«Ντον Ζουάν ή η Πέτρινη Ευωχία» Μολιέρου

Μολιέρου «Ντον Ζουάν ή η Πέτρινη Ευωχία»

Κωμωδία σε Πέντε Πράξεις

Παράταση παραστάσεων: 22 & 23 Φεβρουαρίου ώρα 5:00μμ

Στο INTREPID FOX στο ΓΚΑΖΙ

 

Σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη και διδασκαλία Σίμου Κακάλα παρουσιάζεται με πολύ μεγάλη επιτυχία το έργο του Μολιέρου «Ντον Ζουάν ή η Πέτρινη Ευωχία» από το Γ’ έτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «δήλος» – Δήμητρα Χατούπη. Παρουσιάστηκε ήδη για 6 παραστάσεις στο INTREPID FOX (Τριπτολέμου 30, Γκάζι) και δίνει άλλες 2 έκτακτες, Πέμπτη 22/2 και Παρασκευή 23/2, ώρα 5:00μμ. Η Είσοδος είναι Ελεύθερη.

 

Στον ανορθόδοξο χώρο του Fox εκτυλίσσεται μια ανορθόδοξη κωμωδία (ή μήπως τραγωδία;). Ανάμεσα σε παλάτια και νεκροταφεία, μεταξύ Ουρανού και Γης, Ύλης και Πνεύματος, σαρκικών απολαύσεων και πνευματικών αναζητήσεων, ο Ντον Ζουάν παραπαίει ανάμεσα στην επιθυμία αυτού που έχει και αυτού που δεν έχει. Με βασικό μότο «η υποκρισία είναι μια διαστροφή στην μόδα» και ότι «όλες οι διαστροφές που είναι στην μόδα θεωρούνται αρετές», ο Ντον Ζουάν πορεύεται σε ένα σύμπαν που δεν διαφέρει πολύ από το δικό μας και όπου οι επιλογές του τον οδηγούν νομοτελειακά προς το τέλος του, την έξοδό του από τον χρόνο.

Πριν πέσει επάνω μας η οργή του Ουρανού, ο θίασός μας σας προ(σ)καλεί στην αμαρτία, την ηδονή, την επικούρεια ελευθερία της ύλης γιατί «πρέπει κανείς να εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες των ανθρώπων και ένα σοφό πνεύμα να συντονίζεται με τις διαστροφές του αιώνα του…»

 

Ταυτότητα παράστασης

«Ντον Ζουάν ή η Πέτρινη Ευωχία», Μολιέρος

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης

Διδασκαλία: Σίμος Κακάλας

Σκηνογραφία, μουσική, κοστούμια, φωτογραφίες, αφίσα: ο θίασος των είκοσι σπουδαστών

Παίζουν: Αναστασία Δένδια, Γεωργία Ζάχου, Γιώργος Κορομπίλης, Λουκάς Κυριαζής, Νίκος Μάνεσης, Στέλλα Παπακωνσταντίνου, Γιώργης Παρταλίδης, Νίκος Σαμουρίδης, Νίκος Σιγάλας, Γιάννης Σίμος, Κατερίνα Σκυλογιάννη, Ιωάννα Σουλελέ, Αρίστη Σπύρου, Έλλη Στεργίου, Σοφία Τριανταφυλλάκη, Δημήτρης Τσίκλης, Θεώνη Τσούρμα, Χριστιάνα Χατζηπιέρα, Γιάννης Χόρτης, Άλκηστις Χριστοπούλου.

 

Διάρκεια: 2 ώρες

Χώρος: INTREPID FOX στο Γκάζι, Τριπτολέμου 30, Γκάζι

Είσοδος Ελεύθερη

Τηλέφωνα κρατήσεων: 6984-464.618, 6946-810.910

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

THE ALIENS της Annie Baker

THE ALIENS της Annie Baker Σκηνοθεσία: Μιχάλης Πανάδης Ηθοποιοί: Γιάννης Βασιλώττος, Αναστάσης Γεωργούλας, Μιχάλης Πανάδης Δύο απογοητευμένοι τριαντάρηδες και κολλητοί φίλοι περνούν τις μέρες τους στο πίσω μέρος

Κωνσταντίνα Πάτση

Η  Κωνσταντίνα Πάτση, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ανεβαίνει για πρώτη φορά, στη σκηνή του Caja de musica! Έτοιμη  για νέες μουσικές διαδρομές  έρχεται να ενώσει διαφορετικούς κόσμους, μαζί  με τους εξαιρετικούς μουσικούς,