλεόραση σου παρέχει αναγνωρισιμότητα, που σε βοηθάει και στο θέατρο, καθώς και μια καλύτερη αμοιβή. Κυρίως παλαιότερα, γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν δυσκολέψει αρκετά τα οικονομικά και στην τηλεόραση.

Δεν υπάρχει κάτι που να μη μου αρέσει, κάθε μέσο έχει τη δική του τεχνική και αισθητική που ο ηθοποιός πρέπει να ανταποκρίνεται.

Ο κινηματογράφος σου αρέσει;

Ο κινηματογράφος μου αρέσει πάρα πολύ και να παίζω και να παρακολουθώ. Είναι τέχνη!!! Στον κινηματογράφο δεν υπάρχει αυτό που λέμε ‘ fast food ‘, γίνεται ανάλυση των ρόλων, πρόβες, είναι μια μυσταγωγία.

Διδάσκεις και σε δραματική σχολή , ποιο είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις στους σπουδαστές σου;

Το πρώτο πράγμα που προσπαθώ να καταλάβουν οι μαθητές μου είναι πώς το θέατρο είναι πολύ σκληρό, αλλά και μαγικό, πώς θέλει τρομερή εκπαίδευση και αυτοπειθαρχία. Ως δάσκαλος υποκριτικής προσπαθώ να τους μάθω να ερμηνεύουν τους ρόλους με αλήθεια, να κατανοούν την αίσθηση του ρυθμού, καθώς και να συνδυάζουν την τεχνική με το συναίσθημα.

Πες μας μια αστεία στιγμή που σου συνέβη στη σκηνή…

Πρίν δύο εβδομάδες σε μία παράσταση ένας συνάδελφος που υποδύεται ένα Ιταλό αξιωματικό έπρεπε να βγάλει το πιστόλι του. Όμως το είχε ξεχάσει. Με διακριτικό τρόπο και μέσα  στο ρόλο του φεύγει από τη σκηνή για να το βρεί.Έλα όμως που ένας άλλος συνάδελφος που υποδύεται ένα Γερμανό αξιωματικό, καταλαβαίνει τι έχει γίνει, παίρνει ένα εφεδρικό όπλο,     που έχουμε για την παράσταση και βγαίνει στη σκηνή αλλά από την άλλη μεριά που έφυγε ο Ιταλός. Ο συνάδελφος που κάνει τον Ιταλό βρίσκει το όπλο του μπαίνει στη σκηνή. Ο συνάδελφος που κάνει το Γερμανό αξιωματικό δεν το έχει καταλάβει ότι το βρήκε και του λέει ‘ Αξιωματικέ Τονίνο Τόπο ξεχάσατε το όπλο σας μέσα στο σαλόνι, οπότε απαντάει ο συνάδελφος που κάνει τον Ιταλό ‘ Μα τι λέτε αξιωματικέ Φον Ζόριμπλε, εδώ είναι το όπλο μου ‘, οπότε όπως καταλαβαίνετε εμφανίζονται δύο όπλα στη σκηνή να αντιστοιχούν στον Ιταλό.

Επόμενα σχέδια;

Το επόμενο σχέδιο είναι να υλοποιηθεί η πρόταση που έχει γίνει, η θεατρική παράσταση ‘diavol kommadant ‘ να γίνει κινηματογράφικη ταινία.

Ρόλος απωθημένο;

Δεν έχω κάποιο ρόλο συγκεκριμένα ως απωθημένο. Κάθε ρόλο που καλούμε να ερμηνεύσω τον αντιμετωπίζω ως τον καλύτερο ρόλο που θα μπορούσα να έχω τη δεδομένη στιγμή.

Κλείνοντας πες μας μια ατακα από το έργο που σου έμεινε….

‘ Αν Όλοι Κάνουμε Κάτι ο Εφιάλτης θα Τελειώσει ‘.

Η καυστική κωμωδία  «Diavol Kommandant», σε κείμενο της Μαριάννας Κυριακάκη, σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου & μουσική Σταμάτη Χρήστου στο θέατρο Λύχνος, κάθε Σάββατο στις 19:00 & Κυριακή στις 18:00

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων