Η  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΖΩH ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ

 

Η  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΖΩH ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ

ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟΝ ΕΛΛΗΝΟΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ

 

ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΧΝΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΤΙΣΜΟΥ

Η αλήθεια και η γλώσσα.

Τα πλάσματα που θα δείτε είναι αληθινά. Και αυτά που θα σας πουν πως ζήσανε, αληθινά είναι κι αυτά. Εμείς τα βρήκαμε κρυμμένα πίσω από τους ήρωες της εποχής τους. Δεν τα πειράξαμε καθόλου. Ζήσαμε καιρό δίπλα τους.

Είδαμε την Μεγάλη Ιδέα να γίνεται λούφα, κέρδος και ρουσφέτι, τον ληστή να γίνεται χωροφύλακας αλλά και τον Μπάρμπα Τζούγκα να αφήνει χωριό, χωράφι, βόδι και την Λαλούλα, για τον Βασιλιά και τον Ελληνικό στρατό.

Μπορεί και λίγο να θυμώσαμε. Με ποιο δικαίωμα! Τον άνθρωπο η περίσταση τον φτιάχνει. Κι αν αυτός που έζησε έχει το κουράγιο να γράψει την αλήθεια, τότε κάποιοι άλλοι μπορεί να έχουν το κουράγιο να αλλάξουν την περίσταση.

Σε έναν αυτόνομο σκηνικό χώρο, αιώνιοι ταξιδιώτες, φαντάσματα που στοιχειώνουν κιτρινισμένες φωτογραφίες, θα μιλήσουν με την δική τους γλώσσα, αυτήν που χάσαμε, για τα δικά τους πάθη, στην ασυνάρτητη πατρίδα μας το 1860. Ένα κείμενο, Πύλη της Ελληνικής γλώσσας. Η παράσταση το αποκαλύπτει εικόνα, εικόνα, από την Πόλη έως την Αθήνα και από την φυλακή της Χαλκίδας, στα βουνά της Αταλάντης.

Η Στρατιωτική Ζωή Εν Ελλάδι… υπο ανωνύμου… Γιατί… είναι δύσκολο πολύ, να βγει η αλήθεια στο κλαρί…… μόνο που στην ιστορία δεν υπάρχει κανείς ανώνυμος. Ανώνυμος γίνεται, όποιος δεν την μαθαίνει.

Αργύρης Παυλίδης

 

                     

Συντελεστές:

Δραματουργική Επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Αργύρης Παυλίδης
Εικαστική Επιμέλεια: Κώστας Βελινόπουλος
Μουσικολογική Έρευνα: Τάσος Στάβερης
Γραφικά: IMAGINA AE. Θανάσης Τάκης, Γαβριήλ Μελισσουργάκης
Φωτισμοί: Παναγιώτης Γιατρός
Κατασκευές: Βασίλης Παπαγεωργίου
Φωτογραφίες: Νίκος Τζανόπουλος

Παίζουν:
Αργύρης Παυλίδης
Μάριος Ιβάν Παπούλιας
Τάσος Στάβερης


Μουσικοί:
Τάσος Στάβερης
Μάριος Ιβάν Παπούλιας 

Ημέρες και ώρες παραστάσειων: 

Τετάρτη  στις 9.00μμ (από 7/11/2017 έως 4/4/2018)

 

Τιμές εισιτήριων: 

Γενική είσοδος 12€

Μειωμένο (Φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι) 8€

Διάρκεια: 90 λεπτά

 

 

ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΧΝΟΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

Χαλκιδικής 83 & Ιερά Οδός 59, Γκάζι

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Daphne Lawrence – «Καλά Χριστούγεννα»

Daphne Lawrence – «Καλά Χριστούγεννα»  H Daphne Lawrence εύχεται σε όλους «Καλά Χριστούγεννα» με έναν μοναδικό τρόπο! Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός που συζητιέται παντού τους τελευταίους μήνες, συνεχίζει το σερί των επιτυχιών της,

Εnda Walsh «ΧΑΠΙ»

Εnda Walsh «ΧΑΠΙ» σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη Πρεμιέρα: 17 Δεκεμβρίου 2022 στο Θέατρο Σταθμός Πονάει εκεί μέσα Μαύρο σκοτάδι Έλα ήλιε σε βλέπω Πέρνα το

Ένα τρελό, τρελό ρεβεγιόν

RED JASPER CABARET THEATRE Ένα τρελό, τρελό ρεβεγιόν Από Σάββατο 3 Δεκεμβρίου   Η Marianah Grindr και η Φιλοθέη σας προσκαλούν τη φετινή περίοδο των