«Οι Τρεις Πινακίδες & «Η Μορφή του Νερού» σάρωσαν τα βραβεία

Βραβεία BAFTA 2018: «Οι Τρεις Πινακίδες Έξω Από το Έμπινγκ, Στο Μιζούρι» & «Η Μορφή του Νερού»
σάρωσαν τα βραβεία

Οι δύο ταινίες επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τις ήθελαν να φεύγουν με τα περισσότερα βραβεία στις σημαντικότερες κατηγορίες.

Το συγκλονιστικό δράμα του Μάρτιν ΜακΝτόνα «Οι Τρεις Πινακίδες Έξω Από το Έμπινγκ, Στο Μιζούρι» και το αριστούργημα του Γκιγιέρμο ΝτελΤόρο «Η Μορφή του Νερού» ήταν οι μεγάλοι νικητές των 71ων Βραβείων BAFTA, που απονεμήθηκαν σε μια λαμπερή τελετή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στο Royal Albert Hall, στο Λονδίνο. Οι δύο ταινίες απέσπασαν συνολικά οχτώ βραβεία στις σημαντικότερες κατηγορίες, μπαίνοντας με αυτό τον τρόπο ακόμα πιο δυναμικά στην κούρσα των Όσκαρ, όπου και διεκδικούν εφτά και δεκατρία βραβεία αντίστοιχα.

Καλύτερη Ταινία – αλλά και Καλύτερη Βρετανική Ταινία –  αναδείχθηκε το «Οι Τρεις Πινακίδες Έξω Από το Έμπινγκ, Στο Μιζούρι», ενώ, κοντά στις προβλέψεις, η ταινία διακρίθηκε και για τις εξαιρετικές ερμηνείες της Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και του Σαμ Ρόκγουελ, αλλά και για το εκπληκτικό σενάριο του Μάρτιν ΜακΝτόνα.

Το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας έλαβε ο κορυφαίος παραμυθάς του σύγχρονου κινηματογράφου, Γκιγιέρμο ΝτελΤόρο για την ταινία «Η Μορφή του Νερού», που είχε αποσπάσει και τον Χρυσό Λέοντα Καλύτερης Ταινίας στο 74ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Η ταινία διακρίθηκε και για την μοναδική μουσική του Αλεξάντρ Ντεσπλά, καθώς και για τον σχεδιασμό παραγωγής, δια χειρός Πολ Ντέναμ Οστερμπέρι.

Αναλυτικά τα βραβεία που απέσπασαν οι δύο ταινίες:

Οι Τρεις Πινακίδες Έξω Από το Έμπινγκ, Στο Μιζούρι

  • Καλύτερη Ταινία
  • Καλύτερη Βρετανική Ταινία
  • Α’ Γυναικείος Ρόλος, για την ερμηνεία της Φράνσις ΜακΝτόρμαντ
  • Β’ Αντρικός Ρόλος, για την ερμηνεία του Σαμ Ρόκγουελ
  • Πρωτότυπο Σενάριο

 

Η Μορφή του Νερού

  • Καλύτερη Σκηνοθεσία, στον Γκιγέρμο ΝτελΤόρο
  • Πρωτότυπη Μουσική
  • Σχεδιασμός Παραγωγής

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Σοφοκλή Αντιγόνη 441 +

  Σοφοκλή Αντιγόνη 441 +   Από το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024   Από το Σάββατο 20 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή  από την